Esam gatavi dzemdībām

Esam gatavi dzemdībām

25. Apr 2012, 07:30 mamma27 mamma27

Lai arī vienreiz šim procesam jau esmu gājusi cauri, MK dzemdību sagatavošanas kursi daudz ko atsvaidzināja atmiņā un deva arī jaunas ,praktiskas zināšanas.

Otrajā lekcijā vecmāte stāstīja par to ,ko tad īsti likt dzemdību somā. Pastāstīja kādas lietas tad labāk ņemt un ko atstāt mājās.No bērnu drēbītēm un lietām māmiņai tā kā ir skaidrs un katra dzemdību iestāde jau dod arī sarakstu,ko tad vajag. Bet tas ko uzzināju no kursiem,ka līdzi var ņemt šokolādi,jo tieši dzemdību laikā ēst šokolādi var tā pamatīgi pēdējo reiz,jo tas dod enerģiju,jo mēs māmiņas tak daram pamatīgi smagu darbu un tad enerģija ir vajadzīga.

Vēl labs ieteikums bija par ūdens procedūrām. Tā kā vanna protams ir pārsvarā visur maksas pakalpojums,tad šo burvīgo lietu mēs gatavojoties dzemdibām varam izmantot mājās. Atslābināšanās un pagulēšana vannā noņem viltus dzemdību sāpes un arī palīdz atslābināties.

Bet pati labākā lieta šajā lekcijā bija prakstiskā darbošanās ,kādas mums gaidot pirmo dēliņu nebija. Praktiski izmēģinājām dažādus vingrojumus uz bumbas ,uz vīra:) Izmantojot vīra spēku un atbalstu mēs sev varam palīdzēt vieglāk pārciest kontrakcijas dzemdību procesā. Uzzinājām kādās pozās tad ir dzimuši bērni un ko mēs varam prasīt no personāla- tikai jautājums vai personāls mūs atbalstīs.

Un jāsaka,ka galvenais ,ka vīrs ir apmierināts un ar prieku apmeklē šīs lekcijas,kaut arī sākumā domāja,ka viņš tak visu jau zina. Mums ir palikusi vien pēdējā lekcija par jaundzimušo. To gaidu ar lielu prieku,jo arī šajā lietā esmu daudz ko piemirsusi,jo atkārtošana ,tak ir zināšanu māte.

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBĀ! PIESAKIES!