Cik daudz naudas Tev ir vajadzīgs, lai izdzīvotu mēnesī?

Cik daudz naudas Tev ir vajadzīgs, lai izdzīvotu mēnesī?

07. Jun 2012, 19:31 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Pašreiz daudzi cilvēki Latvijā nevis dzīvo, bet izdzīvo, jo puse algas aiziet dažādos maksājumos, pārējā daļa nepieciešamo lietu iegādei mēnesī.

 

Jūlijā iztikas minimums Latvijā sasniedza 174,27 latus, tādējādi gada laikā pieaugot par 3,9% jeb 6,57 latiem, kas ir diezgan ievērojama summa..



Cik daudz naudas Tev ir vajadzīgs, lai izdzīvotu mēnesī?

Kristīne

19. Aug 2011, 18:36

Mes godigi sakot velkam dzivibu 4 cilveki uz 1 algu kura protams neparsniedz 250ls men ☹

19. Aug 2011, 17:16

Kāda summa būtu, ar tādu arī izdzīvotu. Nav tak' dotas alternatīvas, vienkārši ir jāizdzīvo. 😉

taschinka taschinka 19. Aug 2011, 16:26

P.S Par laimi mums nekad nav bijis kredīts,jo tā ir viena briesmīga lieta.

taschinka taschinka 19. Aug 2011, 16:25

Manā skatījumā izdzīvot nozīmē,knapi spēt samaksāt visus maksājumus,ēst ne dargako pārtiku un par apgērbu gandrīz nerunājot,vismaz ne par jaunu.
Dzīvot nozīmē,ka katru mēnesi apmaksā visus maksājumus,ēd kā normals cilveks nevis papīra desas,var atļauties nopirkt drēbes,kad tas nepieciešams,ne tad kad sagribas.Un arī daudz maz izklaidēties pietiek nauda,piemēram kadas ekskursijas,kaut kas tāds.Tas nozīmētu,ka cilveks dzīvo nevis eksistē no algas līdz algai.
Tā kā strādā tikai vīrs un mēs esamb trijata uz vienu algu,tad mēs daudz maz vēl dzīvojam.Ja vīrs nestradātu 200km no mājām un nevajadzētu bieži braukat,tad mēs normāli dzīvotu un visam pietiktu,arī drēbēm,kad sagribas.
1/3 no algas aiziet tikai benzīnam,otra trešdaļa maksājumi,dzīvoklis,internets,telefoni,bērnu dārzs,nu apmēram tā.
Tad paliek pedējā daļa,ēšanai,zālēm,kad nepieciešams,apģērbam,kad tiešām ir loti liela nepieciešamība,visādām sadzīves lietām,mazgajamie līdzekļi,kosmetiskie līdzekļi,nu aptuveni sādi mēs dzīvojam uz robežas.

princesemince princesemince 19. Aug 2011, 11:01

mums veiksmīgi ir tikai dzīvokļa kredīts. savā laikā man bija visādi sīkie kredītiņi (patēriņa, studējošā), bet tos nomaksāju no maternitātes pabalsta, lai nevelkas līdzi.
ja būtu atgriezusies darbā, situācija būtu līdzīga, kā jau iepriekš minēts - no algas nomaksāju aukli un ceļu, vīrs man piemaksā, lai darbā varu paēst, nopirkt sev nepieciešamās higiēnas preces, apģērbu, kā arī sedz visus dzīvošanas izdevumus. šobrīd, kad izvēlējos aiziet no darba, viņam izpaliek daži izdevumi, kas būtu, ja es strādātu. mazliet jau muļķīgi, ka lētāk sanāk, ja sēžu mājās...

19. Aug 2011, 10:26

Tie 174 lati ir iztikai, apģērbam, neskaitot komunālos maksājumus un kredītus. Nu mums tik daudz nav uz cilvāku. Ja būtu, tad varbūt arī pietiktu, bet tagad "knapi velkam" - pārsvarā visu pērku ar atlaidēm vai kas ir vislētākais, drēbes humpalās, izklaidēm vai kādam ceļojumam ar autiņu pa Latviju (agrāk katru gadu kaut kur ar teltīm aizbraucām) naudas nepietiek...

mamma27 mamma27 19. Aug 2011, 09:53

bet dzīves vieta ,tak kopēja.😀
Mums atkal ir tā,ka es pa savu algu maksāju visus maksājumus- dzīvoklis, komunālie,auto, dārziņš, etaloni un viss cits. Vīra alga tiek izmantošana ēšanai,. drēbēm un ja pāri paliek,tad kādai izlaidei.bet tās mēs apmeklējam reti, tāpēc ieguldām naudu benzīnā un apceļojam Latviju😀

princesemince princesemince 19. Aug 2011, 08:35

ja skatās, ka 174 lati ir uz personu, tad varbūt arī mēs savā 3 cilvēku ģimenē ar šādu summu uz katru ģimenes locekli arī iztiekam - tas nosedz dzīvokļa maksājumus (kredīts + komunālie), kā arī paēdam. man nekādu dārgu ikmēneša izklaižu nav - sev tērēju latus 20, ne vairāk. bērnam "izklaidēm" šobrīd neiztērēju vairāk kā latus 10 mēnesī. vīrs savam vaļaspriekam gan tērē palielas summas, bet viņš to arī nopelna, tā kā nav stresa.
protams, cita runa, kad sākas apģērbu un apavu iegāde... tad nu nekādos valsts noteiktajos iztikas minimumos vairs iekļauties nav iespējams..... līdz šim veiksmīgi tiku galā ar humpīšu apģērbiem bērnam, sev arī kādu labu kārtu atradu, bet laikam arī TUR, ārzemēs, nav vairs tik bieža apģērbu maiņa, arī šajās bodēs apģērbi kļūst arvien mazāk un arvien sliktākas kvalitātes, ka biežāk jāiegriežas jaunu apģērbu veikalos.

princesemince princesemince 19. Aug 2011, 08:10

jautājums skar ģimenes kopējos izdevumus dzīvošanai, vai arī man kā individuālai personai nepieciešamos līdzekļus pēc visu dzīvesvietas un pārtikas izdevumu veikšanas?