Cepu cepu kukulīti- vakariņas kopā ar Kati un Minci Mikiju

Cepu cepu kukulīti- vakariņas kopā ar Kati un Minci Mikiju

22. Feb 2012, 13:26 nosiguldas nosiguldas

Mūsu ģimenes galvenais pavārs ir tētis un viņam tas patiesi padodas. Viņš parasti ar smaidu saka, man tik ļoti patīk skatīties kā Jums abām garšo mani ēdieni. Katrīne šajā jautājumā ir ļoti kategoriska jau no pašas bērnības, ja nedod ņemšu pati.

Nekas nevar notikt bez pagaršošanas, garšojam gan pankūku un pīrāgu mīklu gan katras burciņas saturu, kura tiek atvērta.

Ir pārītis jauku gardumu bez kā neiztiekam.

Makaroni, visu formu visādos veidos, gan zupā, gan ceptus, gan vārītus. 

Kemucis, ar šo vārdu tiek apzīmēts majonēze, , ievārījums, medus, mērce un krējums, ko labprāt no burciņas ēdam ar pirkstiņu.

Pankūkas- tēta pankūkas ir plānās un biezpiena, kas viņam izdodās apaļas pufīgas, kas pašas prasās āpēst. Es cepu pildītās pankūkas un te mūsu mājā priekšroka ir desas un siera pildījumam un krabju nūjiņu un olas pildījumam.

Nu protams kur nu bez kūciņām un citiem jaukiem gardumiem no tiem mēs neatsakamies. Te mācos darboties es, iedvesmojos no Tachinkas un tagad arī pati gatavoju mājas tortes.

Galvenais mans vērtētājs ir vīrs, jo viņa darbs ir bijis saistīts ar konditorijas izstrādājumu gatavošanu.

Bet pats galvenais visā šajā procesā ir tas, ka viss gatavošanas darbs notiek draudzīgā bariņā. Ja nevar palīdzēt, tad Kate sēž balkus uz galda, ja cepam pīrāgus Kate kuļ oliņu un smērē pīrādziņus. Bet kotlešu veidošana ir vesels mākslas darbs uz kuru es parasti noskatos kā vērotāja, jo šajā procesā iejaukties nedrīkst.

Kotletīte tiek cepta arī draugam, mincim Mikijam. Kad vakariņas galdā, Kate paziņo, ka esot piekususi un viņu vajagot pabarot, viņa apsēžas kādam no mums klēpī un tad jau varam ķerties pie vakara maltītes.

 

"Spēks ir Māmiņu Kluba ģimenēs" 7.kārta - Ģimenes maltītes! Piedalies!

IESŪTI SAVU BLOGU KONKURSAM ŠEIT!