Apceļojam Zemgali: tur ir ko redzēt!

Apceļojam Zemgali: tur ir ko redzēt!

29. Apr 2012, 22:54 mamma27 mamma27

Šoreiz ceļojumā devāmies No Rīgas līdz Jēkabpilij. Bet tā kā pa ceļam ir daudz mazu skaistu pilsētiņu, arī tās apskatījām. Lielvārde, Koknese, Skrīveri. 

Tad nu pirmā vieta ,kur bija ko redzēt -Koknese.

Kopumā ņemot nemaz jau ne tik maza pilsēta. Veikalu daudz, Zaļais tirdziņš diezgan iespaidīgs(iespējams tāpēc ,ka bija pirmsjāņu nedēļa) , arī vietas ko apskatīt bija. TAd nu Kokneses pils.

Tā teika par Lāčplēsi ir zināma visiem(nu es tā ceru) tad bija jau tikai par ko pabrīnīties. Tā tie cilvēki varēja dzīvot  tieši uz ūdens ,jo paveroties pa logu visapkārt tikai ūdens un izskatījās gana dziļš.

Bet drupas saglabājušās skaistas,kas nav bijis iesaku apmeklēt.

Kā jau visur  arī tur par apskati bija jāmaksā. 1ls no pieaugušā.

Vēl apmeklējām diezgan slaveno Likteņdārzu. Kur plašumi lieli un bērnam bija kur izskrieties. Vairāk gan man tur nekas īpaši nepiesaisītja. Laba vieta ,kur kādās vai kāzu jubilejās iestādīt savu koku(tā es nodomāju), bet savādāk lauks ar kokiem.....(nu tās tikai manas domas )

 

Vēl pa ceļam iebraucām Skrīveros. Tā kā man ļoti garšo Skrīveru saldumi.Tad tur es noteikti gribēju aizbraukt. Varēja iet ekskursijā ,izgatavot savu marcipāna figūru -bet tas maksāja 15ls. Diezgan padārgi priekš pieciem cilvēkiem. Tāpēc sapirkāmies saldumus.

Un devāmies tālāk.

Un tad nu man bija pārsteigums. Jēkabpils. Vienas vienīgas baznīcas. Pilsēta liela,pat ļoti,bet nekā ko apskatīt un kur būtu interesanti bērniem nebija. Tā ka man baznīcas galīgi neinteresē,tad par šo pilsētu biju vīlusies. Jo arī pilsēas mājas lapā nekā īpaši tūristiem nav. Bet nu vienu vecu pili atradām.

Tāds nu bija mūsu ceļojums. Mūs gan pārsteidza liels lietus un tā kā nekā īpaša vairs nebija ko redzēt braucām atpakaļ.

Kopumā jau bijām apmierināti,jo pilsdrupas patika, saldumi garšoja un viss kaut ko pa ceļam redzējām.

mamma27 mamma27 07. Jul 2011, 16:07

Jā monētas pamanījām. Bet negribējās kalt,jo zinājām ,ka mazajam jau ar vienu nepietiks, viņš gribēs vairākas😀 Tā kā no laivām ir bail,tad tādas lietas nevaram darīt. Bet ,ja būtu bez bērna labprāt pavizinātos.

07. Jul 2011, 12:42

Mums vēl Koknesē patika izkalt monētiņu un kādus 10 km uz priekšu var izvizināties ar vikingu laivu. Mani izbrīnīja Daugavas stāvkrasti, un gida stāstījums bija interesants.