Zobu labošana narkozē. Dalieties pieredzē.

Zobu labošana narkozē. Dalieties pieredzē.

02. Jun 2015, 17:03 mamma27 mamma27

Līdz šim zobārsts man nebija šķitis nekas briesmīgs. Tomēr šoreiz ir traki. Mazajai dāmai parādījās caurumi. Protams rindas mums pie zobārstiem ir pamatīgas. Arī piedāvātie laiki ne vienmēr saskan ar strādājoša vecāka iespējām. Tā nu ilgi plānojot nonācām līdz zobu sāpēm.

Protams,ja jau sāp,tad viss notiek it kā ātrāk! Aizvedām uz Stomatoloģijas instiūtu, tur mūs sagaidīja jauks dakteris,kas pāris minūtēs aizpildīja visus caurumus,neko diži nepaskaidrojot ,tik vien noteica ,ka divu nedēļu laikā jādodas pie zobārsta salabot.

Mana gandrīz trīsgadniece, laimīga ,smaidīga iznāca no kabineta. Brīnumainā kārtā apzvanot ntās poliklīnikas ,kur labo zobus bērniem, izdevās atrast kaut ko ,kas mūs ņem pēc divām nedēļām. Bet ak vai, zobs sāka sāpēt atkal. Tad nu pēc nepilnām četrām dienām ,kopš baltās masas ielikšanas zobos,devos uz Šarlotes poliklīniku un gaidīju dzīvajā rindā. Tur daktere nošausminājās gan par mūsu caurumiem,gan attieksmi no Stomatoloģijas klīnikas ārstiem. Tā kā tas bija dežūrārsts salaboja tikai vienu- sāpošo zobiņu. Bet skaidrs,ka zobos ir vēl pāris caurumi,kuri ar steigu jālabo,jo ir varen lieli. Bet ko domājat. Pēc pirmās kārtīgās labošanas, mana dāma vairs muti vaļā never! Aizejam pie zobārsta, sēžam ,daktere gan šitā ,gan tā. Arī es visu ko varu .Bet šī muti ciet un viss. Nu ko padarīsi trīsgadīgam bērnam!!!! Vienīgais risinājums ir narkozē! 

Mani visvairāk uztrauc,ka arī tur ir jāgaida ļoti ilgi.Līdz konsultācijai divi mēneši un tad vēl nav zināms,kad tad mums piedāvās to labošanu. CIk man zināms ,to dara tikai Stomatoloģijas institūtā. 

Vai kāda no jums to ir darījusi? Cik garas rindas? Un cik tas maksā ,ja grib to veikt par savu naudu?

Visvairāk bail,ka nākamais zobiņš atkal nesāk sāpēt.Bet muti vaļā pie zobārsta domājams viņa kādu laiku vairs netaisīts!

03. Jun 2015, 11:06

Mēs uz konsultāciju gaidījām vienu mēnesi un tā bija janvārī.zobus labot tiksim tikai jūlijā. Pa šo laiku priekšejie zobiņi augšā un apakšā ir jau nomainijušies un viens aizmugurejais ir izrauts steidzamā gadījumā jo sāpēja.
Bet daudzi vēl ir labojami. Bērnam ir 6 gadi.

mamma27 mamma27 02. Jun 2015, 22:32 gitamu

Paldies par stāstu.Jā summa pamtīga.Bet nu redzēs kā mums ies. Konsultācija 27.jūlijā. Bet nu domāju līdz tam laikam pamēģināt varbūt vēl pie kāda zobārsta aizvest, varbūt izdodas salabot vismaz to vēl vienu ,kas ir tuvu sāpēšanai. Un tad tie pārējie tad jau varētu gaidīt.
Vispār traki ka tā.
Sāk jau likties,ka esmu slikta mamma,ka nepamanīju ātrāk. Un ka viss šitā sanācis.

mamma27 mamma27 02. Jun 2015, 21:19

Traki,ka tik ilgi jāgaida. Un ja sāk sāpēt,ko tad dara?!