Vasaras festivāla ietvaros - Zinātnisks stāsts ar eksperimentiem “Kā viss radās, un no kā viss sastāv?”

Vasaras festivāla ietvaros - Zinātnisks stāsts ar eksperimentiem “Kā viss radās, un no kā viss sastāv?”

31. May 2016, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmsskolas vecuma bērniem piemērots stāsts par to, kā radās Visums, zvaigznes, galaktkas, Saules sistēma, tās planētas un arī mūsu Zeme, kā arī stāsts par to, no kā sastāv visas vielas mums apkārt. Lai mazajiem vieglāk saprast un izsekot līdzi notikumu gaitai, bērni varēs vērot un arī paši piedalīties eksperimentos, kas veicami ar vienkāršām, mājās atrodamām sadzīves lietām un vielām.

Pirmsskolas vecumā bērniem ir lielais jautājumu laiks – kāpēc Saule spīd dienā, bet kur tā paliek naktī? Kā radās Zeme un citas planētas? Kāpēc ziemā ir sniegs? Šie jautājumi būtībā nozīmē vēlmi uzzināt, kā saprast pasauli sev apkārt, no kurienes es esmu radies un kur ir mana vieta pasaulē? Tad ir īstais laiks bērnam saprotamā veidā sākt runāt un skaidrot šīs tēmas, un mēs to parādīsim bērniem saprotamā veidā.

Būs īpaša Montesori darbnīca

Māmiņu Kluba Vasaras festivālā Montesoori darbnīcā bērniem būs iespēja izsekot līdzi Visuma attīstībai, sākot no Lielā sprādziena  līdz izpratnei par to, kādas vielas sastopamas dabā, varēs aptaustīt, sajust, sasmaržot trīs vielu agregātstāvokļus, kā arī uzzināt svarīgāko par zemes rašanos un ģeogrāfiju: kas apslēpts zemes iekšienē? Kā radās kalni? Kā darbojas vulkāni? Kas notiek, kad gaisā satiekas aukstais un karstais gaiss, jeb kā veidojas atmosfēras fronte? Kāpēc rodas virpuļviesulis? Kā pašam uztaisīt mākoni?

20160523094643-51130.jpg

Stāstu piedāvā: Montesori iedvesmotu ideju darbnīca “Skrūves un bantes”

Darbnīca pati atrodas Rīgā, Baložu ielā 18).

Montesori darbnīcā “Skrūves un Bantes” tiek piedāvātas Montesori nodarbības individuāli un grupā bērniem no 3 līdz 7+ gadu vecumam. Īpaši mazajiem bērniem no pusotra līdz 3 gadu vecumam piedāvājam pirmo praktisko darbiņu nodarbības Montesori vidē kopā ar vienu no vecākiem vai citu bērnam pazīstamu pieaugušo – bērni pamazām apgūst noteikumus un principus Montesori vidē, mācās pašapkalpošanās prasmes un rūpes par vidi sev apkārt, gatavo roku rakstīšanai un vingrina spēju koncentrēt uzmanību. Palīdzam sagatavoties skolai bērnudārzu vecāko grupiņu bērniem, kā arī sniedzam atbalstu sākumskolas skolēniem stiprināt lasīšanas un rakstītprasmi, uzlabot zināšanas matemātikā, vingrinātu spēju koncentrēt uzmanību un prasmi strādāt patstāvīgi.

Kā arī Montesori darbnīcā regulāri tiek rīkotas nodarbības vecākiem un pedagogiem par Montesori metodi, darbu ar Montesori materiāliem un bērnu attīstību.

Montesori metodi darbā ar bērniem ieviesa itāļu ārste un pedagoģe Marija Montesori (1870. – 1952.). Šī metode joprojām ir atzīta un populāra bērnudārzos un skolās visā pasaulē, turklāt tās principi apstiprinājušies arī mūsdienu pētījumos. Metodes pamatideja ir: “Palīdzi man to izdarīt pašam!” Tas nozīmē, ka bērna vajadzībām tiek radīta vide, kas pielāgota viņa augumam un iespējām aprūpēt sevi un paveikt darbiņus patstāvīgi, savukārt pieaugušais šeit ir bērna palīgs, tomēr vienlaikus Montesori vidē pastāv skaidri noteikumi. Tā tiek atbalstīta bērna patstāvība, neatkarība un atbildība darboties pašam, nolikt paņemto vietā, kā arī strādāt neierobežoti ilgi – bērnam ir iespēja vingrināt spēju koncentrēt uzmanību, mācīties iesākto pabeigt. Liela nozīme Montesori vidē ir maņām, īpaši taustei – šeit ir īpaši izstrādāti Montesori materiāli lasīšanas, rakstīšanas, matemātikas, vēstures un ģeogrāfijas apguvei – izpratni par skaņām, burtiem, to virknēšanu vārdos un teikumos, kā arī daudzumu, skaitļiem, matemātiskajām darbībām un pasauli, kurā dzīvojam, bērns apgūst darbojoties praktiski un aptaustot. Turklāt darbošanās nav vienveidīga – sēžot pie galda un pierakstot – tā ir mācīšanās kustībā

Stāsta “Kā viss radās, un no kā viss sastāv?” ilgums: aptuveni 45 minūtes

Norise: plkst.15 un plkst.16.30

Starplaikā – Montesori iedvesmoti darbiņi mazajiem!

Tiekamies Māmiņu Kluba Vasaras festivālā jau 4.jūnijā!

Uzzini vairāk par Montesori darbnīcu:

skruvesunbantes.wordpress.com

Meklē arī sociālajos tīklos:

https://www.facebook.com/skruvesunbantes/,

https://twitter.com/montessori_lv,

http://www.draugiem.lv/skruvesunbantes/,

https://www.instagram.com/montessori_lv/

Māmiņu Klubs

Uz tikšanos!

 20160413084613-31887.jpg