Viengadnieks fotokameras priekšā

Viengadnieks fotokameras priekšā

01. Nov 2017, 11:58 Mar&Co Mar&Co

 Īsi pirms 1. Dzimšanas dienas nolēmām, ka gribētu jaunas, profesionāla fotogrāfa bildes. Rudens ir mūsu mīļākais gadalaiks. Laiks, kad dzima Marko, tāpēc arī tik īpašs un skaists. Līdz šim Marko nebija piedalījies profesionālās fotosesijās, bet mājās gan labprāt man pozēja. Kā mēs gatavojāmies fotosesijām...

Fotosesijas izmaksas

Nevēlējāmies liekus tēriņus, tāpēc meklējām iespējas fotogrāfēties bez maksas. Patiesībā šādu iespēju piedāvā daudzi fotogrāfi/amatieri, bet ar norunu, ka bildes tiks izmantotas personīgajam portfolio un sociālajos tīklos. Es "piesekoju" vairākām jauno fotogrāfu lapām facebook.com, tieši te atradu informāciju par iespēju fotogrāfēties. Šoreiz fotosesijas bija pie:

https://www.facebook.com/agnesezvirgzdinaphotography/

https://www.facebook.com/photodorothea/

 

Apģērbs

Abām fotosesijām izvēlējos apģerbu vienkrāsainos toņos, bez zīmējumiem. Centos saskaņoties kaut nedaudz ar mazo.

 

Aksesuāri

Lai gan šoreiz pats skaistākais aksesuārs bija rudens lapas, pēc pašas iniciatīvas biju sarūpējusi arī sedziņu, ķirbīti un ābolus. Tieši ar manis izvēlētajiem sanāca skaistākās bildes.

 20171101115700-33138.jpg

20171101115726-47938.jpg

Vietas izvēle

Šoreiz fotosesijas notika fotogrāfu izvēlētās vietās: Mežaparkā un Uzvaras parkā. Būtiski gan būtu izvērtēt mazuļa spējas pielāgoties videi (fiziski), jo zeme ir auksta, slapja. Tā kā Marko vēl nav staigātājs, tad biju paņēmusi līdzi sedziņu vai fotogrāfējām turot rokās.

 20171101115820-53954.jpg

Vai jums jau bijusi kāda rudenīga fotosesija? Cik līdzekļu esat gatavi ziedot fotosesijai?

Pie kādiem fotogrāfiem esat bildējušies?

01. Nov 2017, 22:42 Ievas_mamma

Pati piesekoju facebook dažādiem fotogrāfiem amatieriem. Abas reizes palaimējās pamanīt ierakstus, ka meklē modeļus( droši vien, lai iemūžinātu skaisto rudeni). Vēl ir grupa- Modeļi bezmaksas fotosesijām!

Ievas_mamma Ievas_mamma 01. Nov 2017, 20:31 Anette_G

Sveiki. Kā atradāt fotogrāfus, kuri mācās un ir ar mieru fotogrāfēt bez samaksas? 😀 Labprāt piekristu kam šādam, pret publicēšanu man iebildumu nav. 😀

01. Nov 2017, 16:32 Maaminja Diaana

Es ikdienā nepublicēju bērnu bildes, bet fotosesijās piekritu, jo tād tāpat redz tikai attiecīgās foto lapas sekotāji😉

Eh, pazuda teksts, aizmirsu, ka drīkst izmantot tikai MK portāla smaidiņus 😃 😃 😃 mūsu fotosesija bija pie šīs fotogrāfes: https://m.facebook.com/cvetkova.ann/ 😀
Es gan neesmu pret fotogrāfiju publicēšanu - kā tad citi varēs novērtēt fotogrāfu profesionalitāti, ja nebūs portfolio ar bildēm? 😀 kaut kā neiespringstu uz to un ļauju savas bildes publicēt, jo abiem labi - viņiem materiāls, man - skaistas bildes (bez maksas) 😀

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 01. Nov 2017, 16:13

Ļoti skaistas bildītes 😀 mēs arī pavisam nesen uztaisījām fotosesiju pie meitenes, kura vēl mācās, ļoti patika pati fotosesija un gala rezultāts - bildītes

01. Nov 2017, 15:00 mincenee

Esmu izmantojusi citiem nolūkiem šo fotogrāfi. Cena draudzīga, bet toreiz ne īpaši patika bildes. Kaut gan esmu redzējusi viņai arī tiešām labas bildes. Protams, atkarīgs, kas kuram ir labs un profesionāls, jo daudzu fotogrāfu bildes atbilst tādai kvalitātei, kādas es pati mājās radu ar profesionālo kameru.

mincenee mincenee 01. Nov 2017, 14:48

Tā kā mums neiet pie sirds bērna foto publiskošana internerā, tad izvēlamies maksāt par bildēm. Līdz šim dārgākā fotosesija bija par 60 eiro apmēram pusotra stunda. Noteikti iesaku https://www.facebook.com/SantaApseniecePhotography/. Ļoti draudzīga cena un skaistas bildes.

Klintasmamma Klintasmamma 01. Nov 2017, 12:12

Ļoti glītas bildes, īpaši uzrunāja bilde ar ābolu! Meitiņai ir bijušas jau 2 nopietnas fotosesijas (1.dzimšanas dienā un Ziemsvētkos), brīvdienās būs arī viena rudenīgā. Ar cenām ir tā, ka skatos, vai patīk bildes, tas ir galvenais, bez tam īpaši negribu, lai meitiņas bildes tiek publicētas internetā, tāpēc lētu piedāvājumu ir maz. Rudenīgā būs īsa fotosesija, maksās 20 EUR. Par iepriekšējām divām bija 40 EUR, kas arī liekas ļoti pieņemami par fotogrāfa ieguldīto darbu. Neskatoties uz fotogrāfa meistarību un vārdu, vairāk par 80 EUR par 30 min fotosesiju bērnam gan nemaksātu, bet viss zem šī skaitļa ir iespējams (jāņem vērā arī tas, vai bildes ārā vai studijā, kur fotogrāfam jāgādā arī par telpu nomu).
Esmu arī 2 fotosesijas MK konkursā vinnējusi, bet toreiz meitiņa tik bieži slimoja, ka tās tā arī netika realizētas, taču ceru, ka šogad šis konkurss atkal jau norisināsies un ar interesi varēs lasīt fotogrāfu dzīves stāstus, kā arī atbildes uz mūsu jautājumiem!