VIDEO: Pavasaris klāt! Uzmanies no ērcēm!

12. Apr 2017, 08:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tiklīdz gaisa temperatūra pie mums Latvijā ir nedaudz pakāpusies virs nulles, daba mostas, mēs vienmēr to tik ļoti gaidām, taču līdz ar dabu nomodā ir arī ērces, tāpēc ir jādomā, kā sevi pasargāt. Rolanda un Daces ģimene ar prieku katru brīvo dienu pavada dabā ar bērniem – pastaigas mežā, makšķerēšana, sēņošana, katrā gadalaikā citas nodarbes, taču noteikti svaigā gaisā. Tā kā Rolands ir mednieks, viņš par savu un savas ģimenes drošību īpaši piedomā, jo ar ērcēm sastapies ne reizi vien. Vai zinājāt, kas ērci attur no viņas nelāgajiem nodomiem? Tā ir ultraskaņa.

Skaties VIDEO un:

  • iepazīsim vairāku ģimeņu pieredzi cīņā ar ērcēm un iepazīsim arī pašu ērci tuvāk, lai saprastu, kādi maņu orgāni tai ir, un kā no ērces izvairīties
  • uzzināsim arī vairāk par ultraskaņas īpatnībām
  • tiksimies ar Latvijas Infektoloģijas centra virsrārsti Velgu Ķūsi, kas atgādinās, kā ērces nonāk mūsu mājās

Ja ērce piesūkusies, un nav ne jausmas, kā to noņemt, vislabāk vērsties pēc palīdzības pie mediķa, jo kādreiz pielietotās metodes ar eļļu un sviestu nevajadzētu likt lietā, tā mēs panāksim tikai pretēju efektu.

Patiesībā ērces spēj izraisīt patiesi nopietnas saslimšanas un sarežģījumus. Protams, ārsti iesaka vakcinēties, taču vakcīna ir tikai pret ērču encefalītu, ne citām ērču izraisītām slimībām, tāpēc noteikti ir jādomā par to, kā sevi un bērnus pasargāt, dodoties dabā, uzturoties parkos pilsētā vai privātmājas dārzā, jo ērces ir aktīvas no agra pavasara līdz pat vēlam rudenim.

Māmiņu Klubs

20170403201128-76817.jpg

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 13. Apr 2017, 12:53

Labdien! Jūs varat iegādāties ierīci,kas paredzēta bērniem, šeit https://www.purnavumuiza.lv/lv/catalogsearch/result/?q=tickless

Dārta_O Dārta_O 02. Apr 2017, 09:58

Kur var iegādāties šādas ultraskaņas ierīces?