VIDEO: Kas ir hemangioma jeb ugunszīme

19. Mar 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Āda ir lielākais cilvēku maņu orgāns un veidojumi, kuri veidojas uz ādas lielākoties ir viegli un ātri pamanāmi. Nereti ir tā, ka mēs – vecāki domājam, ka tie pleķīši, kas bērnam ir izveidojušies uz ādas noteikti ir dzimumzīmītes un ar tādu pieņēmumu dzīvojam, tomēr ne vienmēr tā tas ir. Ir veidojumi, ar kuriem mazulītis iedzimst un ir tādi, kuri parādās dzīves laikā. Tomēr, lai kā kāds pleķītis vai veidojums būtu parādījies, svarīgi doties vizītē pie ārsta, lai pārliecinātos vai tas nekādi nevar traucēt bērniņa veselībai.

Skaties VIDEO un:

  • satiec Dr. Valdi Ģīli, kas ir bērnu ķirurgs, plastikas ķirurgs Lāzerplastikas klīnikā un uzzini, kas ir hemangioma un ugunszīme, kā arī - kāpēc tādas rodas
  • uzzini arī, kāpēc Annas māmiņa Egita vēlējās doties pie plastikas ķirurga uz konsultāciju

Labā ziņa ir tāda, ka vizīte pie speciālista ar ģimenes ārsta nosūtījumu, kā arī asinsvadu veidojumu ārstēšana, bērniem līdz 18 gadu vecumam ir par brīvu, to apmaksā valsts. Tāpēc, ja esam pamanījuši veidojumu uz bērna ādas, noteikti ir vērts doties pie ārsta, lai pārliecinātos vai viss patiesi ir labi, jo mēs  - vecāki esam tie, kas rūpējas par bērnu veselību, svarīigi, lai mēs neko nepalaistu garām.

Māmiņu Klubs