VIDEO: Ēdienu kari - neveselīgā ēdāja pret veselīgo

14. Apr 2015, 12:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aktīvisti izveidojuši kampaņu "ēdienu kari", kas ļauj cilvēkam apzināties ēšanas paradumus un ietekmi uz ķermeņa izskatu. Video vēstījumā ar radošu pieeju tiek parādīta veselīgā un neveselīgā pārtika.

Kampaņas mērķis ir izveidot vēstījumu, kurš nodala veselīgo pārtiku no neveselīgās un ļauj apzināties, kā tā spēj ietekmēt un izmainīt cilvēku. Ideja radusies studentēm Sendijai Oficierei un Oļesjai Kordejonokai, sadarbībā ar video mākslinieku Robertu Vītolu. Pēc organizatoru domām, mūsdienu sabiedrība ir nomākta ar modes standartu uzliktajiem stereotipiem, kā arī ārstu un ekspertu viedokļiem par dažādām diētām un ieteikumiem. Latvijā trūkst uzskatāms, radošs video materiāls, kas atspoguļotu tik apspriestu tēmu, kā veselīgs un neveselīgs uzturs.

Balsoties uz ideju tika izveidots īss, viegli saprotams video vēstījums ar domu, ka uztura izvēle pieder katram individuāli, tikai ir jārēķinās ar sekām. Organizatores mudina, pirms lietot medikamentus, uztura bagātinātājus un vērsties pie ekspertiem ir vērts apskatīties uz savu ikdienas ēdienkarti un balstīties uz klasisko uztura piramīdu.

Ko jūs, mammas, domājat par šo video?

 

Avots: Sendija Oficiere

cecii cecii 14. Apr 2015, 20:56

Video foršs, tikai varētu diskutēt, vai tas, kas parādīts kā veselīgs, tāds patiešām ir. Un otrādi. Pankūkas un makaroni ir normāls un veselīgs ēdiens, ja PAREIZI PAGATAVOTS no kvalitatīvām sastāvdaļām. Tas ir noteikti veselīgāks par tām krāsainajām pārslām, kas parādītas kā veselīgas.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 14. Apr 2015, 12:50

Uzskatāmi parāda, kāda pašsajūta ir pēc viena vai otra ēdiena uzņemšanas!