VIDEO: Bērniņa attīstība sestajā dzīves mēnesī

06. Jul 2020, 15:23 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noskaties VIDEO un uzzini, kā dzīves sestajā mēnesī attīstās bērniņš!

Vai tu spēj noticēt tam, ka mazulim ir jau seši mēneši? Vesels pusgads! Esam jau pusceļā līdz bērniņa pirmajai dzimšanas dienai!

Vai tu atceries, cik maziņš bija tavs mazulis pirms sešiem mēnešiem? Šķiet tik neticami, ka bezpalīdzīgais jaundzimušais kļuvis par dzīvespriecīgu un zinātkāru mazuli.

Sešu mēnešu vecums ir nākamais atskaites punkts bērna attīstībā. Parasti vecāki uz šo bērna vecumu liek lielas cerības. Tiek sagaidīts, ka šajā vecumā bērns sāks sēdēt, ēst un rāpot, taču tā nebūt nav! Mēs atgādinām, ka nevajag salīdzināt savu bērnu ar citiem, un sagaidīt, ka bērns attīstīsies saskaņā ar gudrās grāmatās norādītiem attīstības grafikiem.

Vēro savu bērniņu – varbūt tieši tagad viņš gatavojas apgūt jaunas prasmes – trenē rokas, kājas un muguru –, jo rāpojot nepieciešams izmantot dažādas muskuļu grupas, koordinēt savas ekstremitātes. Tā ir neticami liela slodze mazajam cilvēciņam un viņa augošajām smadzenēm!

Galvenais, ko varam šajā laikā darīt, ir bērnam nodrošināt piemērotu vidi, lai novērstu mazuļa priekšlaicīgu cenšanos piecelties kājās. Jo ilgāk bērniņš rāpo, jo labāk.