VIDEO: Bērni ar nelielu vecuma starpību. Kādi ir PLUSI un MĪNUSI?

02. May 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazajam Alenam ir divi gadi un četri mēneši, savukārt, viņa mazā māsa Bille nesen nosvinēja gada jubileju, tas nozīmē to, ka viņu mamma Zane zina, kā tas ir  - būt par mammu bērniem, kuriem ir maza vecuma starpība. Patiesībā ir ļoti daudz ģimeņu, kuras vēlas bērnus ar mazu vecuma starpību un tam ir savs pamatojums.

Skaties VIDEO un:

  • satiec psihoterapeiti Diānu Zandi, kas pastāstīs, kāpēc doma par bērniem ar nelielu vecuma starpību, ir pat praktiska
  • uzzini, ko darīt, kad vīzijas nesaskan ar realitāti
  • sapratīsi, kā tas ir - tikt galā ar diviem bērniem, kam ir maza vecuma starpība
  • uzzini, kur lūgt atbalstu, negaidot, kad tas parādīsies pats no sevis

ATCERIES: Var nepienākt ideāla saskaņa starp bērniem, tas notiek tad, ja ir atšķirīgās temperamenta iezīmes – viens ir jūtīgs bērniņš, ātri apvainojas, viņš var būt arī prasīgs bērniņš, otrs  - mierīgāks, un tad bieži vien saulainais bērniņš to jūtīgāko uzvelk, tas kreņķē un kašķē. Kas var palīdzēt? Tuvību var iegūt caur rotaļām un caur otra kaitināšanu, kas ir tas grūtais.. Jaapzinās: viņi paaugsies un kopā spēlēsies, jā, arī; bet viņi paaugsies un kolosāli konfliktēs.

Savukārt, vecākiem, kuriem ir līdzīgs plāns nodomam par bērniem ar mazu vecuma starpību, iesakām rēķināties ar to, ka būs jāmācās būt pacietīgiem, ļoti pacietīgiem.

Māmiņu Klubs

PSIHOLOĢES DIĀNAS ZANDES LEKCIJAS MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ->>>

ziemelbriedis ziemelbriedis 02. May 2017, 12:11

man mazajiem ar maza starpība, pirmais gads viss trakākais, pēc tam jau vieglāk.
Man paveicās ka lielākajam ir tāds, kā mātišķs instinkts no mazotnes iekšā, pieskatīt jaunāko, padod viņam ko palīdzēt. pat liekas ka neparasti lielu atbildību var uzticēt, lai gan to nedaru.
Šobrīd abi ir paaugušies lielajam nu jau 5 un mazajam 3 gadi. savā starpā daudz spēlējas, atrod kompromismus paši. protams arī ķildojas. Un viss trakāk ir tad kad atbrauc ciemiņi, jo tad visas muļķības ko māk ir abiem reizē jāizrada un kurš skaļāk.

Ļoti strādājam ar vīru pie tā lai abus audzinātu, vienādi, nebūtu mazais un lielais, lai kad ir 20 un 22 gadi joprojam nebūtu lielā māsa, kas pieskata mazo brāli. (P.S. vnk dabā esam satikušies, kur jau izauguši, bet vecākais cenšas pieskatīt jaunāko un mazākais uz to paļaujas) 😉

LvMomi LvMomi 02. May 2017, 11:40

Man 29 un brālim 28 😀 Mūsu vecuma starpība ir 1 gads un 2 mēneši. Visu apzināto dzīvi.. brālis man ir bijis "sīkais" viņš pat neatsaucās, ja uzrunāju viņu vārdā. Mēs nekad neesam īpaši sadzīvojuši, bet mēs viens otru ļoti mīlam. Kasīšanās ir mūsu komunicēšana un beigu beigās tas mūs abus ir padarījis ļoti stiprus. Tāda iekšējā opozīcija, kas iemācījusi runāt argumentēti.

Un tagad man ir liels lepnums, jo abi ar brāli kandidējam pašvaldību vēlēšanās. Es Rīgā un viņš Jelgavas novadā.