Atradināšana no krūts: KAD, KĀ un KĀPĒC? Speciālista VIDEOieteikumi

05. Dec 2016, 09:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēl šķiet, pavisam nesen, mēs sagaidījām Superbēbja Edvarda piedzimšanu un nu viņam jau ir gads un viens mēnesis – viņš rāpo, ceļas kājās, ar prieku iepazīst pasauli un, jā – ēd arī mammas pienu, taču Kristīne ir pieņēmusi lēmumu – šis varētu būt īstais laiks, lai sāktu Edvardu atradināt no krūts. Kāpēc tieši tagad? Iemesli ir dažādi – viens no tiem nogurums, jo Edvards naktīs bieži mostas, otrs – mazajam jau ir gads, un trešais iemesls – mammas Kristīnes veselība, viņa vēlas pavasarī veikt kāju vēnu operāciju, kuru ieteicis ārsts.

Skaties VIDEO un:

  • uzzini, kāpēc Kristīnei patīk ēdināt savu jaunāko atvasīti ar krūti, un kāpēc viņa tomēr nolēmusi pievērsties mazā cilvēka atradināšanai no krūts ēdināšanas
  • uzzini arī psiholoģes, ģimenes psihoterapeites Vitas Kalniņas viedokli par krūts ēdināšanas pārtraukšanu
  • satiec arī krūts ēdināšanas konsultanti, Vecāku skolas pasniedzēju Sandru Lasi, kas palīdzēs Kristīnei sajust, atrast viņai un Edvardam piemērotāko veidu, lai atvadītos no mammas piena
  • uzzini, ar ko vispār saistīta bērnam krūts ēdināšana. Sapratīsi, ka tā nav saistīta tikai ar ēšanu

Viena brīnumpaņēmiena, kā atradināt bērnu no krūts, kurš varētu palīdzēt ikvienai mammai, neeksistē, taču mierinājums ir tas, ka bērns aug un attīstās un kas šodien šķiet neiespējami, jau pēc mēneša var būt salīdzinoši viegli.

Mammas piens ir vērtība, lai cik tas būtu arī pēc gada, jo imunitāte, antivielas briest līdz 6 gadiem, smadzeņu augšana līdz 6 gadiem, mātes piens atbalsta gremošanas sistēmu, ja izlemj atstāt 1 zīdīšanas reizi diennaktī, tas var palikt, jo arī mammai izvēle var būt sava un ceļš var būt savs.

Māmiņu Klubs

 

20161202112226-26489.jpg

Eksperts

Sandra Lase

Zīdīšanas konsultants IBCLC, Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācijas dibinātāja
Sandra Lase Vecāku skolā