Vasara visā ienes savas korekcijas, protams arī ēdienkartē. Man ir paveicies, jo varu dzīvot mājā un viss nepieciešamais ir rokas stiepiena attālumā.
-Sākas viss protams ar visa veida zaļumiem, pirmie ir maurloki un lakši
tad nāk salāti, dilles, redīsi.
-Visa veida zaļumu salāti ir vasaras neatņemama sastāvdaļa.
-Nākošais ko nevar nepieminēt ir rabarbers un te protams uzpūtenis un dažādi ķīseļi. Plātsmaizes tiek ceptas gan no vienkāršām mīklām, gan raugu mīklas.
Ātrā plātsmaize 1,2,3
1.glāze cukura
2. glāzes paniņas, kefīrs vai rjaženka ( es lieku pēdējo)
3. glāzes miltu.
Visas sastāvdaļas sajauc.
Divus lielus rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos. apkaisa ar cukuru un kanēli un ļauj 10. minūtes sakosties. Tad ber pa virsu mīklai un kamēr esat dušā (200. grādos 40. minūtes) plātsmaize brokastu galdam gatava.
-Nevar neminēt skābenes un vasaras favorīti skābeņu zupu.
-Aukstās zupas gan vairāk mūsu mājā gatavo ar bietēm, bet skābeņu auksto zupu arī ir vērts pamēģināt.
-Zemenes; kokteiļi saldās zupas
Mūsu mājā iecienītais saldais
Zemenes sablenderē kopā ar cukuru, saputo putukrējumu un iejauc biezpienā. Trauciņā liek saldo biezpienu, ko aplej ar zemeņu mērci.
Te jau laiks tomātiem un gurķiem
Tie tiek ēsti uzreiz no dobes un tad protams slavenie gurķu tomātu salāti uz kuriem septembrī vairs negribās skatīties.
Mūsu ēdienkarti vasarā noteikti papildina, kāda zivtele un gardumu sarakstu papildina sēnes, jo dzīvojam pavisam blakus mežam.
Dārza ogas ēdam no krūma, mūsu mājā iecienītākās ir ērkšķogas un baltās jāņogas, te vitamīnus ēdam kamēr krūmi tukši.
Agrie kartupeļi ir īpaši ar kartupeļu pankūkām, tās pašas gardākās ir tikai no jaunajiem kartupeļiem
ķiploku un sīpolu laiks mūsu mājā ir īsti svētki, jo sīpols ar visu loku tiek grauzts kā ābols. Mūsu mājā, ja nav sīpoli un ķiploki, tātad nav ko ēst, bet te tikko svaigi no dobes.
Tad jau ir klāt kabaču laiks un te noteikti gatavojam kabaču pankūkas.
Sarīvētam kabacim pieliek vienu olu 2.ēdamkarotes miltu, sāli un noteikti nedrīkst aizmirst ķiploku. Cepam un pasniedzam kopā ar krējumu.
Nu lūk, te jau vasara ir pagriezusies rudens virzienā un tad jāpriecājas par vasaras gardumu krātuvi saldētavā un burciņās.
😀kolēģei ir taisnība, piemirsu pierakstīt sodu, pasaki paldies viņai no manis,
tātad pa ilgu cepi, laiks ir jāuzķer pašai, es skatos uz izjūtu, jo ļoti atkarīgs process ir no miltiem, bet protams šī maizīte nebūs drumstalaina. viņai konsistence ir vijīga.