Vasaras blogere CETURTDIENĀS: Kādus pulciņus bērnam piedāvāt un vai vispār vajag?

Vasaras blogere CETURTDIENĀS: Kādus pulciņus bērnam piedāvāt un vai vispār vajag?

23. Jul 2015, 08:06 Banija Banija

Tuvojoties jaunajam mācību gada cēlienam, sākam prātot par to, kādas ārpusbērnudārza aktivitātes piedāvāt savam nu jau gandrīz trīsgadniekam.

Kopš 6 mēnešu vecuma mūsu bosiks ir apmeklējis mūzikas skoliņu, taču pēdējos mēnešos šajā pavasarī izteikti protestēja pret šādām iknedēļas aktivitātēm, sakot, ka uz skoliņu neies. Lai gan pastāv uzskats, ka mazu bērnu vietā ir jādomā vecākiem un, pat ja negrib, tik un tā jāved uz izvēlēto pulciņu vai skoliņu, uzskatu, ka tas nav īsti pareizi, jo, aizejot uz nodarbību, Roberts aktīvi demonstrēja savu nostāju, daļu nodarbības vienkārši atsakoties līdzdarboties. Tajos brīžos, protams, es kļuvu piktāka un arī man pašai mūzikas skolas vārds sāka uzdzīt zosādu, jo apzinājos, ka katras nodarbības beigās citu bērnu mammas šausmināsies, kāds gan mežonis un nepaklausīgais ir mans bērns. Patlaban skolā ir brīvlaiks, tādēļ arī prātoju, ko darīt turpmāk? Bērns kļuvis par pāris mēnešiem prātīgāks, ejot mūzikas skoliņai garām, dažkār pieskrien pie durvīm un tās parausta, pārbaudot, vai vaļā. Jāteic, ka skoliņas pienesums bērna attīstībā, manuprāt, ir acīm redzams, jo Robertam ir bagāta valoda, vārdi tiek virknēti skaistos teikumos un, protams, arī atpazītas dziesmas un dziedāts tām līdzi.

Augusts/septembris mums būs bagāts ar notikumiem – dēlam jauns dārziņš, man – jauna darba vieta, kuras darba laiku ņemot vērā saprotu, ka uz skoliņu Robertu izvadāt vairs nepaspēšu.

Tādēļ ļoti labprāt uzklausītu jūsu viedokļus un pieredzes, kādas ārpusbērnudārza nodarbības piedāvājat savam bērnam? Varbūt tās ir tautiskās dejas (vakar rakos pa interneta dzīlēm un atradu tuvumā pāris kolektīvus, kuros Roberts pēc sava vecuma ierakstītos), peldēšana vai vispārattīstošā vingrošana? Un kā jūs, supermammas, visu pagūstat? Skatos, ka bieži vien nodarbības sākas jau 18.00, bet tad, ja darbs centrā ir līdz 17.30, vēl jāpagūst uz savu mikrorajonu pēc bērna dārziņā, ir jau 18.30, un kādi gan vairs tur pulciņi?

Iespējams, ka tādas ārpusbērnudārza nodarbības nemaz nav nepieciešamas? Patlaban vēl neesmu informēta, kādas aktivitātes piedāvā mūsu jaunais bērnudārzs, jo tikšanās ar vadību būs vien augusta otrajā pusē, taču, zinot, ka līdz šim Roberta bērnudārzs atradās nelielā trīsistabu dzīvoklī, kur bērnu vajadzībām tika atvēlētas vien divas istabiņas un kura pagalms bija pāris standarta smilšukastu izmērā, līdz šim uzskatīju, ka bērnam ir nepieciešama papildus izkustēšanās, jo visa diena pavadīta gandrīz vai kā zvēriņam ZOO krātiņā bez iespējas izskrieties.

23. Jul 2015, 09:44

arī mūsu dārziņā ( sākumsskolā) būs dažādi pulciņu, bet dejošana nav.

23. Jul 2015, 09:35

un man arī jauns darbiņš, strādāšu tajā pašā dārziņā kurā puika ies, un tajā pašā grupiņā. būšu auklīte. 😀

23. Jul 2015, 09:34

mans puika augustā sāk iet citā dārziņā, mūsu rajonā. beidzot tikām.
tik mazam, kā trīsgadniekam nedomāju, ka vajag pulciņu.
vēlāk, jā uz kādiem 4 gadiem varbūt.

ir doma sūtīt puiku tautas dejās.