Vasaras blogere CETURTDIENĀS: Ir klāt pēdējā augusta nedēļa

Vasaras blogere CETURTDIENĀS: Ir klāt pēdējā augusta nedēļa

27. Aug 2015, 21:10 Banija Banija

Jāteic, ka vasara ir bijusi patiesi raiba – kāzas, jauns darbs, ceļojums uz Eiropas otru galu un, visbeidzot, gatavošanās gaitām jaunā bērnudārzā.

Dažbrīd šķiet, ka tādas īstas vasaras nemaz nav bijis, ka tā paskrējusi garām nepamanīta. Pirmais vasaras mēnesis pagāja, saliekot punktiņus uz „i” kāzu lietās, otrais mēnesis – kārtojot dokumentus ar jauno uzvārdu un dodoties ceļojumā, savukārt vasaras pēdējā trešdaļa pagājusi, iejūtoties jaunajā darba vietā.

Piepildīta vasara, lai gan, atzīšos, ka gribētos, lai tā būtu bijusi nedaudz saulaināka, siltāka, rimtāka.

Jau nākamo otrdien mūsu gandrīz trīsgadnieks dosies uz jauno bērnudārzu. Jau tagad, ejot tam garām, dēls rāda uz bērnudārza māju, saucot, ka grib uz dārzīti. Vien ceru, ka šī vēlme kaut kur drīzumā nepazudīs.

Aizvadītajā nedēļā rakstīju, ka šonedēļ sapulcē uzzināsim, kādas lietas un cik liela naudas summiņa jānoskaita dārziņa vajadzībām. Māmiņas komentāros dalījās ar savu pieredzi, tādēļ ar nepacietību gaidīju, kādas prasības būs mūsu pirmsskolas izglītības iestādē. Ziniet, nav tik traki! Nepieciešams tikai maiņas apģērbs, 3,5 eiro Vendens ūdenim grupiņā un ar laiku vecāki savā starpā vienosies par bērnu jubileju naudas fondu. Pagaidām izskatās saprātīgi.

Tiesa gan, dārziņā vēl daudz kas aizķēries no padomju gadiem un tas sauktin sauc pēc remonta un vismaz vizuāli nav salīdzināms ar tiem bērnudārziem, kas atrodas mums tepat pie mājām (tajos gan netikām, jo atradāmies vēl ļoti tālu aiz strīpas). Tomēr gribētos ticēt, ka ne jau eiroremontā slēpjas dārziņa patiesā vērtība, un iestādes, kuras laistās teju zeltā, praktiski uztur vecāki no savas kabatas. Būs labi, ne tā?

Tagad vien jāsagādā zīme no ārstes, ka Roberts ir vesels un... jāgatavojas 1.septembrim.

Vai jūs jau esat gatavi? Kā atzīmēsiet pirmo skolas/bērnudārza dienu? Vai gatavosiet kādu našķi vai arī jums ģimenē ir kāda īpaša tradīcija?

Paldies par kopābūšanu šovasar! Tiksimies jau atkal rudenī.