Vannas emulsija – mitrinātai un veselai ādai

Vannas emulsija – mitrinātai un veselai ādai

01. Jul 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc vannošanās ķermeņa āda kļūst sausa un zaudētais dabīgās eļļas slānis var veicināt ādas iekaisumu attīstību. Turpinājumā uzzini, kādēļ āda zaudē mitrumu un kā iespējams atjaunot tās dabīgo lipīdu slāni!

Cilvēkiem rodas arvien lielāka izpratne par to, kādēļ ķermeņa ādu nepieciešams mitrināt. Tātad regulāra, mitrinošu līdzekļu izmantošana, ir labākais, ko var darīt, lai izvairītos no iespējamiem ādas iekaisumiem.

Normālai, veselai ķermeņa ādai ir augsts ūdens saturs, un tā ir elastīga. Lai to saglabātu, ādu klāj dabīgs lipīdu (eļļas) slānis, novērš ūdens iztvaikošanu no tās dziļākajiem slāņiem.

Epidermas uzdevums ir nodrošināt, tā saucamo, „barjeras funkciju”, lai pasargātu ādu no apkārtējās vides ietekmes, kā rezultātā varētu rasties pārmērīgs mitruma zudums.

Ja āda iekaist, tas nozīmē, ka šī „barjeras funkcija” ir traucēta.

Mazgāšanās laikā ādu kairina un tās dabīgo virsējo eļļas slāni noņem ne tikai ziepes un dušas želeja, bet arī pārlieku karsts ūdens.

Tas nozīmē, ka tad, ja mazgāšanās laikā āda netiek mitrināta ar kādu papildus līdzekli, kura sastāvā ir eļļa, ūdens iztvaikošana no ādas palielināsies un pēc mazgāšanās tā būs sausāka, nekā tad, ja vannošanās laikā ūdenim būtu pievienots speciāls, to mitrinošs līdzeklis.

Lai cīnītos ar šo problēmu, pirmkārt, būtu jāsamazina mazgāšanas laikā izlietotais ziepju un dušas želejas daudzums un, otrkārt, to vietā jāizmanto ādu mitrinošo vannas emulsiju. Šo, ādas kopšanas līdzekli, var izmantot kā ziepju aizstājēju.

Vannas emulsijas pievienošana ūdenim atjaunos arī ādas dabīgās eļļas slāni, kas ūdens un mazgāšanās līdzekļu ietekmē, zaudēts vannošanās laikā.