vajag vai nevajag? -vajag!

vajag vai nevajag? -vajag!

16. Nov 2012, 15:54 aab aab

Pavisam nesen, tepat, Māmiņu Kluba forumā, bija spraiga diskusija par to vai mazam bērniņam ir vajadzība veikt asins analīzes. Tieši tad, kad bērniņam tiek ņemtas asinis no vēnas. Protams, ka katram ir savs viedoklis, es to pilnībā pieņemu. (šo neaizmirstiet, kad gribēsiet linčot ;) ) Mums katrai ir savi uzskati, viedokļi un principi. 

Ir māmiņas, kas saka, ka nav nepieciešamības, jo tā ir bērna mocīšana. Protams, ka nav patīkami, kad tavam bērnam tiek ņemtas asinis, viņš raud, tu jau pati arī pārdzīvo līdzi. Viss atkarīgs arī no māsiņu prasmēm.

Taču mans stāsts ir par ko citu...

 

Pēc pēdējās ārsta vizītes, esmu sapratusi, ka nav jautājumi vai vajag taisīt šīs asinsanalīzes, vai nevajag, mocīt vai nemocīt... VAJAG! 

Mana meitiņa attīstās ļoti labi, aug, ir atklājusi jau gandrīz mēnesi, ka var arī staigāt pati ar savām kājiņām, runājas, parāda arvien jaunas lietas, ko prot! Ārsts vienmēr ir priecājies par veselīgo bērnu. Nu vesels bērns! Taču asinsanalīzes uzrādīja ko citu. Negribu uzreiz minēt diagnozi, ko ārsts izteica kā iespējamo, pirms tā vispār ir apstiprināta. Bet jebkurā gadījumā es nebūtu par to uzzinājusi, ja nebūtu veiktas asinsanalīzes!

Protams, ka katrai mātei ir sāpīgi skatīties kā tavam bērnam ir jāraud. Taču, ir lietas, kuras vajag izdarīt. Es labāk gribu, lai visas procedūras notiek poliklīnikā, kur ir jaukas māsiņas, kas nemēģinās brutāli un par katru cenu, dabūt no vēnas asinis. Negribu, lai bērns tiek mocīts slimnīcā, kur jau pats par sevi nav patīkami atrasties. Stāsti jau ir dzirdēti pietiekami.

 

Lai man piedod māmiņas, kas paliek pie sava viedokļa, ka nevajag taisīt, es tomēr esmu PAR! Ja nebūtu taisītas šīs analīzes, es nebūtu uzzinājusi par iespējamo slimību! Labāk tomēr to uzzināt agri, nekā vēlāk, kad jau būs grūtāk kaut ko darīt lietas labā. Īpaši tāpēc, ka šai slimībai ir ļoti svarīgi, ka to atklāj pēc iespējas agrākā vecumā. Tagad es varu morāli noskaņoties, izzināt visu, apmeklēt ārstus, ja vajadzēs, tad kaut 10. Es varu meklēt iemeslus, kāpēc tā, jo bērnam nav neviena no redzamajiem simptomiem - ir tikai analīzes, kas par to liecina.

 

Pirms sākat klaigāt, vēlos atgādināt, ka katrai no mums ir sava pieredze, katrai no mums ir savi uzskati, katrai no mums ir tiesības uz savu viedokli!

 

Un kā jūs uzskatat - vajag vai nevajag?

annijalise annijalise 18. Nov 2012, 00:24

kad iesim uz vizīti pie ārstes tad saņemsim nosūtījumu uz analīzēm jo mums jau pāri gadiņam divi mēneši būs, un es to darīšu labprāt.
manai paziņai vajadzēja nomainīt bērnam ārstu, un jaunā daktere uzreiz tad bērnu pārbaudīja pēc pilnas programmas, un atklāja ka bērnam ir zems dzelzs daudzums asinīs, kaut bērnam nekādu tādu ārēju pazīmju nebija.
TĀTAD ES ESMU PAR.

lauvinja lauvinja 17. Nov 2012, 12:00

Ja ārsts uzskata, ka VAJAG, tad vajag!

Nu jā, esmu no tām, kura labāk aizstieps mazo ar "vīrusu" uz analīzēm, nekā barošu ar antibakteriāliem līdzekļiem vai antibiotikām!

aab aab 16. Nov 2012, 18:17 smaidiga24

tieši tā - ne jau vienmēr bērnam ir kādas redzamas vainas, problēmas.
meitiņai, piem., vispār nav nekādu pazīmju! pat tām, kurām būtu jābūt, nav!