Vai zini, ar ko atšķiras podiņš meitenēm un zēniem?

Vai zini, ar ko atšķiras podiņš meitenēm un zēniem?

10. Jul 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Atzīstiet godīgi, kad gājāt izvēlēties pirmo podiņu, kam īsti pievērsāt uzmanību?

Ārējam podiņa izskatam, krāsai, formai, materiālam un tam, lai podiņam ir/nav vāciņš - kam vēl pievērsāt uzmanību? Tikai 1 no 100 māmiņām zina, ka podiņš zēniem atšķiras no meiteņu podiņa. Meiteņu podiņa formai principā nav svarīga forma, savukārt, zēnam, tas tā nebūs un podiņa izvēle būs grūtāka.

Problēma un kļūdas parasti ir tajā, ka par to maz runā, un te nu Māmiņu Klubs ir nolēmis pievērst uzmanību tieši šai tēmai.

Podiņa formai, ja pērkat podiņu zēnam, jābūt izstieptākai, tās priekšpusē jābūt izliekumam, lai zēns, sēžot uz podiņa nesaspiestu savu krāniņu starp kājiņām, un lai čurājot viss netecētu ārā.

"Puikām ir nepieciešams vairāk vietas priekšpusē, tādēļ būtu ērtāk, ja podiņa forma būtu ovālāka."- uzsver fizioterapeite Līga Barone-Tamoviča.

Bieži vien zēnu mammas pašas uzsver, ka bērns mazliet paceļas uz augšu vai iekārtojas šķībi mazo darīšanu laikā, lai viss neizčurātos uz grīdas. Problēma ir atrisināma, ja podiņa priekšpusē ir augstāks pacēlums.

Labs risinājums ir podiņš, kas ir anatomiskas formas, uz tā būs ērti sēdēt, un arī, protams, nokārtoties.

Apskatīsim uzskatāmus piemērus!

Visbiežāk meitenēm ērti ir sēdēt ar kājiņām kopā, tāpēc šāds podiņš derēs meitenēm (Bet atgādināsim, ka meitenēm podiņa forma nav tik ļoti svarīga, galvenais, lai konkrētajam bērnam būtu ērti).

20140605111729-97726.jpg

Podiņš, kas derēs zēnam (Jāpievērš uzmanība podiņa priekšpusei)

20140605111839-23856.jpg

Ir arī podiņi, kuru priekšpusē šis izliekums ir vēl augstāks, un būs zēni, kam tas būs pat ļoti aktuāli. Pietiekoši liels augstums ir ļoti svarīgs.

20140618110017-46129.jpg

Iegaumējāt atšķirības?

Mazliet piemitinot, varētu padomāt vecāki arī par paša dupša izmēru, jo dažkārt dupsis ir dūšīgs, bet, piemēram, priekšlaikus dzimušajiem bērniņiem var būt situācija, ka gandrīz neviens podiņš neder, jo ir par platu. Bet, viennozīmīgi, bērnam sēžot uz poda, jābūt ērti, nedrīkst spiest vai būt kādā citā ziņā neērti.

"Bet, manuprāt, vēl nozīmīgāks ir pēdu atbalsts. Tas nozīmē, ka podiņam jābūt tik augstam, lai bērns brīvi varētu atspiesties ar pēdām pret zemi, pārnesost atbalstu uz pēdām, nevis uz dupša. Jo, ja viss svars sēžot ir uz dupša, tad ir ļoti grūti atslābināt dibena muskuļus, lai izdarītu vajadzīgās lietas. Tas var draudēt ar fizioloģiskām grūtībām, kas tālāk var radīt citus sarežģījumus, piemēram, bērns nevar pakakāt uz poda, dara to stāvus, vai neizkakā visu porciju pilnīgi. Tādēļ mans ieteikums- izvēlēties podiņu vai lietā poda dubulto brilli un pēdu atbalstu, lai bērns varētu atbalstīt pēdas, sēžot un darot savas lietas uz poda." iesaka Līga Barone-Tamoviča.

Atkārtosim, kas ir svarīgs bērna podiņa izvēlē:

№1 Ņemam vērā bērniņa dzimumu

№2 Meklējam piemērotu izmēru

Podiņam jābūt atbilstošam, piemērotam bērniņa apmēriem.

№3 Izvēlamies podiņu bez specefektiem

Priekšroka - parastam podiņam bez muzikālā pavadījuma, rotaļlietām un citiem izklaidējošiem elementiem.

№4 Pievēršam uzmanību komfortam un izturībai

Mazulim uz podiņa jājūtas ērti, podiņam jābūt izturīgam.

№5 Skatāmies uz materiālu

Materiāls, ko izmantojām savā bērnībā, bija dzelzs, un paldies Dievam, tādus podiņus vairs reti kurš izmanto, mūsdienās ir nopērkami tikai plastmasas podiņi, pievērs uzmanību tam, lai podiņa virsma būtu gluda, un plastmasa būtu cieta, tā nedrīkst locīties, kad bērniņš uz podiņa sēž.

№6 Krāsa un zīmējums

Tam visam ir nozīme tikai bērna acīs, tāpēc to varam ļaut izvēlēties viņam pašam!

Māmiņu Klubs 

 

Huggies® Pull-Ups®:

20130712113509-10223.jpg 

- pieguļ tikpat labi kā apakšveļa. Pateicoties īpaši elastīgajām sānu maliņām tās ir viegli novilkt un uzvilkt. 

-  ir izdziestošs zīmējums, kas norāda, ka autiņbiksītēs gadījies mitrums. 

- rotātas ar jautriem Disney© Vāģu un Princešu motīviem.

Самая главная ошибка многих молодых родителей при выборе горшка, это его покупка без учета пола ребенка. Очень часто для мальчика покупают такой же горшок, как и для девочки. Между тем, горшок для мальчика отличается по форме от тех, которые предназначены для девочек. Форма горшка для мальчиков должна быть более вытянута, а в передней части у него имеется специальный бугорок, чтобы мальчик, сидя на горшке, не сводил ножки и пенис не зажимался между бедрами. Такая форма горшка помогает мальчикам аккуратно справлять малую нужду

Источник: http://meduniver.com/Medical/Psixology/gorshok_dlia_malchika.html MedUniver

 

Самая главная ошибка многих молодых родителей при выборе горшка, это его покупка без учета пола ребенка. Очень часто для мальчика покупают такой же горшок, как и для девочки. Между тем, горшок для мальчика отличается по форме от тех, которые предназначены для девочек. Форма горшка для мальчиков должна быть более вытянута, а в передней части у него имеется специальный бугорок, чтобы мальчик, сидя на горшке, не сводил ножки и пенис не зажимался между бедрами. Такая форма горшка помогает мальчикам аккуратно справлять малую нужду.

Источник: http://meduniver.com/Medical/Psixology/gorshok_dlia_malchika.html MedUniver