ONLINE TV videosaruna: aktīvas kustības bērniem kopā ar piena dzērienu Rasēns!

15. Nov 2013, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vairāk nekā trešā daļa jeb 34% vecāku visā Latvijā atzīst, ka ar izglītības iestāžu piedāvātajām nodarbībām ir par maz, lai nodrošinātu bērniem pietiekamu fizisko slodzi. Lai veicinātu bērnu veselību un risinātu problēmas, ko rada kustības trūkums, Food Union piena dzēriena zīmols Rasēns uzsāk Kustību par kustību – kampaņu, kuras laikā ar īpaši bērniem izstrādātām dzīvespriecīgām dejas kustībām aicina bērnus nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm ikdienā.  

Skaties videosarunu, kad tiksimies ar ekspertiem, lai parunātu par bērnu fizisko aktivitāti un veselīga uztura nozīmi bērniem!

Raidījuma viesi:

20131113100714-98037.jpg

Inese Lubinska – LSPA docente un aerobikas trenere

20131113101050-21197.jpg

Maija Avota – Food Union zīmolu vadītāja

20131113103324-96355.jpg

Pediatre Vizma Meikšāne

Lai risinātu bērnu nepietiekamo fizisko noslodzi, Rasēna Kustība par kustību ietvaros izstrādāta speciāla deja, kuras horeogrāfe ir Līga Liberte, deju studijas “Body and soul” vadītāja. Dejas kustībās galvenais akcents likts uz prieku un jautrību, tās ir viegli iegaumējamas un izpildāmas, tādēļ piemērotas dažādu vecumu bērniem no pirmsskolas līdz pamatskolai. Bērni tās viegli varēs atkārtot kā skolā, tā mājās un brīvajā laikā. Lai izpildīt kustības būtu vēl aizraujošāk un interesantāk, radīta speciāla dziesma “Muuv Muuv”, ko iedziedājis bērniem un jauniešiem populārais mūziķis Emīls Balceris no grupas “Musiqq”.

Skaties ONLINE TV:

  • Kāpēc bērnam ir nepieciešams regulāri kustēties?
  • Kā kustības trūkums vai nepietiekamība var ietekmēt bērna veselību?
  • Kas ir piemērotākie kustību veidi bērniem un kā zināt, ka bērns kustas pietiekami daudz?
  • Kā vecāki vērtē savu bērnu noslodzi? Vai pietiek ar skolas un bērnudārza sporta stundām? (Pielikumā ir info ar iekļautiem mūsu Snapshots pētījuma datiem.)
  • Fiziskā aktivitāte iet roku rokā ar veselīgu uzturu. Veselīgs uzturs bērnam – ko tas nozīmē? 
  • Kāda ir piena nozīme veselīgā uzturā?

TIEŠRAIDI PIEDĀVĀ

20131107104812-52962.jpg

Supersausins Supersausins 13. Nov 2013, 10:44

Man dēlņš 1.6gads pēc svara un auguma ir liels.Pēc bērnu dārza lai arī launags ir paēsts mazajam gribas ēst un mājās apēd dubūltā.
Protams kustas viņš ļoti aktīvi bet vai mājās man būtu jādod mazāk un pa kādiem laika posmiem vai arī dot vienā reizē tik cik viņš apēd.?
Vai pienu dot pirms ēšanas vai pēc ēšanas?

princesemince princesemince 13. Nov 2013, 10:14

Vai 4 gadus vecu bērnu, kuram no zīdaiņa vecuma ir pastiprināts kustīgums, drīkst īpaši noslogot ar sportiskām aktivitātēm papildus bērnudārza slodzei, lai it kā izliktu enerģiju. Jā, ir novērots, ka bērnam ir veiksmīgāka koncentrēšanās spēja intelektuālām nodarbēm, ja ir fiziski izkustējies, sporta nodarbības (pulciņi) radījuši lielāku disciplīnu un ir izveidojies kā režīms, taču tāpat esmu dzirdējusi, ka pieaugot šādiem bērniem vajadzība pēc fiziskām aktivitātēm arvien tikai palielinās, pat tādā apmērā, ka bez sporta viņi skolā vispār nespēj nekam koncentrēties.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 13. Nov 2013, 10:00

Maniem bērniem garšoja gan Lāsēns, gan tagad Rasēns, vai nevar pāršaut par strīpu bērnam tos dodot katru dienu? Kāda būtu norma/ieteicamais lietošanas biežums?

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 13. Nov 2013, 09:59

Cik bieža fiziska slodze vajadzīga 5 gadīgam bērnam? Skolā 2 X nedēļā ir futbols un 1X karatē. Vai ar to pietiek?

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 13. Nov 2013, 09:59

Ko darīt, ja bērns (5 gadi) faktiski nedzer pienu - pliku pienu un ir konservatīvs uz jaunām garšām? Ar kādiem produktiem var aizstāt govs pienu?