Vai naktī bērns jāved uz tualeti?

Vai naktī bērns jāved uz tualeti?

07. Jul 2014, 13:56 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līdz trīs gadu vecumam ārsi iesaka neuztraukties par to, ka bērns čurā gultā, līdz piecu gadu vecumam retas šādas reizes ir pieļaujamas. Vai bērnu vajag modināt un vest uz tualeti naktī?

"Par nakts lietām runājot, es piekrītu, ka bērnu līdz trijiem gadiem nevajadzētu pa nakti modināt, lai liktu uz poda. Bērni podu lietot iemācās vispirms nomodā. Un, kā minēts par urīnpūšļa lielumu, mazuļiem tas ir mazāks, tāpēc biežāka ir nepieciešamība to iztukšot. Ar nakts urinēšanu jābūt ļoti uzmanīgiem, iecietīgiem un saprotošiem, dažkārt urinēšana pa nakti var ilgt arī līdz piecu gadu vecumam. Bet es būtu ļoti uzmanīga, ieteiktu novērot bērnu un viņa emocijas, lai nepalaistu garām kādu problēmu."uzsver fizioterapeite Līga Barone - Tamoviča.

Divi iemesli, kāpēc nevajadzētu bērnu modināt naktī:

Daudzi vecāki izmēģina šādu metodi, domājot, ka tādā veidā spēs kontrolēt bērna urinēšanu, bet tādas metodes patiesībā problēmu var tikai pasliktināt, jo bērna organisms var pārkārtoties uz to, ka naktī ir jāčurā.

Pārtraucot miegu, jūs traucējat bērna nervu sistēmas atpūtai. Zinot, ka viņu modinās, bērns var mierīgi nogulēt atbildīgo brīdi. Tāpēc, labāk, lai bērns paļaujas pats uz sevi, nevis uz jums.

Pats veids - bērna modināšana naktī ar mērķi uzsēdināt viņu uz podiņa, nenesīs cerēto rezultātu. Ir vairāki saudzīgāki veidi, kā rezultātu uzlabot:

- Parunājiet ar bērnu atklāti, nenosodiet viņu, izrādiet atbalstu

 - Nekādā gadījumā nedrīkst bērnam teikt, ka viņš ir netīrīgs un uzvedas kā mazs bērns, kas čurā gultā

 - Pārliecinieties par to, ka bērns pirms miega aiziet uz tualeti

 - 2-3 stundas pirms miega bērnam nevajadzētu neko dzert

 - Atstājiet ieslēgtu uz nakti gaismiņu, lai bērns varētu pats uzsēsties uz podiņa

 - Obligāti nomainiet slapjo gultasveļu, lai bērns varētu turpināt miegu sausā gultī, ja pa nakti gadījies gultu pieslapināt

 - Pēc trīs gadu vecuma fiksējiet kopā slapjās un sausās naktis

Pacietību jums! Drīz viss izdosies!

Māmiņu Klubs

 

20140605145717-75701.jpg 

Autiņbiksītes - biksītes Huggies® Pull-Ups®

ideāls palīgs podiņmācībā!