Vai labo baktēriju piena produktos var būt par daudz?

Vai labo baktēriju piena produktos var būt par daudz?

06. Oct 2014, 10:02 FejuFeja FejuFeja

Varbūt atceraties, ka pirms neilga laika rakstīju par to, ka dēlu no rīta, braucot uz dārziņu, piemeklēja nelaba dūša? Toreiz meklēju neskaitāmus iemeslus un nepievērsu vīra teiktajam, ka, iespējams, pie vainas varētu būt Lakto raudzētais piena produkts, kurā, kā vēsta ražotājs ir ietilpinātas neskaitāmas labās baktērijas. Tieši pirms sliktās dūšas dēls bija dzēris šo piena produktu un, jāteic, izmēģināja to pirmo reizi.

Brīvdienās ar sliktu dūšu un vemšanu saskāros arī es pati. Jāteic, ka tik ļoti mocījusies nebiju pat dzemdībās. Uzturs, ko ģimenē lietojām pirms manas sliktās dūšas, visiem bija vienāds – rīsi, svaigi dārzeņi un zivtiņa. Taču slikti bija tikai man. Un tikai vakarā, kad gandrīz mirusi iekritu gultā, vīrs ieminējās, ka vakariņu laikā es izdzēru trauciņu Lakto. Ne dēls, ne vīrs to nedzēra. Tikai es. Un tikai es cīnījos gan vakaru, gan nakti ar vemšanu.

Pavisam iespējams, ka tā ir tikai kāda likumsakarība, taču, ja tā, tad ļoti liela. Tieši tādēļ sāku prātot par to, vai maz zinām, kādas „labās” baktērijas ražotāji iesloga piena produktu kārbiņās? Vai tās trauciņā vēl pirms atvēršanas turpina vairoties? Ja jā, tad taču kādā brīdī tās var būt savairojušās tik daudz, ka organismiem, kuri nav pie šādiem labvēļiem pieraduši, rodas pretreakcija.

Katrā gadījumā, būtu interesanti uzzināt jūsu pieredzi, pērkot un dzerot jogurtiņus un piena izstrādājumus, kuri papildināti ar dažādām baktērijām. Varbūt vēl kāda vēders pēc to lietošanas ir sācis niķoties?

FejuFeja FejuFeja 06. Oct 2014, 14:35 bārbala zāle

Dienā litru jogurta? Wow... lai arī dzeru pienu, uzēdu pa kādam jogurtam, bet tik daudz katru dienu nu gan nevarētu. Nevaru iedomāties, ka arī mans dēls tik daudz spētu dienā izēst/izdzert 😀

nosiguldas nosiguldas 06. Oct 2014, 12:26

Mēs lietojam Lakto jau vairākus gadus un nekad nekas tāds nav bijis. Mazāka Katrīne arī labprāt to nelietoja, bet tagad to dzer no rītiem.