Vai bērnudārziem būtu jāpublicē bērnu foto internetā?

Vai bērnudārziem būtu jāpublicē bērnu foto internetā?

01. Sep 2017, 15:33 mincenee mincenee

Manam bērnam līdz bērnudārzam vēl kāds laiciņš atlicis. Bet par mazo bērnu fotogrāfiju publiskošanu sociālajā tīklā Facebook esmu aizdomājusies vairākkārtīgi. Un šodien Zinību dienā redzu jo īpaši daudz mazas sejiņas raugāmies uz mani Facebook ziņu plūsmā. Protams, mūsdienās visa dzīve notiek internetā. Un jo īpaši privātajiem bērnudārziem tā ir iespēja gūt jaunus klientus. Esmu piesekojusi vairākiem privātajiem bērnudārziem, jo noteikti man nāksies izmantot to pakalpojumus, jo pašvaldības dārziņā rinda nebūs pienākusi uz to laiku, kad būtu jāatgriežas darbā. Taču šāda lielīšanās ar nodarbēm ar bērniem mani nesajūsmina, jo es noteikti neatbalstu šādu svešu bērnu izrādīšanu publiski internetā ikvienam. Galu galā nākotnē tur varētu būt arī mans bērns. Tad nu pastāstat, mīļās mammas un tēti, vai jums kāds lūdza atļauju šādai fotogrāfiju publiskošanai? Un kāda ir Jūsu nostāja šajā jautājumā? Labprāt dzirdētu arī pieredzi no tās ģimenes, kura ir pret publiskošanu un vai tas tiek respektēts?

Vērtīgus padomus par drošību internetā varat gūt vietnē www.drossinternets.lv.

Foto no Google resursiem.

mincenee mincenee 03. Sep 2017, 12:53 San San

Vismaz labi, ka vecāku vēlme nepublicēt internetā bērna bildes tiek respektēta. 😀

mincenee mincenee 03. Sep 2017, 12:52 lauvinja

Līdz šim gan neesmu manījusi ar aizmiglotām sejām. Laikam visi vecāki ļauj publicēt.

San San San San 01. Sep 2017, 18:48

Mūsu dārziņā bija jāparakstās, ka piekrītam fortogrāfiju publicēšanai. Un, tas arī netika darīts, ja bijām pret. Bet bija pietiekoši vecāku, kas foto publicēšanai piekrita.

lauvinja lauvinja 01. Sep 2017, 17:18

Gudrākie paprasa atļaujas vecākiem, sola "aizmiglot" bērna seju, ja bildes tiks publicētas. Es priecājos, ka manu bērnu bērnu dārzs neko tajā laikā nepubliskoja un skolas arī nav naskas uz bilžu publicēšanu.