Vai bērnudārzā apzināti tiek provocēta bērnu slimošana?

Vai bērnudārzā apzināti tiek provocēta bērnu slimošana?

10. Apr 2017, 16:21 mamma88 mamma88

Padiskutēsim par virsrakstā esošo tēmu. Kā jums šķiet vai tā ir vai nav, un kapēc?

zile zile 11. Apr 2017, 09:14

Ir dzirdets-latviesu darzins Zolitude, tur ved ara ziema lielos minusos slapjdranki speciali lai saslimtu. Vedina telpas tiesi pie bernu muguram.

lauvinja lauvinja 11. Apr 2017, 08:46

Katrā darba vietā ir pa kādam trakajam, bet tas ir jārisina individuāli. Man 2 bērni ir apmeklējuši b/d un nekādu speciālu slimdināšanu nemanīju.

Jaunākā bērna b/d audzinātājas bija slinkas uz laukā iešanu, atrunājoties ar sliktiem laika apstākļiem, šo risinājām iesaistot b/d vadību un pat nedaudz pārplānojot dienu, lai bērni tiek laukā gan no rīta, gan pēcpusdienā.

Vispār atbalstu max daudz laika svaigā gaisā. Vajag vienkārši atbilstošu apģērbu bērnam!

Viena lieta par ko es ieteiktu ļoti piedomāt vecākiem, kuru atvases apmeklē b/d ir ērts, bērnam pašam ērti un ātri uzvelkams (bez podziņām, šleifītēm, siksniņām...) apģērbs. Tas palīdzēs gan bērnam ātri tikt galā ar ģērbšanos, gan nodrošinās ērtu kustēšanos un kopumā saīsinās laika sprīdi, ko bērni pavada ģērbjoties uz/no ārā iešanas.

Šis ir diezgan kritisks punkts, jo kamēr audzīnātāja ar auklīti sašņorē un sapogā 20 bērneļus, tikmēr daži jau ir iesvīduši un tādi arī dodas laukā un ja nu mazulis ir no tiem, kam labāk patīk rušināties smilšu kastē, nekā skriet, tad tā var arī saslimt.

Vecākiem ir jāatceras un jāpatur prātā, ka mājās jums ir viens mazulis ar kuru jjātiek galā un jāsaģērbj, bet audzinātājām to mazuļu ir daudz b/d.

zacc zacc 10. Apr 2017, 21:41

ā, nu tās jau konkrētas lietas, par kurām jājautā tad, kad tas ir pamanīts. Vispārināt nevajag.

"slikti laikapstākļi" ir ļoti subjektīva lieta. ir vecāki, kas par tādām neuztraucas. un es arī drīzāk gribētu, lai bērni iet ārā arī sliktākos laikapstākļos, nevis lieki paliek iekšā. ir noteikumos (neatceros, vai MK, vai pašvaldības) noteikti mīnusi, kādos vairs ārā neved. pārējais tiešām subjektīvi, labāk jau parūpēties par atbilstošām drēbēm, cimdiem, jo, ja no katra stiprāka vēja jābaidās, tad visu gadu iekšā jādzīvo... Šosezon dažas, bet burtiski dažas reizes mana dēla grupiņa ir palikusi iekšā.
par vēdināšanu un caurvējiem arī es neuztraucos, bet saprotu, ka esmu izņēmums.

temperatūra - arī, atceros, noteikumos lasīju, ka par paaugstinātu uzskata virs 37,5. ja tā un neviens nav pamanījis un/vai reaģējis, tad, protams, jārunā, lai tā nedara.

cecii cecii 10. Apr 2017, 21:40 mamma88

Kāda var būt smaga epidēmija mūsu vakcinācijas laikmetā??

10. Apr 2017, 20:44

Mums gan līdz bērnu dārzam jāgaida vismaz 1,5 gads. Vai tad bērnu dārzā vēdinot telpas bērni netiek vesti uz citu telpu??? Ārā ved visos laikapstākļos???
Ja jā, tad bērnu dārzam gan būtu jāuzņemās visa atbildība par bērnu slimošanu.
Cik bieži tiek tīrītas telpas bērnu dārzā? Cik bieži tiek mazgāta gultas veļa? Tie tādi jautājumi, par kuriem padomāt.

mamma27 mamma27 10. Apr 2017, 20:07

Mums nekas tāds nenotiek.Audzinātājas pat dara visu lai nesaslimtu.Laicīgi brīdina!Man ar gribētos zināt,kur ir tik traki?!

mamma88 mamma88 10. Apr 2017, 18:55

Sim rakstam ar vienu vienigo jautajumu ir liela skatijumu statistika,tatad vecaki par to aizdomajas.

mamma88 mamma88 10. Apr 2017, 18:53

Ar provice varbut butu jasaprot vieglpratiga attieksme pret savu darbu. Nesaku,ka ta ir visur,bet es vienkarsi par so temu aizdomajos,jo vieglak ir darit savu darbu par to pasu algu, pieskatot paris bernus nevis padsmit.

mamma88 mamma88 10. Apr 2017, 18:49 zacc

1. Telpu vedinasana un caurvejss grupina,kamer berni planas drebites.
2. Par smagas slimibas epidemiju bernu vecakus neinforme.
3. Neskatoties uz laikapstakliem,berni tiek vesti ara,kur saimnieks savu suni pat nevestu.
4. Aizvedot bernu uz grupinu,vins izradas slims,ir temperatura. Vecakiem netiek zvanits uz darbu,bet berns tiek papildus vel izvests sala,kur tiek apsaldeta seja.
Tie ir tikai dazi gadijumi,kurus zinu.

zacc zacc 10. Apr 2017, 15:14

grūti saprast jautājumu, kā īsti domāts "provocē". Kurš provocē?
lielos vilcienos - jā, protams, bērnudārzā bērnam ir lielākas iespējas
saslimt. Jo mazāks bērns, jo vieglāk saslimt un grūtāk ārstēties (ir starpība, vai slimo pusotrgadnieks, trīsgadnieks vai četrgadnieks). Piederu pie mammām, kas uzskata, ka līdz 3 gadiem bērnudārzs BĒRNAM nav vajadzīgs. manējie gan sāka un sāks pirms tā vecuma, jo vnk citādāk nevaram...
Imunitātes rūdīšanai šādā veidā neticu, mana daktere arī saka, ka tas tā nav, ka bērns agrīnā vecumā jāpakļauj visiem vīrusiem pēc kārtas, lai būtu laba imunitāte. Bērni vnk pielāgojas konkrētās grupiņas mikrofolorai, tāpēc pēc adaptācijas slimo mazāk - bet tā nav gluži imunitātes norūdīšana. Un ja slimošana norit ar komplikācijām, ka jāārstē iekaisumi ar antibiotikām utt., tad jau nu vispār...

īgLa īgLa 10. Apr 2017, 15:13

Domāju,ka nav. Kāpēc? Neredzu tam iemeslu.

ziemelbriedis ziemelbriedis 10. Apr 2017, 15:04

manuprāt, nē, ko no ta iegūtu dārziņš?Audzinātājām ta pat jābūt uz vietas.
Ja tas tiktu apzināti darīts, tad tik līdz bērns paliek slims viņš netiktu izolēts no pārējiem un zvanīts vecākiem, bet tiktu paturēts un dota iespēja apslimdināt pārējos bērnus.
Lielāka problēma, manuprāt, ir tā ka bērni ir mazāk rūdīti un tik ļoti saudzēti, ka no katra baciļa paliek slimi. Un vēl ka daudzi vecāki, neizārstē bērnu līdz galam, bet atsāk vest vēl slimu uz dārziņu, jo tā vieglāk un darbā tak jāatgriežas...