Vai bērns ir vainīgs pie "vecāku grēkiem" jebšu "Tu esi no tādas un šitādas ģimenes..."

Vai bērns ir vainīgs pie "vecāku grēkiem" jebšu "Tu esi no tādas un šitādas ģimenes..."

23. Oct 2014, 17:49 DaceT DaceT

Sveikas!

20141023130447-56349.jpg

Ar katru dienu Reivens Evans paliek vecāks un arī skolas laiks ar lēnīgiem soļiem tuvojas viņam pretim. Un man aug satraukums : "Kā nu viss būs?"

Jā, vēl jau labs laiciņš līdz pirmajai skolas dienai, bet nekā nevaru "izslēgt savas smadzenes"

Pašai ir bijusi sasodīti nelāga pieredze. Kāpēc? Nu, mēs nebijām bagātnieku ģimene. Mēs nevarējām atļauties super modīgi ģērbties, man nebija ne telefona, ne datora, ne Nike kedas, kas tūlīt liecināja par to,ka esmu  nūģe, nabadze un vispār - atkritēja!

Tagad,kad pašai aug bērni, nespēju par to nedomāt.

1. Baidos, ka viņiem būs jāiet cauri līdzīgai ellei.

2. Baidos, ka viņi varētu likt caur elli iziet citiem bērniem.

Esmu pamanījusi,ka tieši vecāki ir tie,kas savu bērnu nostāda pret to,  kuram kaut kas trūkst.

20141023125251-34984.jpg

Vai tiešām bērns ir vainīgs pie tā, ka viņa vecākiem nav tik daudz naudas? Pie tā, ka vecāks grib, bet vienkārši finansiāli nespēj viņam dot to labāko, dārgāko?

20141023125511-81936.jpg

Esmu pati savām ausīm dzirdējusi, kā vecāki savam bērnam saka: "Nerunā un nedraudzējies ar viņu, viņam nav naudas, paskat kā saģērbts!" Vai citas pērles.

Un nedod Dievs kādam no šiem  bērniem vecāki būs "alkohola mīļotāji" u.c. Neviens nepievērsīs uzmanību tam,ka šis "dzērāju" bērns ir ļoti mierīgs,paklausīgs, labi mācās. Redzēs tikai viņa vecākus. Un tas būs iemesls tam, lai viņš kļūtu par terora upuri!

20141023130019-69132.jpg

Un te rodas jautājums: "Vai tiešām bērns ir vainīgs pie savu vecāku grēkiem?"

Un te es nerunāju par tiem bērniem, kuri nāk no nelabvēlīgām ģimenēm un diemžēl, savā uzvedībā neatpaliek tālu no saviem vecākiem. Bet šie atkal māk par sevi lieliski pastāvēt...

Kāda ir Jūsu attieksme pret šādiem bērniem? Vai Jūs runājat ar savu bērnu par šo tēmu? Kā bērni reaģē?

Vakar atradu lielisku bilžu rāmi, varbūt īsti ne pa tēmai, bet tās ir tieši manas domas.

20141023131033-26627.jpg

Te neiet runa par to, ka bērnam ir jābūt kauslim, te ie runa par to,ka viņam ir jāmāk sevi AIZSTĀVĒT!!!!

/bilde ņemta no 9gag.com/

Pārējās no https://www.google.com/imghp?hl=lv&gws_rd=ssl

Jauku dienu vēlot, Dace (f)


 

Cielavinna Cielavinna 23. Oct 2014, 20:36 murkskite

Es nekad nesapratiissu taas mammas, kas passas saposussaas kaa konfektiites, bet beerns uz daarzinnu palaists izbaleejusso ssortos un noplukussaa kreklaa☹ peec tam briinaas kapeec manu beernu apcell☹ Nevajaga milziigus liidzekllus, lai beerns buutu saposts. Mantas domaajams, ka ne visiem beerniem interesee passas jaunaakaas un krutaakaas. Daudz atkariigs no draugiem skolaa, ja beernam buus normaali draugi, kas nenaak no biezo slaanna tad taadu probleemu - visu jaunaako domaajams nebuus.

Cielavinna Cielavinna 23. Oct 2014, 19:58

Lai beernu neapceltu sakaraa ar dreebeem, tad lai kaa vinnss buutu saggeerbts galvenais, lai dreebes ir tiiras. Vedot mazo uz daarzinnu ir redzeetas mammiites kas sapuceejussaas, bet beerns saggeerbts vienkaarssi drausmiigi. Vecaakiem passiem jaarada piemeers beernam no mazotnes un jaaruna un veelreiz jaarunaa par uzvediibas normaam. Piemeeram, mums daarzinnaa audzinaatajas veertee peec apggeerba, jo ir dzirdeets-nu Jums mazais vienmeer skaisti saggeerbts. Muusdienu jaunatne ir nezzeeliiga, bail domaat kas buus naakotnee.

23. Oct 2014, 18:46

si laikam ir problema ar kuru latvija saskaras pec neatkaribas atjaunosanas-samaitati materiali cilveki, kas draudzejas ar lupatam ne cilveku!
cilvekam ir jaiemacas par sevi pastavet!

23. Oct 2014, 15:17

Cik žēl,ka bērna izpratne par vecāku mīlestību ir atkarīga no tā cik dārgu cepuri ir nopirkuši vecāki.
Arī man skolas gados nācās izjust to kā ir ja tev nav bik bok vai nike,tad man tas ļoti sāpēja.
Tagad kad esmu pieaugusi es uz to visu skatos savādāk,mana mamma nevarēja man nopirkt brendu drēbes,bet man vienmēr bija tīras,kārtīgas drēbes,skolai vienmēr visu sapirka ( lai arī bija grūti laiki)
Mana mamma man deva ko vairāk,Cilvēcīgumu un es to vērtēju daudz augstāk.
Es ceru,ka pratīšu šo labo ko mana mamma man ir devusi iemācīt arī savam bērnam.
Cienīt citus cilvēkus,nekad neapsmiet cilvēku par kādu viņa trūkumu,nebūt augstprātīgai utt.
Mans uzskats ir tāds,ka liela daļa ir vecāku audzināšanā,ja vecaki nenostāda nekādas normas tad bērns arī nesaprot cik talu var iet,ko var teikt ko nevar.
Bieži vien aiz lielās mīlestības pret bērnu vecaki ir akli!
Bet nu arī tajos pašos bērnudārzos ir audzinātajas tādas pašas kā bērni tikai viņam attieksme mainās no VECAKU maciņa biezuma,jo vecaki bagātaki jo attieksme labāka,tad arī tiem bērniem nav kas pamāca ,bet viņi redz attieksmi kāda ir pret viņu un kāda pret citu bērnu,un tā tas iet tālāk,gan mājās,gan dārziņā un pēctam jau skolā!

23. Oct 2014, 15:00

Darbojoties ar sākumsskolniekiem,esmu novērojusi, ka klases līderi jeb krutie ar kuriem pārsvarā visi grib draudzēties ir bērni, kuriem ir harizma, pašapzinīgi, labas komunikācijas spējas, humora izjūta, bagātīga, precīza valoda un nav nozīmes kā viņš izskatās vai kādas drēbes, mantas pieder. Tāpēc to, ko var ieaudzināt, iemācīt no tā visa, ir mūsu- vecāku pienākums to iemācīt, piemēram, ja bērns būs pašapzinīgs un mācēs ar vārdiem sevi aizstāvēt, precīzi atbildēt novājošiem komentāriem (jo apsmiešanai jau lielu iemeslu nevajag), tad tādu neaiztiek, apceļ to, kurš to ļauj.