Vai 1-santīmnieki un 2-santīmnieki nav nauda?

Vai 1-santīmnieki un 2-santīmnieki nav nauda?

17. Dec 2013, 22:10 Banija Banija

Zinu cilvēkus, kuri iepriekš vairākus gadus krājuši burkās santīmus. Nu, vienkārši tāpat... Tagad vieni šos iekrājumus atvēl labdarībai, citi steidz uz banku, lai ieskaitītu kontā, bet vēl kādi dodas iepirkties.

Neesmu no tiem, kuri iepriekš krājuši santīmus cūciņā, tādēļ vēl jo vairāk šodien tirgū pārsteidza pārdevējas reakcija. Acīmredzot tanti ir nokaitinājuši tie, kuri mainījuši savus ieradumus un nu vairs nenāk iepirkties ar papīra banknotēm vai baltajiem latiem, bet gan cenšas tikt vaļā no iekrātajiem santīmiem.

Kopā ar dēlēnu pirkām burkānus. Pirkuma kopējā summa – 35 santīmi. Maksāju, pārdevējai dodot trīs desmit santīmu montētas, bet pārējos 15 santīmus – ar maciņā esošajiem 2-santīmniekiem. Ieraugot manus santīmus, pārdevēja krieviski nolamājās, pat nepārskaitot, naudu savēra sev uz kases malas. Sajutusies vainīga, gluži kā suns ar kājstarpē ierautu asti devos prom. Vienmēr laipnā tante neatņēma ne atsveicināšanos.

Varbūt tirgus pārdevējai šodien vienkārši nebija labs noskaņojums, bet varbūt viņu tiešām ir nokaitinājuši tie, kuru nu uz tirgu nāk iepirkties, maksājot ar savām iekrātajām monētiņām.

Kaut gan... arī 1-santīmnieki un 2-santīmnieki ir nauda.

maijuciitis maijuciitis 18. Dec 2013, 09:16

un bija tikai 1 un 2 sant. monētas...

maijuciitis maijuciitis 18. Dec 2013, 09:16

Visus kaut kā nebūt laika gaitā sakrātos ~11 Ls mans divgadnieks rūpīgi sabēra ziedot.lv Labestības dienas kastītē, neviens beburkšķēja 😀

lauvinja lauvinja 18. Dec 2013, 09:10

Es nojaušu, ka nepatika pret sīknaudu ir vairāku iemeslu dēļ:
1) tā ir smaga un prasa rūpīgāku skaitīšanu;
2) ja izdod sīcenē, tad pircēji bieži pauž savu neapmierinātību (līdzīgi kā pārdevēji, jo kuaram gan gribas pilnu maku ar sīceni?)
3) šis varētu būt būtiskākais - pārdevējiem kaut kur tā sīcene jāliek, bakomātā neiemaksāsi, bet nest uz banku nav idevīgi milzu komisijas dēļ par šo pakalpojumu.....

Liene Krúza Liene Krúza 18. Dec 2013, 08:14

mana 3gadniece ar 1-santimniekiem un 2-santimniekiem ir sakrajusi patsmit latus. Bija doma so krajkasiti iztuksos,ENGELU EKSPRESI,bet Zolitudes tragedijas del,ieplanotaja 6d tika atcelts sis jaukais pasakums Cesis,un mums izpalika sis pasakms,jo kad atkartoti bija vai nebija,ta i mes neuzzinajam,vismaz reklamas nedzirdejam. Un so sakratos santimniekus tapat meitene teres sev mantinas,jo uzskatu,ta vai ta,bet ta ir nauda,kada starpiba dos papirniekus vai sikas monetas. Uz banku mainit neiesu principa pec,jo uzskatu,ka veikalam ir japienem tada nauda kada nu ir