Ūdensprieki bērnam: Kā un kad mācīt bērnu peldēt? Kādas nodarbības apmeklēt?

Ūdensprieki bērnam: Kā un kad mācīt bērnu peldēt? Kādas nodarbības apmeklēt?

25. Feb 2016, 12:41 laurlapa laurlapa

Sveikas. Pēdējā laikā, it kā gaidot siltāku laiku, esmu aizdomājusies par peldēšanu bērniem. Tā kā pati nemāku peldēt, negribu peldētprieku laupīt saviem bērniem. 

Man ir divi bērni: viens pāris mēnešu vecs, otram - 2 gadi. Varbūt varat dalīties savā pieredzē : no kāda vecuma pirmo reizi ar bērnu apmeklējāt ūdens atrakciju parku? Kā mācījāt bērnam peldēt? Kad un kā iemācīt bērnu peldēt, vai nepieciešams apmeklēt kādas nodarbības? Un vai peldēt bērnu jāmāca jau agrā vecumā? Kas īsti ir zīdaiņa peldināšana, un kādos gadījumos tā ieteicama?

martinja223 martinja223 25. Feb 2016, 22:59

Esmu sagaidijusi savu rindu uz valsts apmaksatu baseinu. Tgt iesim 1x nedela. Man dvini, taoec virs neatnemams paligs. Pirmo reizi berniem tiri labi patika, hn teikshu lieliska sporta nodarbiba ari vecakiem, dabuju "pasvist"ne pa jokam 😃

lauvinja lauvinja 25. Feb 2016, 22:07

Viens ir skaidrs, nebūs tev iespēja abus reizē apmācīt, ja vien neatradīsi vēl vienu , kas iet ar bērnu baseinā. Baseins ir super lieta, lai trenētu bērna imunitāti (nebūs jāsūdzas, ka slimo bērnudārzā).

Vienu bērnu vedu uz peldēšanu no pāris mēnešu vecumu. Līdz pusgadam var vest uz zīdaiņu peldēšanu, jo ap to laiku bērni sāk mēģināt ieturēt vertikālu pozīciju un vanna kļūst peldēšanai nederīga. Vedu reizi nedēļā/divās un strādāju ar bērnu mājās vannā. Bērns ļoti ātri apguva peldēšanu, padevās un patika. Uz nodarbībām vienu vedu no 3,5 gadu vecumu, bet tas bija izņēmumu kārtā. Parasti bērnus bez vecākiem ņem no 5 gadiem, kad spēj paši koncentrēties nodarbībai bez vecākiem.

Otru vedu peldēt no 3 gadu vecuma, tad sekoja pārtraukums un pēc tam 5 un 6 g.v. vedu uz peldētapmācību. Bērns iemācījās peldēt un peld ļoti labi, bet peldēšana nebūs nekad galvenā nodarbošanās.

Vest bērnu uz peldētapmācību b/d vecumā ir ļoti labi, jo trenējas imunitāte, mazāk slimo un viens liels uzdevums iemācīts - peldēt (es smejos, ka savus vedu peldēt, jo pati labi to neprotu, tā teikt bērnības trauma).

DivuMeituMamma DivuMeituMamma 25. Feb 2016, 14:39

Paldies par tēmas aktualizēšanu - arī biju par šo aizdomājusies. Tieši šonedēļ esmu meklēju informāciju internetā par šo tēmu. Ķīpsalas baseinā peldēšanas apmācības grupās pieejama mazuļiem no 2 gadu vecuma. Savukārt pavisam mazos var peldināt Veselības centru apvienības poliklīnikās, piemēram, Imantā tā ir "Elite". Maksā 20 EUR, bet tur kopā ar peldināšanu ir arī masāža un vingrošana. Kopumā procedūra ilgst vienu stundu.