Truši, zaķi, mašīnas un ne tikai Bauskas pusē

Truši, zaķi, mašīnas un ne tikai Bauskas pusē

18. Aug 2013, 15:01 lauvinja lauvinja

 

Trušu pilsētiņa Codes pagastā, pašā šosejas malā. Apskates objektā pirmais mūs sagaida ēzelis, kurš ir gatavs komunicēt ar visiem, kas to vēlas. Te ir aplūkojamas vairāk nekā 65 dažādas trušu šķirnes, kuras dzīvo skaistās mājiņās, kuras līdzinās baznīcai, pilij, muižām un mājām. Un tieši šobrīd lielākajai daļai trušu mammu ir jau apvēlies mazo trusēnu metiens un aploki mudž no maziem dažnedažādu krāsu pūkainiem trušu mazuļiem. Trusēnus var paglaudīt! Ieejas maksa 2 lati no pieaugušā, un 1.50 lati no  bērna, ģimenes biļete 5 lati. Mūs sagaidīja pats saimnieks, kurš iekasēja samaksu tikai par pieaugušajiem un bērniem ļāva apmeklēt trušu pilsētiņu par brīvu. Man būtu gribējusies kāda skaidri pamanāma norāde no šosejas, bet kā jau minēju šo pilsētiņu var pamanīt no šosejas tāpat.

20130818145922-62100.jpg

 

Vairāk informācijas http://www.trusupilsetina.lv/

 

Tālāk uz V.Plūdoņa muzeju „Lejniekiem”, kur noskatījāmies Multiplikācijas filmu „Zaķīša pirtiņu”, iepazināmies ar muzeja ekspozīciju, iepazīstināju mazos ar stellēm, un dažādām citām mājas ierīcēm. Pēc tam aplūkojām ekspozīciju ratnīcā, kas ir unikāla ar saviem apskatāmajiem objektiem – greznajiem līķu ratiem. Pēc tam paviesojāmies „Zaķīšu” pirtiņā pie zaķiem, izšūpojāmies šūpolēs. Pie pirtiņas ir burvīga terasīte ar skatu uz upi, tā vien gribējās paņemt tasi kafijas un tur pasēdēt un pameditēt. To gan atlikām uz citu reizi, jo kafijas nebija līdzi. Ja paveiksies ar muzeja darbiniekiem, tad dzirdēsiet fantastisku aizraujošu stāstu gan par pašu dzejnieka dzīvi, gan ekspozīcijas priekšmetiem. Vienmēr ir iespēja paņemt gida pakalpojumus. Šī ir arī ideāla vieta piknikam – klusa un skaista! Ieejas maksa 1 lati no pieaugušā un 0,50 lati no skolnieka.

20130818145949-57766.jpg

 

http://www.latvia.travel/lv/vila-pludona-memorialais-muzejs-maja-lejenieki

 

Pēc tam nolēmām meklēt vietu, kur sākas Lielupe saplūstot kopā Mūsai un Mēmelei. Tā vieta ir apmēram puskilometru aiz Bauskas pils. Atstājām auto stāvvietā, un devāmies gar Bauskas pils mūriem ekspedīcijā. Ceļš ved gar estrādi, kur starp solu rindām ir mārpuķīšu klājies, cauri parkam, pāri tiltiņam un tad līdz salas galam. Mazie bija priecīgi izstaigāties un izskrieties. Šeit ir izveidodas arī vairākas piknika vietas, tā ka droši var ņemt līdzi piknika grozu! Šoreiz Bauskas pili no iekšpuses neizpētījām, atstājām to citai reizei.

 20130818150015-24872.jpg

 

Gribu piebilst, ka Bauskas pilī tiek rīkotas arī tematiskās ekskursijas, viena no tām Ģērbšanās kultūra Kurzemes hercogistē būs īpaši interesanta sievietēm un jaunkundzēm. Programma iepazīstina ar modi, ģērbšanās kārtību un manierēm Kurzemes hercoga galmā 16.gs. beigās - 17.gs. sākumā. Pasākuma noslēgumā apmeklētāji ieģērbj kādu no grupas dalībniekiem manierisma perioda galma dāmas kostīmā vai kopīgi apģērbj manekenu.

http://www.bauskaspils.lv/

 

Tālāk mūsu ceļš veda uz zemnieku sētu un mašīnu muzeju Miķelis. Šī ir vieta, kuru esam apmeklējuši vairākkārt un gribētos, lai tādu vietu būtu aizvien vairāk. Tā kā bijām izsalkuši, tad iesākumā ieturējām pusdienas kafejnīcā, ar burvīgu apkalpošanu, gardiem ēdieniem, lielām porcijām. Cenas vidējas, ļaužu ar netrūkst. Kamēr gaidījām ēdamo, bērni izdauzījās pa rotaļlaukumu turpat blakus. Kas patīkami, gan par ēdieniem kafejnīcā, gan muzeja apmeklējumu var norēķināties ar karti.

20130818150043-38836.jpg

 

Tālāk devāmies uz motormuzeju, kur angārā izvietotas gan ugunsdzēsības mašīnas, gan vecās padomju laika vieglās automašīnas, gan arī lauksaimniecības tehnika. Pie ekspozīcijas sagaida vīriņš, kurš iedod biļetes, jo par tām esam jau samaksājuši. Vīriņš ir šī muzeja dvēsele, kurš ir gatavs par katru no eksponātiem izstāstīt visu ko vien viņš zina. Gan jau ir iespējams pieejami arī gida pakalpojumi, bet šoreiz bez tā var arī iztikt. Tālāk dodamies uz lauku sētu un kārtīgi visu apskatām. Ieejas biļetes pieaugušajiem 1 lats, skolēniem 0,50 lati, pirmsskolas vecuma bērniem par brīvu.

20130818150103-67960.jpg

 

Vairāk informācijas http://www.mikelis.lv/

 

Gribējām vēl apskatīt Bauskā esošo Rīgas motormuzeja filiāli, bet to atstāj kādai citai reizi, jo nespējām iekļauties darba laikā.

http://www.motormuzejs.lv/pub/index.php?id=177

 Jauku atpūtu!

lauvinja lauvinja 19. Aug 2013, 08:19 ulula

Latvijā ir TIK daudz foršu vietu! Skaties uz kuru pusi gribi! 😀 reizēm žēl, ka cilvēki tās nezin, reizēm gribas, lai konkrētas vietas zinātu vēl mazāk ļaužu. Bet Man tiešām prieks par sakopto Bausku, Bauskas pili un apkārtni, kas tā vien prasās pasapņot par viduslaikiem. Un tiešām no sirds iesaku izbaudīt "ģērbšanas pasākumu" - ar stāstu un procesu - vienkārši fantastiski (ok mazajam bērnam tas pasākums bija par garu un šim auto vairāk interesē, bet jaunkundze klausījās muti pavērusi un lielās 20-smit gadīgās jaunkundzes bija stāvā sajūsmā)!