6 ieteikumi, kā sagatavoties 1 gada dzimšanas dienas ballītei

12. Oct 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu bērniņa pirmā dzimšanas diena ir ļoti liels notikums un savā ziņā arī atskaites punkts mums – vecākiem par to, ko esam piedzīvojuši, ko mazulis ir apguvis, atmiņā ataust priecīgie un reizē arī grūtie brīži un saprotam, ka šie svētki noteikti ir jāsvin. 

Tāpēc, gatavojoties pirmajai bērna jubilejas ballītei iespējams noderēs pāris ieteikumi, kurus paturēt prātā:

Izvēlamies ballītes norises vietu

Ballīte var notikt jebkur – ja ir labs laiks, tas var būt parciņš vai skvēriņš, kur daudz vietas mazajiem staigātājiem. Pasākuma vieta var būt plaša un atvērta, taču nav īsti nozīmes par to tērēt daudz naudas, tāpēc jālūko, ko piedāvā tuvējā apkārtne.

Svētku viesi – tuvākie un mīļākie

Aicinām ciemos tos viesus, kurus patiesi vēlamies redzēt, nevis tos, kuri mums jāuzaicina tikai pieklājības pēc – mēs rīkosim svinības, tātad mēs arī tās baudīsim.

Jubilejas ballītes programmai nav jābūt piesātinātai

Visticamāk mēs paši lielsiki pratīsim izklaidēt svētku viesus, tāpēc animatorus un citus jubilejas tēlus pataupīsim laikam, kad bērni vēlēsies iet rotaļās un no sirds priecāsies par pasaku varoņu sabiedrību. Turklāt vēlams, lai ballīte nebūtu garāka par pusotru līdz divām stundām, jo bērni šajā vecumā ilgi nespēj noturēt uzmanību un daudz ātrāk nogurst, tāpēc viss ir labs, kas notiek ar mēru.

Svētku cienasts – viss, ko var baudīt viengadnieks

Viesu cienastam nav jābūt greznam – galvenais, lai ir, kas tāds, ar ko var mazie panašķēties – kāda odziņa, cepumiņš, ar to arī pietiks.

Labākā dāvana viengadniekam – priecīgi vecāki

Dāvanām nav lielas nozīmes, svarīgāka ir kopā būšana, jo bērns gada jubilejā vairāk priecāsies par to, ka līdzās ir priecīgi vecāki. 

Veselīga svētku kūka, kuru drīkst nogaršot jubilārs

Nu, labi, svētku kūka gan ir īpašs notikums – šī iespējams būs pirmā reize, kad mazais, ko tādu pagaršos un patiesībā mēs arī varam ļaut to darīt. Ja zinām, ka kūkā nav septiņpadsimt dažādas E-vielas, uz priekšu, sarūpējam mazajam dzimšanas dienas bērnam šo prieku. 

Ceļš, kamēr mēs nonākam līdz sava bērniņa pirmajai dzimšanas dienai, ir diezgan ilgi ejams – gaidību laiks, mazuļa nākšana pasaulē un tad vesels gads dažādu notikumu. 

Tieši gaidību laikā mēs nereti meklējam domubiedrus, cilvēkus, kuri ir līdzīgā situācijā, lai mēs pārliecinātos, ka tas, kas ar mums notiek nav nekas ārkārtējs un uzzinātu citu topošo vecāku pieredzi.

Tāpēc Māmiņu Kluba interneta portāla sadaļa "Forums" daudzām topošajām un vēlāk arī esošajām māmiņām ir kļuvusi par vietu, kur satikties virtuāli.

IENĀC UN IEPAZĪSTIES ARĪ AR CITĀM MĀMIŅĀM->>> 

Ir paties prieks, ka bērni mūs maina un ienes mūsu dzīvē sajūtas, kurām iepriekš mēs iespējams nebūtu ļāvušies. Mēs kļūstam atvērtāki pasaulei, cilvēkiem, aizspriedumu kalni sāk kust, mēs atkal spējam raudzīties uz pasauli bērna acīm, kurš visu redz košākās krāsās. paldies, jums mazie brīnumdari, par to, ka mums esat!