Svētki,kas vienmēr līdzās.2.daļa

Svētki,kas vienmēr līdzās.2.daļa

22. Feb 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsu mazuļiem jāguļ daudz ilgāk nekā pieaugušajiem. Guļot bērni aug, attīstās, izveseļojas. Tomēr jāņem vērā, ka bērni guļ savādāk nekā mēs, viņu miegs ir vairāk virspusējs, tramīgs un tas ir normāli. Kā jau zināms, miegs sastāv no fāzēm - lēnās un ātrās, kuras nomaina viena otru,. Lielāko nakts daļu bērns guļ ātrajā miegā ( pieaugušo ātrais miegs sastāda tikai 25%). Šajā fāzē, novērojot bērnu, mamma var redzēt, kā ātri kustas bērna acs āboli zem aizvērtajiem plakstiņiem, šajā brīdī mazulis redz sapņus.

Nevajag mazulim radīt „siltumnīcas” apstākļus, lai viņš labāk gulētu. Ja bērns pa miegam fonā dzirdēs klusi skanam rādiouztvērēju vai darbojošos veļasmašīnu, mierīgas, pieklusinātas ģimenes locekļu balsis, viņš pie šīm skaņām pieradīs un no tām miegā nebaidīsies, bet vecāki, savukārt, varēs nodarboties ar saviem ikdienas darbiem, nebaidoties pamodināt atvasi. 

Ir zināms, ka mazuļa miegs ir viens no galvenajiem veselības rādītājiem. Bērns guļ tik ilgi līdz nenostrādā izsalkuma sajūta. Ja bērns ir paēdis, bet neguļ, tātad kaut kas nav kārtībā. Varbūt kaut kas ar veselību vai ar vietu, kur bērnam jāguļ (karsti, auksti, slapji u.t.t.). Mazulim augot intervāli starp miegu pagarinās, taču tiem nav jāizpaužas ar raudām un kliedzieniem. Ja bērns guļ nemierīgi, bieži mostas, raud, jānoskaidro vai viņu nemoka kolikas, sāpes vēderā, varbūt viņam šķiļas zobiņi? 

Pēc speciālistu apgalvojumiem apmēram 30 % vecāku saskaras ar bērna miega problēmām, kuru starpā ir bezmiegs un miegainība, traucēts miega-nomoda ritms, nakts murgi u.c. 
2-3 gadīgs bērns var slikti gulēt ne tikai slimības, bet arī iespaidu pārpilnības, spriedzes un stresa rezultātā. Varbūt bērns no kaut kā ir nobijies (no tumsas, negaisa, suņa, zirnekļa u.t.t.), varbūt ģimenē ir saspīlētas attiecības, visi šie faktori var ietekmēt bērna miegu.

Ja jūsu bērns, jau mazliet paaudzies, ir hiperaktīvs, nervozs, nemierīgs, viegli aizskarams, ar viņu ir grūti kaut ko sarunāt, viņš ir spītīgs, slikti mācās, bāls vai bieži slimo, iespējams, tas ir no pārpūles. Bet pārpūle ir viena no galvenajiem iemesliem sliktai veselībai, uzvedībai kā arī sliktam miegam.

Ko Jūs varat darīt?

Pirms gulētiešanas kārtīgi jāizvēdina istaba, kurā guļ bērns. Svaigais gaiss palīdzēs mazulim gulēt ciešāk.  Neļaujiet mazulim pirms gulētiešanas spēlēt kustīgas spēles, „dauzīties”, skatīties televizoru, spēlēt datorspēles. 

Lieciet bērnu gulēt vienmēr vienā un tai pašā laikā.

Lai gulētiešana kļūst par savdabīgu rituālu: gultiņas sagatavošana, mīļākā lācīša guldīšana, silta vanna, skaista pidžama, mīļākā pasaka, šūpļa dziesma. Apsedziet savu mazuli, paglāstiet, noskūpstiet, paturiet rociņu – lai bērns iemieg ar drošības sajūtu.

Ja bērnam iemigšana sagādā grūtības, viņš negrib iet gulēt, ir satraukts un viņu moka bezmiegs, jūs varat ņemt talkā kompleksos homeopātiskos preparātus.

Kad jūsu bērns sāk košļāt visu, kas pagadās pa rokai un tai pat laikā viņam ir pastiprināta siekalošanās, nav grūti nojaust, ka sācies vairākus mēnešus garais zobiņu šķilšanās process. Tas ir grūts periods gan vecākiem, gan bērniem.

Pirmais zobs bērniem parasti izšķiļas 6 – 8 mēnešu vecumā, taču mēdz būt, ka šis process sākas jau 3 mēnešu vai arī tikai gada vecumā. Katram bērnam zobi šķilas savādāk: vienam nesāpīgi un bez īpašas ietekmes uz pašsajūtu, bet otrs pirms zobu šķilšanās kļūst nemierīgs, kaprīzs, raudulīgs, pastāvīgi siekalojas, smaganas piepampušas, apsārtušas un sāp, niez, asiņo. Bieži mazuļi slikti guļ, naktī mostas un raud, paaugstinās ķermeņa temperatūra, sāp austiņas, parādās gremošanas traucējumi.

Kā palīdzēt mazulim?

Varat iedot mazuli speciāli košļāšanai paredzētu mantiņu, gabaliņu banāna, burkāna vai ābola, var izmantot arī maizes garozu. Noderēs arī auksta karotīte, kuru var pielikt pie iekaisušajām smaganām. 
Ar tīriem pirkstiem masējiet smaganas – tas mazina sāpes, paātrina zobu augšanu un mazulim ļoti patīk. Lutiniet savu atvasi vairāk kā parasti. Jūsu mīlestība un drošības sajūta ir labākās zāles pret sāpēm.

Jūs ļoti atvieglosiet sava mazuļa stāvokli, ja izmantosiet homeopātiskos preparātus.  Esot milzīgam daudzumam visdažādāko slimību, bērni līdz gada vecumam slimo gandrīz tikai ar infekcijas slimībām.

Ja mazulis tiek barots ar krūti, viņš iegūst pasīvo imunitāti t.i. mātes pienā esošās antivielas tiek nodotas bērnam. Šie bērni ir stiprāki, mazāk slimo. Vēlāk mazulim parādās iegūtā imunitāte. Tā ir atkarīga no daudziem faktoriem: no iedzimtības, pārciestajām slimībām, apkārtējās vides, barošanas u.t.t. Kamēr mazulis ir mājās, viņš maz slimo. Ar „kolektīvās dzīves sākšanos, bērns saskaras ar daudziem vīrusiem, baktērijām un sāk biežāk slimot. Var būt arī, ka šīs slimības nav briesmīgas, bet tomēr ļoti nogurdina gan bērnu gan vecākus. Rezultātā neapdomīgi lietotas antibiotikas var izraisīt disbakteriozi un vēl vairāk novājināt imūnsistēmu. Arī nepareizs uzturs (konservanti), mazkustīgs dzīvesveids, stress vai pārpūle atstāj iespaidu uz bērna imunitāti.

Kā nostiprināt imunitāte?

Rūdiet mazuli – pēc iespējas vairāk laika pavadiet svaigā gaisā. Saule, gaiss un ūdens procedūras ir labākie palīgi. Bieža vecāku kļūda ir mazuļa „tuntuļošana”. Bērns ir nepārtrauktā kustībā, sasvīst un viegli saaukstējas. Barojiet bērnu pareizi un daudzveidīgi, neatļaujiet visu dienu pavadīt pie televizora vai datora. Brīvo laiku pavadiet aktīvi, nevis tirdzniecības centrā.

Centieties bērnu pasargāt no emocionālām traumām. Stress un pārpūle novājina imūnsistēmu. Stipriniet bērna veselību ar kompleksajiem homeopātiskajiem preparātiem.


20140214113140-90999.jpg

Enterokind šķīdums iekšķīgai lietošanai®
20 ml, pilieni

Homeopātiskās zāles bērniem un zīdaiņiem koliku un meteorisma ārstēšanai, ko izraisījusi pārtikas alerģija (govs piens, augļi, tauki)
vai bērna uztura maiņa
.

Sastāvs:

  • Chamomilla D6*,
  • Cina D6,
  • Colocynthis D6,
  • Lac defloratum D6,
  • Magnesium chloratum D6.

Etanola saturs 2.69 tilp. %

20140214113241-42183.jpg

Gastrokind tabletes® 
150 tabletes

Homeopātiskās zāles, kuras lieto bērniem kuņģa-zarnu trakta darbības traucējumu - sliktas dūšas, vemšanas, caurejas, un zîdaiņiem meteorisma un aizcietējuma, ko izraisījusi uztura maiņa, novēršanai.

Sastāvs:

  • Arsenicum album D6*,
  • Okoubaka D4,
  • Croton tiglium D6, 
  • Veratrum album D12.

20140214113307-29755.jpg

Dentokind tabletes®
150 tabletes

 

Homeopātiskās zāles bērniem un zīdaiņiem kas zobu šķilšanās laikā atvieglo tādus simptomus kā uzbudinātība, drudzis, caureja un ausu sāpes.

Sastāvs:

  • Belladonna D6*,
  • Chamomilla D6,
  • Ferrum phosphoricum D6,
  • Hepar sulfuris D12,
  • Pulsatilla D6.

20140214113517-38679.jpg

Dormikind tabletes®
150 tabletes


Homeopātiskas zāles miega traucējumu ārstēšanai zīdaiņiem un bērniem līdz 6 gadu vecumam.


Sastāvs:

  • Cypripedium pubescens D4*,
  • Magnesium carbonicum D10,
  • Zincum valerianicum D12.

20140214113429-42583.jpg

Immunokind tabletes®
150 tabletes

Homeopātiskas zāles imūnsistēmas stiprināšanai bērniem un zīdaiņiem.

Sastāvs:

  • Calcium carbonicum Hahnemanni D6*,
  • Calcium fluoratum D6,
  • Calcium phosphoricum D6,
  • Sulfur jodatum D12.