Tradīcijai brīvdienām, ko izbaudīt ģimenes lokā- BRANČS

30. Sep 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Baudīt svētdienas branču kopā ar ģimeni nu jau ir iespējams ļoti daudzās kafejnīcās un restorānos visā Latvijā, arī mēs nolēmām kopā ar māmiņām doties izbaudīt saulainu svētdienas rītu Jūrmalā Grilbārā "Lighthouse", lai patērzētu pie vēlajām brokastīm par dzīvi un to, kā tas ir – ar mazajiem doties uz restorānu.

Izrādās brančs ir tradīcija, kas veidojusies 19.gadsimta izskaņā Anglijā, kad svētdienas brokastis tika servētas neierasti vēlu, apvienojot brokastu un pusdienu maltīti vienā, turklāt šī maltīte bijusi bufetes tipa. Sabiedrības atzinību branča tradīcijas ieguva 20.gadsimta trīsdesmitajos gados Amerikas Savienotajās valstīs. Pie mums Latvijā brīvdienu branči ir baudāmi visdažādākajām gaumēm un noskaņām, taču mūs, protams, interesē tie, kuros laipni gaidīti ir arī bērni.

Kā atzīst grilbāra "Lighthouse" vadītājs Raitis Bērziņš Labs brančs ir tāds, kas ir visām vēlmēm atbilstošs- gan veģetāri ēdieni, gan gaļas ēdieni, gan ēdieni,kas garšos sievietēm, vīriešiem, un bērniem, protams. 

Mēs māmiņas, dodoties svētdienas brančā, vienmēr vēlamies zināt, ko varēs baudīt mūsu mazie, vai ēdienkartē būs kas tāds, kas arī viņiem garšos.

Tā kā grilbāra Lighthouse saimniekiem ir bērni, tad tikai pašsaprotami ir tas, ka par jaunākajiem ģimenes locekļiem ir padomāts. Katru svētdienu bērniem ir iespēja tikties ar animatori Ivetu,  kura rūpējas par to, lai bērniem šī diena sagādātu prieku – mazie līmē, zīmē, veido un iet rotaļās. Ir ģimenes, kuras svētdienas brančus bauda regulāri un bērni ar nepacietību to gaida, jo zina, ka arī viņu diena būs notikumiem bagāta.

Nereti vecāki restorānos, kuri ir draudzīgi bērniem, labprāt piesaka bērnu svētku svinības, kas ir labs risinājums, ja nevēlamies to darīt mājās, jo šādas vietas piedāvā mazajiem īpašu svētku programmu. Patiesībā brančs ir labs risinājums svinībām arī pieaugušajiem – mēs negatavojam svētku pusdienas mājās, tā vietā dodamies uz kādu saviesīgu vietu un baudām svētkus tur.

Svētdienas brančs patiesi ir lieliska atpūta, kuru baudīt kopā ar ģimeni – iepazīt jaunu vietu, izbaudīt atmosfēru, kad mazie ir aizņemti rotaļās, jo arī mums - māmiņām reizēm ir jāļaujas vienkārši nekā nedarīšanai, lai jaunu nedēļu sāktu ar jauniem spēkiem.

Māmiņu Klubs

www.lighthousegrill.lv

Padalies ar brančošanas vietām arī Tu!