Sudrabs dāvanā: piemiņai un praktiskai izmantošanai

Sudrabs dāvanā: piemiņai un praktiskai izmantošanai

02. Aug 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienās bērniņa dzimšana ir ilgi gaidīti svētki, liels notikums, ko gaida ne tikai bērniņa vecāki, bet arī vecmāmiņas un vectētiņi, tantes un onkuļi, daudzi radiņi, draugi un visi pārējie tuvinieki. Tāpēc pirmo dāvaniņu izvēle nebūt nav viegla. Katram gribas mazulim uzdāvināt ko tādu, kas būtu piemiņai, ko tādu, kas atgādinātu, cik nozīmīgs viņš ir visiem. Un, ja dāvana ir praktiska, tad vispār ar vienu šāvienu nošauti divi zaķi.


Sudraba dāvaniņa, tas vienmēr ir skaisti. To ar laiku neizmet kā kaut ko, kas zaudējis skatu vai nolietojies. To parasti glabā ilgus gadus, atceroties dāvinātāju, un iespējams, nododot dāvaniņu pat tālāk - saviem bērniem.

Sudraba dāvaniņa vairumā gadījumu ir praktiska. Bērniņam ar laiku trauki vai galda piederumi būs vajadzīgi, tāpat arī grabulītis. Un kāpēc dāvināt apšaubāmas izcelsmes un kvalitātes plastmasas vai gumijas lietiņas, ja var atļauties ko kvalitatīvu?

Sudraba izstrādājumi labvēlīgi ietekmē bērna imūnsistēmu. Tie nogalina kaitīgās baktērijas un palīdz cīņā ar infekcijas saslimšanām. Tāpēc nav svarīgi, vai tā būs karotīte, krūzīte vai grabulītis, ko mazulis tuvinās savai mutītei, jo jebkurā gadījumā, dāvana ne tikai labvēlīgi ietekmēs mazuļa veselību, bet arī būs skaista un noderīga, kā arī - kalpos ilgi.

20140707130308-60442.jpg

No pirmajām dzīves dienām

Pirmajos dzīves mēnešos mazulis iepazīstas ar apkārtējo pasauli. Un no tā, cik silta un draudzīga tā būs, daudz kas atkarīgs mazā cilvēciņa dzīvē. Psihologi apgalvo, ka jau no bērnības bērniņam sniedzot iespēju būt pasaulē, kurā ir skaistas lietas, mēs mācām bērniem redzēt šīs pasaules skaistumu, un attīstām viņos gaumes izjūtu. Sudrabs ir ne tikai skaists, bet tas patiešām bērniem arī patīk. Tas piesaista bērnu uzmanību, bet nekairina ar pārlieku spožumu. Izgrebtais zīmējums vai burtiņi bērnam sniedz pirmās taktilās sajūtas, un patīkama skaņa, ko rada sudrablietas, kad ar tām pieskaras pie citiem priekšmetiem, labvēlīgi ietekmē nervu sistēmu.

Ja gribat gūt labumu no sudrablietām, dāviniet ko tādu, ko patiešām var izmantot, piemēram, krūzīti un karotīti. Tādu dāvaniņu noteikti mazuļa vecāki novērtēs, jo kurš gan cits, ja ne viņi, centīsies pasargāt bērniņu no vīrusiem un bakteriālajām infekcijām? Pirmie galda piederumi, kas ir no sudraba, vecākiem šajā ziņā palīdzēs.

20140707130204-75850.jpg

Grabulītis, galda piederumi

Vismaz pusgadu pēc dzimšanas bērniņš sāk  iepazīties ar pirmo papildēdienu. Ne vienmēr pirmie mēģinājumi padzerties ir veiksmīgi, bet tieši šie mēģinājumi pašam sasniegt savus mērķus, neskatoties ne uz ko, ir ļoti svarīgi. Neierobežojiet bērna brīvību, uzmundriniet viņu, piedāvājot viņam spožu - sudraba snīpīškrūzīti, no kuras padzerties. Tā nesaplīsīs atšķirībā no keramiskās, tā ir skaista un droša. Un vēl sudraba trauki ir bērnam kā iespēja sajusties vecākam, jo viņš, gluži kā pieaugušais, ēdīs no traukiem, kas līdzinās vecāku traukiem.

Diemžēl, dažāda veida priekus ierobežo zobiņu nākšanas laiks, kura atvieglošanai var noderē sudraba grabulītis, kas aprīkots ar akrila gredzentiņiem vai citu materiālu elementiem. Zobiņu nākšana būs nesapīgāka, bet sudrabs bērna mutītei un rociņām - higiēniskāks, kā arī - acij tīkamāks.

20140707130439-50753.jpg

Lielākam bērnam - citi trauciņi

Lieks iet un mazulis aug, pārvēršoties mazā cilvēciņā, kuru neinteresē vairs grabulīši. Viņš pārliecināti tur karotīti un vairs nelieto snīpīškrūzīti. Viņš taču ir jau liels! Tagad viņš novērtēs galda piederumus, kuros ir ne tikai karotīte, bet arī viņa pirmā dakšiņa un mazais nazītis. Ar to palīdzību bērns varēš apgūt galda kultūru un kļūs par īstu lepnumu saviem vecākiem.

Ne mazāku prieku bērniem sagādā citu veidu trauciņi no sudraba: šķīvīši, bļodiņas, olu trauciņš. Tādus traukus var iegādāties internetveikalā gan komplektācijās, gan arī sarūpēt visas  lietiņas atsevišķi.

Galda piederumi princesēm

Meitenēm jau no agras bērnības patīk viss skaistais. Tāpēc dāvanu iegāde viņām - tas vienmēr ir liels prieks! Lai arī ko jūs izvēlētos: trauku komplektu ar lācīšiem, emaljas sirsniņām vai ziediņiem, galda piederumus noteikti meitene novērtēs.

Tāpat meitenem patīk arī sudraba lādītes, kuros var glabāt pirmos dārgumus!

Vai esat dāvinājuši bērniem sudrablietas?

Varbūt jūsu bērni ir tādas sanēmuši? Dalieties iespaidos!

Māmiņu Klubs