Straujais lēciens attīstībā – meitiņai atvērusies līšanas čakra

Straujais lēciens attīstībā – meitiņai atvērusies līšanas čakra

10. Aug 2017, 08:50 FejuFeja FejuFeja

Bērnu attiesībā viss notiek organiski. Vēl pirms pāris dienām mūsu mazā Fejiņa spēja vien līst atpakaļgaitā, dusmojoties, ja ar dibenu atdūrās pret kādu šķērsli. Papildus tam visam – rotēšana. Meitēns griezās uz apli, tā tiekot pie visa, ko grib dabūt.

Bet vakar mazajai pasaules pētniecei ir atvērusies līšanas čakra – viņa iemanījusies līst arī uz priekšu un nu pārvienojas Useina Bolta cienīgā ātrumā. Atliek vien pievērt acis, kad – hop, mazais jau atrodas istabas otrā pusē.

Tāpēc šorīt sēžu un smaidu kā laimējusi miljonu, skatoties, kā mazā dāma mērkaķa ātrumā nokļūst no viena istabas stūra līdz otram, pa ceļam aptaustot, nogaršojot, izčamdot it visu, kas ieinteresējis. Atzīšos, ka tiešām jūtos kā loterijā izcēlusi lielāko laimestu. Ne velti apgalvo, ka bērni sagādā lielu prieku. Lūk, īstais piemērs. Katrs mazuļa sasniegums mums ir kaut kas ļoti, ļoti īpašs.

Spējot pašai tikt uz priekšu, šorīt izpalikuši arī dāmas ierastie niķi. Aleluja! Mēs jau sen bijām pelnījuši kādu pozitīvu, bezniķu dienas iesākumu.

Kamēr rakstu šīs rindas, piedzīvoju vēl vienu pārsteigumu. Mazā Feijņa pielīda pie manis, apķērās ap kāju, piecēlās uz celīšiem un tālāk jau nostājās uz savām kājiņām! Ar tādu strauju attīstības lēcienu, diez, pret vakara pusi mazā jau neskries pati savām kājiņām?

Ja tā padomā, tad arī dēlam viens mēnesis bija straujš lēciens attīstībā – 7 mēnešu vecumā sāka celties, pieturoties staigāt. Bet pirms tam nebija vispār nekādu pazīmju, ka šie panākumi nāks tik strauji.

Saka, ka bērnam obligāti jāiziet visas fāzes, lai nostiprinātu savu mugurkaulu – velšanās, līšana, sēdēšana, rāpošana un tikai tad celšanās kājās. Dēlam rāpošana izpalika. Redzēsim, kā būs ar meitiņu.

Cik mēnešu vecumā Tavs bērniņš sāka līst, bet cik – rāpot?

Blumen Blumen 12. Aug 2017, 23:27

Dēliņam tagad ir 7.5 un rote uz riņķi un uz atpakaļ u lien .Pasācis šūpoties celisos un pašam lielie prieki 😃

lauvinja lauvinja 10. Aug 2017, 17:46

Meita sāka līst 5,5 mēnešu vecumā, rāpot ap 10 mēnešiem, reāli rāpošanu īsti neizmantoja, jo līst bija ātrāk 😃

Celšanos kājās gan nekādā veidā speciāli neviecināju, lai lien un rāpo ...😀

SauleDace SauleDace 10. Aug 2017, 13:01

Kad sāka līst īsti neatceros, bet raapot sāka pusgada vecuma, pec pāris dienam iemācījās ari rapot atri, tad ari saka rapot pie manis vai pie jebka un celties kājiņas. Driz būs jau 8 mēneši, tagad ir super ātrs rapotajs un stabili stav uz kajinam,kad grib. Velme staigat vel isti nav, tik vienu vakaru piecelas kajas pie pufa un stuma viņu pa istabu 👍