"Māmiņ, izņemiet bērniņu no dārziņa agrāk!"

"Māmiņ, izņemiet bērniņu no dārziņa agrāk!"

27. May 2014, 20:34 FejuFeja FejuFeja

Sveiciens meitenēm un zēniem!

Mūsu dēls pirms nedaudz vairāk kā mēneša sāka savas bērnudārza gaitas. Protams, iesākums bija kreņķīgs, ar raudāšanu no rītiem, tādēļ sākām ar mazumiņu, kas nozīmē, ka pirmās dienas dēls dārziņā pavadīja pāris stundas, tā pamazām, pamazām šo laiku, kas pavadīts dārziņā, palielinot nu jau līdz astoņām stundām, lai es varētu pilnībā atgriezties darbā.

Patlaban pašai šķiet, ka bērnudārza jautājums jau ir atrisinājies, jo no rītiem dēls mani pa dārziņa durvīm pavada vien ar nelielu šņukstu, jo pēc tam dodas spēlēties kopā ar pārējiem bērniem. Arī ejot vakarā pakaļ šķiet, ka bērns ir dārziņā iejuties, jo neskrien vairs pirmais man pretī uz durvīm, bet gan sagaida mani ar skatienu, kas vēsta „Ak, jau atnāci? Nu, labi, labi, tad iesim prom...” Šī iemesla dēļ līdz šim domāju, ka viss ir vislabākajā kārtībā, jo arī grupiņas audzinātāja bilda, ka bērns ir iejuties, viss ir labi, tādēļ jo īpaši mani šodien pārsteidza bērnudārza vadītāja, kura mani sagaidīja ar tekstu, ka varbūt es varu ar kādu vienoties, ka bērnam nāk pakaļ jau agrāk? Par pamatojumu vadītāja bilda, ka dēls dažkārt esot nervozs, jo brīžos, kad kāds nākot iekšā dārziņā, skrienot šņukstēdams pretī, domādams, ka nāk pakaļ viņam. Jāteic, ka šajā brīdī nedaudz apmulsu un atbildēju, ka man nav neviena, kurš varētu jau pusdienas laikā bērnu izņemt no grupiņas, jo man pašai ir jāstrādā, tāpat arī vecvecākiem. Uz to saņēmu atbildi „nu labi”.

Pārnākot mājās prātoju par pretrunām, jo audzinātāja norādīja, ka bērns ir iejuties un viss ir ok, savukārt vadītāja deva mājienu, ka nav ko bērnu visu dienu dārziņā atstāt. Atzīšos, ka, ja saruna notiktu tagad, noteikti vadītājai pavaicātu, kādēļ ir tāda situācija, ka pa dienu kāds staigā iekšā un ārā pa durvīm, tā tracinot bērnus? Patlaban nepamet sajūta, ka vadītāja cenšas optimizēt audzinātāju un auklīšu darba stundas, sarunājot, ka vecāki bērniem nāk pakaļ pēc iespējas ātrāk, kas nozīmē, ka auklītēm ir mazāk darba, bet tajā pašā laikā finansējums par bērniem no valsts un pašvaldības tiek saņemts pilnā apmērā.

Patlaban gan bērnudārza nosaukumu neminēšu, taču noteikti turpmākajā sarunās ar vadītāju nebūšu tik saudzīga un neapmulsīšu, bet gan konkrēti pavaicāšu, kādēļ nevēlas nodrošināt līgumā atrunāto, ka bērnudārzam jānodrošina bērna pieskatīšana vismaz 8 stundu garumā.

Vecāki, vai arī jums ir nācies saskarties ar tamlīdzīgām situācijām no bērnudārzu puses?

Blumen Blumen 27. May 2014, 23:45

Ir daudz tadu vecaku kas strada tadas stundas,par ko jabrinad?ir berninam gruti,bet est vins ari grib...

Blumen Blumen 27. May 2014, 23:44

Tur jau ta lieta,man no darba ir cela 20min.ja nav sastregumu un ja darbs beidzas 18.00 savadak nevar neka.

FejuFeja FejuFeja 27. May 2014, 23:42 smaragts111

Neiet jau runa par auklīšu vai audzinātāju samaksu, bet gan par to, ka man dod mājienu, ka bērnu vēlams savākt jau 15.00, taču tajā pat laikā jāmaksā kā par pilnu dienu. Pa kuru laiku tad lai nopelna to naudu, ko maksāt par dārziņu?

Blumen Blumen 27. May 2014, 23:38

Musu darzina mums ari caur pukem ludz lai nak atrak.es esmu 18.30 un meitina biezi ir pedeja,bet naudina ir japelna un viniem par to maksa(tapec nenem galva)

FejuFeja FejuFeja 27. May 2014, 22:47 Ilze-S

Nē, mēs ejam citā dārziņā.

FejuFeja FejuFeja 27. May 2014, 22:46

Dēlam parasti esmu pakaļ maksimums 17.00, tādēļ neizprotu šādus tekstus no vadītājas puses. Piedevām, audzinātāja ir teikusi, ja bērns būs kreņķīgs vai kas cits atgadīsies, tad zvanīs, bet nezvana jau. Redzēsim, kā turpināsies situācija, varbūt vadītājai šodien vienkārši draņķīga diena.

27. May 2014, 22:14 mojito

okey, tāda attieksme, njā traki.

Supersausins Supersausins 27. May 2014, 22:01 maarulis

Es nepamertu..bet tas atiecas uz tiem kas reizeem atnaak peec noteikta darba laika..
Privatajos es ilgaak sezu neka ir noteiktais darba laiks bet es saku ka esmu saskarusies ar sadu situaaciju ..

Supersausins Supersausins 27. May 2014, 21:30

Nu es stradaju darzina un ir dazi vecaki ,kas majas seez un bernu marine lidz pasam vakaram..
Bet vienoziimigi domaju ka nevajadzetu tadu attieksmi ,ka saka ka lai nem atrak ara..

FejuFeja FejuFeja 27. May 2014, 21:09 alexy

Audzīte man teica, ka vadītāja teikusi "Vajagot bērnam nākt pakaļ ātrāk", bet tajā pašā laikā piebilda, ka dēls ir īsts mīļumiņš, labi iejuties, kļuvis drošs, tādēļ tiešām ir aizdomas, ka vadītājai padomā ir kāda nelāga optimizācija.

FejuFeja FejuFeja 27. May 2014, 21:08 mamii24

Jā, privātais dārziņš.

27. May 2014, 20:57 alexy

tieši tā, neviens vecāks nemarinē bērnu ilgāk, jo bērnam pašam gribas lai viņam nāk ātrāk pakaļ.
bet nu cikos vecākiem beidzas darbs, tikos beidzas.

no šī raksta sapratu, ka bērns iet privātājā dārziņā.