Smieklīgi, mīļi, pat muļķīgi - bērnu mīļvārdiņi

Smieklīgi, mīļi, pat muļķīgi - bērnu mīļvārdiņi

27. Apr 2017, 17:52 Ievas_mamma Ievas_mamma

Man ir paveicies ar radošu otro pusīti, kuram pēc vārda un gaumīga joka nav kabatā jāmeklē. Tad nu tieši viņš parasti ir tas, kurš “palaiž” ideju, savukārt, es rūpējos par to, lai tā "dzīvotu".

Pateicoties viņa humora izjūtai, radošumam un vispār – mīlestībai pret meitu,- mūsu mājās ir ne vien saulīte, sirsniņa, pelīte, bumbulis un “žačis”, bet vēl citi “mūdzīši”;

*Ņurkulītis - radās jau dzemdību nodaļā. Izskaidrojuma nav, laikam vienkārši nenormāli gribējās ņurcīt mazo, trauslo bērniņu.
* Piena ņurkulis – radās pēc tām reizēm, kad, noņemta no krūts, meitiņas sejiņa neizskaidrojamā veidā bija viscaur ar pienu. To lietojam vēl tagad – kaut viņa ir iemācījusies ēst tīri.
* Ziemassvētku bebrītis – Ziemassvētkos uzvilkām meitai rāpulīti, uz kura bija kaut kāds zvērs, kurš noteikti nebija bebrs. :) Pirmajā brīdī to noturējām par bebru, turklāt – tam uz galvas bija rūķa cepure. Tad nu nosaucām rāpulīti par “Ziemassvētku bebrīša kostīmu”, bet meitiņa automātiski kļuva par Ziemassvētku bebrīti. :)
*Aizsardzības ministrs – nav komentāru. Liekas, bija ļoti darbīga, tāda “braša”, lai gan vien pāris mēnešus veca tobrīd.
*Aizsardzības ministra galvenais ģenerālsekretārs – laikam tētis saprata, ka meituks vēl mazs, pazemināja pakāpi. :) Bet iesauka mūsu brašajam mazulim (vēl pie tam meitenei) vienkārši neatkārtojama. :)

Ir jau vēl citi mīļvārdiņi bijuši, bet šie tie “spožākie”, kuri pirmie ieskrēja prātā. :)

Padalīsimies ar mūsu bērnu oriģinālajām iesaukām un mīļvārdiņiem, liekot citiem uzsmaidīt. Vairosim pozitīvo! :)

Ievas_mamma Ievas_mamma 27. Apr 2017, 20:47 shivirilka

Pilnīgi smējos! 😃 Mēs ar Ievuku abas tētim esam šinšilas - lielā un mazā. Tas tā - par grauzēju tēmu. 😃 😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 27. Apr 2017, 20:46 Elionore

Jā, man arī to sev vajadzēja atgādināt. 😃 Pēdējā laikā sanāk jau tīri labi. 😃 😀 Bet "ņurkulis" viņa ir vēl arvien. 😉

Elionore Elionore 27. Apr 2017, 19:35

Ļoti piemīlīgas iesaukas! Mums arī ik pa laikam parādās kādas iesaukas, bet jau no piedzimšanas dominē Bibīte, Bibis (tā kā tās mazās končiņas Bibi - maziņa un salda 😀 Pēdējā laikā, kopš kaķi sākām dēvēt par pūkdupsi, Madaru reizumis nosaucam par maigdupsi 😃 bet tā arvien biežāk sev atgādinu, ka meitiņa tomēr jāsauc vārdā 😀

īgLa īgLa 27. Apr 2017, 18:53

Ērnijs,Ērnītis-atvasināts no Ernesta,brāļa izgudrojums.
Lidinu Ernestu uz rokām,lielais brālis to ierauga un saka-resna bite 😃😃 tad kādu laiku smejoties tā saucām.
Brālis-cālis-kārtējais brāļa izgudrotais.
Mauriņš-tas,kad saraudās.
Šie arī tie atmiņā paliekošākie.