Slimošana slimošanas galā

Slimošana slimošanas galā

20. Mar 2017, 10:33 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Cik tad var tam nabaga bērnam dot dažnedažādus veselību veicinošus preparātus? Kopš bērnu dārza gaitu uzsākšanas mūsmājās slimošana ir regulārs viesis. Pārsvarā ir saaukstēšanās un mazais deguntiņš nespēj atgūties, kad atkal saaukstēšanās klāt. Vai jums ir bijis līdzīgi un kā jūs ar to tiekat galā?

Kopš pērnā marta dēliņš sāka iet dārziņā un pat ar lēno adapcijas procesu, mazais sāka slimot jau pēc pirmās nedēļas dārziņā. Un tā vēljoprojām – vienu nedēļu dārziņā, divas nedēļas mājās un tā reizi no reizes. Mazais gada laikā ir slimojis vairāk kā astoņas reizes un pēc pediatres teiktā – tas ir bieži. Bet vīrusu ir daudz un bērna organismam ar tiem visiem jāiepazīstas, lai pēc tam veidotu imunitāti un tāpēc liekās, ka bērns saslimst no katras mazākās vēja pūsmiņas un plus vēl bērnudārza apmeklējums, kur mazais kontaktējas ar citiem bērniem, vīrusu apmaiņa kļūst spēcīgāka un tāpēc bieži slimo. Vienīgais mierinājums man – ap četru gadu vecumu bērna organisms sāks pildīt savu aizsargfunkciju un bērns slimos retāk. Mans bērns bieži slimo, jo imūnsistēma atrodas nepārtrauktā sasprindzinājumā un tās spēki izsīkst un periodā starp slimošanas reizēm, imūnsistēma nepagūst atjaunoties.

Ko mēs darām, lai mazais retāk slimotu? Stiprinām bērna imunitāti, dodot Zivju eļļu, D-vitamīnu, Sambucus kids. Visa ģimene ēdam sabalansētu uzturu, ievērojam dienas režīmu, mazais guļ 12 stundas un dodamies pastaigās. Un nemitīgi mazgājam rokas. Tās jāmazgā ne tikai pēc tualetes apmeklējuma, bet arī pārnākot mājās no pastaigas, pēc sabiedrisko vietu apmeklēšanas. Bet tik un tā, vīruss mazo noķer atkal un atkal.

Mums psiholoģe ieteica ņemt mazajam nedēļas vidū vienu dienu brīvu, tas palīdzēšot saglabāt bērna veselību. Ja organismam sniedz iespēju atpūsties, tad slimošana mazinās. Ko jūs par to domājat? Par cik mums nav tādas iespējas iedot mazajam visu dienu brīvu, tad mēs pagaidām nedēļā vienu dienu uztaisām par īso dienu, tikai līdz pusdienlaikam. Esot veikti pētījumi un izrādās ka, organisms vieglāk tiek galā ar steru, bez imunitātes pazemināšanas, ja slodze tiek likta uz dienas pirmo pusi, laikā no pulksten 7.00 līdz 12.30. Nu gaidīsim rezultātus, cerams ka tiešām mazais slimos mazāk!

23. Mar 2017, 13:26

Varbūt es kļūdos, bet mans novērojums ir, ka bērni slimo nevis tāpēc ka bērnam ir stress (piem. bērnudārzs), bet gan tāpēc ka mammām ir stress, uztraukums un visadi citādi štrunti. Piemērs - paanalizējiet kā reaģē mammas, ja bērnam nav noskaņojuma, uznāk melnie vai vienkārši niķis - neviena mamma neies raudāt, pārdzīvot ja mazulis sadusmosies par to ka piem. neiedevāt cepumu. Bet kā bērns pārdzīvo, ja mammai ir slikts noskaņojums. Bērni šausmīgi jūt mammas stresu, uztraukumu, slikto noskaņojumu un visus pārējos melnos, kas mūs piemeklē praktiski katru dienu un pievērš mūsu izmanību ar slimošanu, jo tad mamma ir saulstariņš -samīļos, apbužinās, paucinās... Man mazā agrāk slimoja katru mēnesi. Kad nekas vairs nelīdzēja, sāku skatīties no cita rakursa. Pētīju,kad tieši slimo, vai ir kādi notikumi, ko varu sasaistīt ar slimošanas laiku. Smiesieties, bet izrādījās ka viņa VIENMĒR slimo tieši pirms manām īpašajām dienām. Kad sāku runāt ar vīru, viņš man pateica, ka nedēļu pirms mēnešreizēm esmu vienkārši neizturama un ja viņš prastu uz to laiku speciāli saslimt, viņš arī labprāt slimotu. Tfu tfu bet kopš tās reizs man meita jau pusgadu nav slimojusi, jo dikti cenšos būt saulstarinš visu caur mēnesi )) ļoti daudz kas slēpjas mūsu un bēŗnu galvās. Bet ne visiem, citiem vienkārši diemžēl ir švaka imunitāte.

Ilvija82 Ilvija82 21. Mar 2017, 10:02 mamma88

Vai domā, ka tāpēc, ka bērns atsāks iet uz dārziņu mazināsies slimošana?

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 21. Mar 2017, 08:19

Mums direktore vienreiz izteica domu, ka varbūt nevest uz dārziņu un dot vietu citam bērnam, bet bērnam patīk b/d un tā ir vienīgā iespēja socializēties ar vienaudžiem, jo mūsu pilsētā bēbīšu grupiņas tik līdz divi gadi, bet mums jau trīs ar pusi un kaimiņos bērnu nav. Ceram ka imunitāte kļūs spēcīgāka un slimošana kļūs arvien retāka.

mamma88 mamma88 20. Mar 2017, 17:29

Mums bija tāda pati pieredze ar slimošanu un dārziņu. Uz pavasara pusi tas viss jau bija aizgājis pārāk traki, tapēc tik pieņemts radikāls lēmums atsākt bērnudārza gaitas tikai ap 4 gadu vecumu.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 20. Mar 2017, 11:28 Ilvija82

Mazajam patīk dārziņā. No rīta atvadoties jau sen kā nepārdzīvo. Pēcpusdienā ļoti priecīgs sagaida mani un braši stāsta ko darījuši un kas paticies. Bet kā piektdiena klāt, tā iesnas klāt un nepalīdz imunitāti stiprinošie vitamīni vai profilaktiskā ziede deguntiņam, nedz labs miegs un veselīga pārtika.

Ilvija82 Ilvija82 20. Mar 2017, 10:46

Sveika! Rainers b/d gaitas uzsāka pagājušā gada 1. februāri, nu jau vairāk kā gadu cītīgi apmeklē dārziņu. Viņam tur patīk, pats ļoti grib turp doties, bet sākums bija briesmīgs, kā jau raksti - nedēļu dārziņā, nedēļu mājās. Nu jau ir labāk, vai mazajam patīk dārziņā?