Slapja gultiņa bērnam: līdz kādam vecumam tā ir norma?

Slapja gultiņa bērnam: līdz kādam vecumam tā ir norma?

17. Apr 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ko darīt, ja ārā iešana bez autiņbiksītēm un dienas gaitas bez tām ir jau norma, bet uz nakti bērniņš nevēlas vilkt nost autiņbiksītes? Līdz kādam vecumam bērna slapināšana gultiņā ir norma? Atbild fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne.

Eksperimentējiet!

Vai esat mēģinājušas likt gulēt bez autiņbiksītēm? Ja tas ir mērķis- gulēt bez autiņbiksītem, ieteiktu pamēģināt likt gulēt bērnu bez autiņbiksītēm.

"Lai sekmīgāk izdotos nakts podiņmācība, dodiet vakaros mazāk dzert un eksperimentējiet!" iedrošina fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne.

Līdz kādam vecumam slapināšana gultā ir norma?

Līdz 4-5 gadiem bērniem ir iespējama slapināšana naktī. Pēc kāda laika varat atkal pamēģināt un pievērsiet uzmanību tam,kā notiek šis process. 

Kā zināt, ka vajadzīga palīdzību no malas?

Kā jau iepriekš minējām, ir pavisam normāli,ja bērns nakts podiņmācību apgūst līdz 4- 5 gadu vecumam,bet arī šajā laikā var gadīties arī kāda kļūmīte.

Visbiežāk problēmas ir vecākiem,nevis bērniem, jo bērni ir vecāku spoguļi, tāpēc ieteiktu konsultēties pie psihoterapeita, kurš ar specifiskām metodēm bez medikamentiem varētu izanalizēt lietas būtību, sākt strādāt ar mammu, pēc vajadzības uzaicinās bērnu un šādā veidā risinās problēmu. Kāpēc? Pavisam vienkārši- bērni pirmajos dzīves gados ir ļoti saistīti ar vecākiem, jūtot visu to pašu,ko jūt vecāki.

Bērna spēja apzināties savas vajadzības urinēt attīstās pirmo gadu laikā:

  • Pirmajā dzīves gadā process notiek muguras smadzeņu refleksa līmenī. Starp pirmo un otro dzīves gadu palielinās urīnpūšļa kapacitāte, jo attīstās arī galvas smadzeņu struktūras.
  • Otrajā un trešajā dzīves gadā bērns sāk reaģēt,kā piepildās urīnpūslis. Šajā periodā bērns var sākt prasīties uz podiņu, pakāpeniski čurāšana kļūst koordinētāka un aptuveni 4-5 gadu vecumā bērnam vajadzētu pilnībā kontrolēt urīnpūsli un savas vajadzības, iemācoties apturēt un paciesties kādu noteiktu brīdi.

Nekad neizslēdziet nejaušības iespējamības, arī tas var gadīties, piemēram, aizmirsties pačurāt vai vienkārši nepaspēt, jo tas ir fizioloģisks process!

"Arī es pati apmeklēju psihoterapeitus un man ļoti patīk, gūstot jaunas idejas un jaunu skatījumu uz lietām,kuras man likās pavisam vienkāršas. Arī ārzemēs psihoterapeiti ir ļoti populāri un mēs diemžēl gribam problēmas novērst uz citiem, nevis uz sevi," pieredzē dalās psihoterapeite Kristīne Stalīdzāne.

Ejiet, attīstiet sevi!

Māmiņu Klubs

Huggies® Pull-Ups® uzsūcošas podiņmācības biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20130711100041-71345.jpg

Fizioterapeites Kristīnes Stalīdzānes atbildes uz māmiņu jautājumiem par podiņmācību

28. Jul 2015, 15:24

heh, re kur mēs.