Šī gada smagā gripa un slimošanas epopeja mūsmājās.  Pārdomas par zālēm

Šī gada smagā gripa un slimošanas epopeja mūsmājās. Pārdomas par zālēm

08. Feb 2013, 13:20 Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs

Esmu nogurusi no gripas! Mūsmājās jau iet 3 pilnas nedēļas, vienīgais "neskartais" vismaz pagaidām ir tētis, pārējie vēljoprojām krekšķ, guļ ar augstām temperatūrām, mocās ar sirdssāpēm un citām nepatīkamām gripas komplikācijām.

Man saslima abi bērni, es un mana māte. Lielajam bērnam nācās pat braukt uz slimnīcu - konstatēja bronhītu un ļoti sliktas asinsanalīzes (draudīgi samazinājies leikocītu skaits).

Mazais tika galā ar vieglu bronhītu, bet mums ar mammu bija problēmas ar sirdi.

Izrādās, gripa ir bīstama tieši ar komplikācijām, ko tā izraisa, jo pati vīrusa saslimšana ilgst līdz 5 dienām, sākoties ar sausu, mokošu klepu un augstu temperatūru - līdz 40 grādiem.

Gripu, šķiet, mēs visi arī pārslimojām, bet tas, kas sākās pēc tam, nav vairs tik vienkārši.

Visbiežākā gripas komplikācija šogad ir tieši pneimonija jeb plaušu karsonis, tāpēc, ja klepus nepāriet un sāp krūškurvis arī pēc nedēļas pārslimotās gripas, steigšus jādodas pie ārsta uz izklausīšanu, plaušu rentgenu un asinsanalīzēm!

Mums, par laimi, pneimoniju neuzrādīja, taču smagu bronhītu gan. Tas nozīmē, ka bērns no klepus netiek vaļā 3 nedēļas, parastie klepus sīrupi nedarbojas vispār. Cītīgi ārstējāmies ar inhalācijām (Ventolins+ fizioloģiskais šķīdums), taču arī tas vienam bērnam vispār nepalīdzēja.

Šobrīd dzeram antibiotikas un esam nonākuši pie problēmām ar imunitāti - ļoti mazs leikocītu daudzums asinīs nozīmē, ka tagad pa virsu šai slimībai var pielipt jebkas! Organismam nav nekādas aizsardzības!


Sarunā ar bērnu ārstu uzzināju, ka šogad gripa ļoti smagi skar bērnus, pat 3 mēnešīgi zīdaiņi ārstējoties slimnīcā.


Pārdomas par zālēm

Gripas sākumā ārstējāmies ar plaši reklamētajiem homeopātiskajiem preperātiem, ko ieteica arī ārsts un farmaceits - Aflubin un Oscillococcinum. Tās ir vienīgās pret-gripas zāles, ko drīkst lietot bērns. Ir arī smagāka artilērija kā Tamiflu un Relenza, kas ir tieši pret-gripas vīrusa preperāti, bet tos priekš bērniem aptiekā nepārdod, lai gan ārsts bija izrakstījis recepti.

Ko īsti nozīmē gripu ārstēt ar homeopātiju?

Gripa ir ļoti nopietna, smaga saslimšana. Latvijā tā ir oficiāli sasniegusi epidēmijas apmērus. Ja saslimst bērns, viņam nav praktiski nekādu medikamentu, jo, vai zināt, KO satur plaši reklamētais Oscillococcinum? Cukuru un mikroskopiskas daļiņas (dažas molekulas) pīļu aknu.

Lasiet blogu par šo preperātu>>

Lieki teikt, ka spirts ar ūdeni (Aflubin) un cukurs ar mikro daļiņām no pīļu aknām nav nopietns pretinieks gripas vīrusam. Es neizslēdzu, ka placebo efekts pirms gripas profilakses nolūkos var darīt ar iedvesmu savu, taču pēc manas personīgās pieredzes pīļu aknas ar cukuru pret gripu bija tieši tik efektīvas kā pīlei ūdens...

Tātad, kas notiek tālāk - bērns un līdz ar to arī visi pārējie mājinieki viens pēc otra izslimo ar gripu. 5-7 dienas. Temperatūra ir ļoti augsta, turas 39 grādi vairākas dienas, ja vien nenodzen ar Nurofen.

Kopumā vienas slimošanas laikā bērns ir izdzēris 3 lielās Nurofen pudeles, jau līdz vemšanai. Nešaubos, ka tik daudz dzert pretdrudža medikamentus arī nemaz nedrīkst. 2.nedēļas beigās, kad jau likās - nu tad beidzot esam uz pekām, temperatūra atkal uzlec uz 40 grādiem. Tā - nu ir skaidrs, ka ir sākusies cita saslimšana jau kā komplikācija pēc gripas.

Tā kā visbiežāk tā mēdz būt tieši pneimonija, kas ir ļoti nopietna saslimšana, tad mēs steigšus devāmies uz slimnīcu. Bērnu Gaiļezerā mums sniedz pirmo palīdzību - izklausa plaušas, bet pneimonijas trokšņus neatrod un palaiž mājās ar antibiotiku kursu (neuztaisot asinsanalīzi! kas bija kļūda).

Dzeram 5 dienas antibiotikas, temperatūra nekrīt un klepus paliek arvien riebīgāks (neatlec nemaz). Turpinām Ventolina inhalācijas - arī nekā. Turpinām dzert kaut kādus kārtējos klepus sīrupus (Brontex) - kā kaķim zem astes!

Atkal dodamies pie ārsta - izrādās,šīs antibiotikas neiedarbojas, iespējams, nāksies dzert otro kursu - nu jau citas! Bērns ir bāls un novārdzis, ik dienas viņš izdzer ap 10 dažādu īstu medikamentu. Homeopātijai jau esam metuši ar roku.

Plaušu rentgens neuzrāda pneimoniju, bet smagu bronhītu un asinsaina - ļoti slikta. Nāksies atkal 2 nedēļas ārstēties mājās,lai uzlabotu imunitāti.

Manai mātei, kas uzrauga pa dienu bērnus, palika ļoti slikti ar sirdi. Vakar arī man. Palasīju par gripas iespējamām komplikācijām - tās ir sirds kaites, pat mikroinfarkts!

Kāpēc es to visu rakstu?

Man ir dusmas uz sevi, ka nesavakcinēju bērnus un sevi pret gripu šogad. Es arī biju viena no tām, kas vienkārši laicīgi nepadomāja, pie kādām reālām sekām šī slimība var novest.

1. Bērniem nav pieejamu pret-gripas medikamentu, tikai cukurs ar pīļu aknām un spirts ar ūdeni - tie ir preperāti, ko plaši reklamē un arī aptiekārs jums ieteiks kā pirmos un vienīgos! Protams, mammām patīk arī ķiploku krelles - man šķiet, ka par šīm "aizsardzībām" gripas vīruss vienkārši iesmej!

2. Smaga klepus gadījumā nepalīdz plaši reklamētie saldie sīrupiņi - varat netērēt laiku un naudu, jo tie ir visai dārgi.

3. Zāles - paskaitīju, cik esmu pa šīm 3 nedēļām iztērējusi dažādos medikamentos un zāļu tējās, vitamīnos - vidēji 300 latu! Tik mūsmājās izmaksāja gripas ārstēšana. Salīdzinot tie bija 5 lati par poti.

4. Kavēta skola (gandrīz mēnesis no mācība gada sākuma) un darbs

Jā, varbūt vakcinācija nepasargā 100%, jo ir arī dažādi cirkulējošie gripas vīrusi apkārt, bet tā vismaz pasargā no biežākā tipa un neļauj sasirgt tik smagi (ar komplikācijām).

Ja parēķina, ka Latvijā pret gripu vakcinējas mazāk nekā 1% iedzīvotāju,tas nozīmē, ka vīrusam ir brīva vaļa izplatīties straujiem soļiem, jau nav nekādas kolektīvās imunitātes.

 

 

 

Laima Nicmane Laima Nicmane 06. Aug 2019, 23:13

Nezinu par Oscillococcinum, bet Aflubinu gan aizstāvēšu - mūsu ģimenē tas ir līdzeklis Nr.1 pret gripu un profilaksei. Palīdz ļoti labi, tikai jāievēro devas.

lauvinja lauvinja 08. Feb 2013, 22:28

Protams, ir grūti, kad mazie slimo, un slimo ar komplikācijām, tomēr neskatoties uz to, es neredzu gripas vakcināciju kā panaceju, jo mēs nezinām kā būtu ja būtu. Diemžēl man pazīstami daži smagi ar gripu un komplikācijām slimo ar visu vakcinēšanos, protams, teorētiski var spriedelēt, ka ja nebūtu potējušies slimotu smagāk, tikpat labi varētu gadīties otrādi. Bez tam no gripas vakcīnas arī mēdz būt dažādas pakāpes blaknes un komplikācijas, kamēr uz tām neuztrāpi, tikmēr labi, bet ja gadīsies viens no tiem, kuriem būs smagas komlikācijas no potes, domas būs citādas.

Bez tam atklāts jautājums kāpēc daži saslimst, daži no tiem slimo smagi, dažiem ir komplikācijas, bet daļa apgrozoties turpat tā arī nesaslimst un nav arī potēti.

Man ir aizdomas, ka no gripas mirstība ir diezgan tāda pati kā no jebkura saaukstēšanās vīrusa.

Starp citu, tīri stastistiski mirstība no putnu gripas bija mazāka nekā no parastās gripas ikgadējās, bet toties kāda reklāmas kampaņa.....

08. Feb 2013, 14:51

Tikai nenolinčojiet mani 😃

Mēs oktobra mammas esam uzgājušas superlīdzekli - Sustamed āpšu taukus.Pret iesnām un klepu un saaukstēšanos. Jā - es nezinu kā ir ar tām gripām, bet dzeram to prodilaksei un mums pagaidām viss ir OK.

Nesen gan ar smagām iesnām un klepu biju, bet pati vainīga - kājas izmērcēju slapjos zābakos. Tad dzerot tās kapsuliņas iesnas pārgāja 2 dienu laikā, klepus nedēļas laikā. 😀

+ kad rudenī bija vīrs saslimis, uzreiz devu viņam alveju ar medu. Arī līdzēja.

Jā, es zinu šo bezpalīdzības sajūtu,ka no slimības gultas nevar piecelties. Darbi deg, bet tu jūties vienkārši drausmīgi...
Man pēc garās slimošanas atkal ir bezspēks. Totāls izsīkums. No rīta pēc gara nakts miega tomēr nāk miegs un r smaguma sajūta sirdī. Aritmija un reāls sliktums. Vakar dabūju dzert gan sirds zāles, gan kaut ko nerviem nomierinošu.
Pie tam, tās visas ir fiziskas slimošanas sekas

Ārprāts! Turaties!

princesemince princesemince 08. Feb 2013, 13:35

Man vienīgo reizi mūžā gripa bija tajā gadā, kad vienīgo reizi mūžā vakcinējos pret gripu. Bet nu tas tā...
Slimot ir traki dārgi. Priecājos, ka man puikam palīdz homeopātija, jo tā ir ļoti lēta ārstēšanās. Līdz ko ķeras pie aptieku klāsta, tā ir "čau!"
Pati šobrīd ārstējos no pēc angīnas komplikācijām, dzeru otro antibiotiku kursu. Esmu slimojusi ar angīnu, ir dažas reizes mūžā bijusi augsta temperatūra, bet tās sajūtas, kādas izbaudīju šogad... Vienīgais, ko savā gultas režīmā varēju pasapņot, bija dot bērnu kādam no tālajiem radiem, pati doties uz slimnīcu un pieprasīt medikamentozo miegu. Tādas sāpes pie temperatūras, nespēja pakustēt, antibiotikas neiedarbojas, ne paracetamolu, ne ibuprofēnu, pat ne diklofenaku saturošie pretiekaisuma līdzekļi temperatūru nost nedzen... Es pieļauju, ka visa tā ārstniecība ir tā nojaukusi slimības, ka tādēļ tās ir ar tādām komplikācijām. Pati biju šokā, kā no vienkāršas angīnas (lai arī smagā formā) komplikācijās nāk viduauss un deguna blakusdobuma iekaisumi, bet daktere saka "tas ir normāli!".
Tagad arī sāku lēnām kalt plānus, ar ko sākt uzlabot imunitāti. Bet visupirms jāsāk ar kādiem aknas atjaunojošiem līdzekļiem - šie nesteroīdie preparāti tā grauj to stāvokli, ka beigās var cirozē iedzīvoties.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 08. Feb 2013, 13:28

MUms visefektīvākais otram bērnam un man bija elektriskais inhalators - Ventolin + vel viena zale
un fiziologiskais
3X diena
man uzreiz palika labak, un mazajam klepus loti atri atleca

Ir jau daudzi dabīgi profilaktiski līdzekļi.
Es te vairāk rakstīju par homeopātiju, kur nav pat aveņu laksti iekšā😀
Es jau arī visu ko tagad dodu, pat Sambucus kids sīrupu imunitātei, kas ir pilnībā dabisks uz ogu bāzes un garšīgs, bet tās nav gripas zāles

taschinka taschinka 08. Feb 2013, 12:53

Lasot un arī ziņās klausoties par saslimušajiem,tiešām kā šausmu stāstu klausos.

taschinka taschinka 08. Feb 2013, 12:51 INGA_HARTIKA

Avenes jau sen zināmas kā tempertūras mazinošas ogas un pašas lapas ar,tā kā nekā smieklīga .Dēlam tik ar aveņu tēju nositu tempertūru,kad Nurofen netika galā.

nosiguldas nosiguldas 08. Feb 2013, 12:33

Sandija manā mājā bija tas pats, Kate izslimoja 3. dienās, es braucu uz slimnīcu jo smaku nost , rezultātā bronhīts. Vīrs arī izslimoja trīs dienās, bet meitas ,kas ir STĀVOKLĪ, ir infekciju slimnīcā ar plaušu karsoni. Par zālēm pilnīgi piekrītu, vēl trakāk ir grūtniecēm jo paracetamols vispār nereaģē uz temperatūru. PAR POTI es izturos ļoti piesardzīgi, jo mana draudzene tieši pēc potes saslima ar kārtējo gripu un slimoja ļoti smagi, gripa katru gadu mutē, un potes nespēj tikt līdz, līdz ar to 50/50, vai palīdzēs, vai izraisīs citas komplikācijas. Es bronhītu ārstēju ar sinepju plāksteriem, brontex tabletēm un protams antibiotikām, nu jau varu teikt, ka lēnām atkāpjas.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 08. Feb 2013, 12:28 da4ux

Paldies par ieteikumu, mums Jūrmalā ir tāda sāls istaba, būs jāaiziet katrā ziņā plaušām par ļaunu nenāks

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 08. Feb 2013, 12:20 da4ux

Sāls istaba imunitātei un plaušu slimībām?

sākumā vajadzētu sazināties ar savu ģimenes ārstu