Sausa āda un mazas pumpiņas uz rokām un kājām. Alerģija, iedzimtība vai stress?

Sausa āda un mazas pumpiņas uz rokām un kājām. Alerģija, iedzimtība vai stress?

12. Aug 2017, 13:44 lauruxs87 lauruxs87

Jau kādu laiku esmu novērojusi ka manam 4 gadīgajam dēlam ir sausa ādiņa un mazas pumpiņas uz rokām un kājām. Arī ziemā tāda bija un tad pumpiņas bija arī uz muguras un vēdera. Parasti iepriekšējos gadus sausa āda un pumiņas parādījās līdz ar apkures sezonas sākumu un kad tā beidzās tās pazuda. Un vasarā nebija nekā.
Zīdaiņa vecumā nekādas alerģiskas izpausmes netika novērotas. Nu ja nu vienīgi piena krevele.  Arī vēlāk nebija nekādas alerģijas. Sākumā kad pirmo reizi parādījās uz apkures sezonas sākumu , domāju ka tas ir no saldumiem un nesaistīju to ar sauso gaisu. Lai gan paskatoties cik dēls ēda saldumus un šokolādi tas nebija pie vainas un tad parunājot ar pediatru dabūju zināt ka apkures sezonā mēdz būt sezonālais dermatīts, vai kā viņu tur pareizi sauc. Un tad nu lai kaut cit atvieglotu sauso ādu sākumā smērēju Essex krēmu sausai ādai. Bet tas palīdzēja minimāli.|
Līdz nonācām pie Bioderma Atoderm krēma .

20170812133624-69588.jpg

Man patīk ka ērti dozēt un liels iepakojums par draudzīgu cenu. Smērējot šo ziemā āda palika nedaudz labāka. Kad beidzās ziema uz muguras un vēdera pumpas pazuda, bet uz kājām un rokām vēl ir. Kaut ārī smērēju šo krēmu nekas nelīdz. Tad nu kad devos pie sava ģimenes ārsta ar meitiņu uz apskati, tad ņēmu līdzi arī dēlu, lai atrādītu viņa ādu.  Visu izstāstīju dakterei un tad viņa izteica minējumu ka varētu būt nevis alerģija, bet iedzimtība. Lai nu kā dabūju nozīmējumu pie dermatologa. Un tad sāku domāt vai tas varētu būt no manis?  Sāku pētīt un aizdomāties. Un atklāju ka arī man uz rokām un kājām ir pumpiņas, bet tiesa nav sausa āda. Tad nu gaidu kad iesim pie dermotologa lai tiktu skaidrībā kas tas īsti tas ir. 

Jautājums jums, vai kādai vai jūsu bērniem ir nācies sarkarties ar šādām pumpām un sausu ādu?Kādus paņēmienus izmantojat lai palīdzētu ādai?

Kādus dermatologus ieteiktu jūs priekš bērna?

 

Bilde ņemta no http://www.espati.lv/picture/show/id/1695