Saudzēsim un pieskatīsim savus acuraugus!

Saudzēsim un pieskatīsim savus acuraugus!

12. May 2015, 13:49 Banija Banija

Vakardiena būtu bijusi pavisam parasta diena. Ar dēlēnu atklājām savu velosezonu braucieniem uz darbu/dārziņu, atgriežoties mājās vakarā visi trīs devāmies pastaigāties uz tuvējo ezeriņu. Laiciņš lutināja, bijām paņēmuši dažas šķēlītes maizes, lai pabarotu putniņus (zinu, zinu, putniem pašiem sev jāmeklē barība...), apkārt tik zaļš, tik košs.

Vienā brīdī pie Roberta pieskrēja mazāks pusītis, kurš gribēja ar mūsu dēlēnu draudzēties. Tā kā Roberts neizrādīja vēlmi komunicēt, tad devāmies pie krasta barot kaijas un pīlītes. Un tad... vienā mirklī vien piefiksēju, ka mūsu tētis milzīgā tempā kaut kur aizskrien... Un pēc brīža sapratu iemeslu – mazais puisēns, mammas nepieskatīts, bija aiztenterējis tālāk, piegājis pie ezera, apkritis un ieripojis ūdenī. Lieki piebilst, ka puisēna mamma to, ka viņas bērns ieripojis ezerā, pamanīja vien tad, kad mūsu tētis mazo bija izvilcis no ūdens. Tad mamma, kura no bērna notikuma brīdī bija atradusies labu gabaliņu nostāk, kliegdama aizskrēja pie sava mīluļa.

Tētis pie mums atgriezās dusmīgs, knapi valdījās, lai nepateiktu mammai kādu stiprāku vārdu.

Ko mums būs no šī gadījuma mācīties? Lai arī medicīnas dienesti, pietuvojoties vasarai, nepārtraukti atkārto, ka bērnus jāpieskata, kur nu vēl tādus mazus kukainīšus atstāt vienus bez uzraudzības pie ūdenstilpnēm, taču mācības cilvēkiem nav. Līdz brīdim, kamēr tas neskar pašus. Ļoti ceru, ka nākotnē šī mamma savu bērnu pieskatīs labāk un viņš izaugs par lielu, gudru puisi.

Saudzēsim savus acuraugus!

kintijad kintijad 14. May 2015, 17:52

Sausmas ! Ash apraudajos no domam kas vareja notikt. Labi ka jusu virs laicigi pamanija to puisiti.

12. May 2015, 21:17

sausmas. labi, ka viss beidzas labi.

sodien ar mamma rotalu laukuma leni tipina pakal savam bernam, kurs uz cela uzskrejis.

12. May 2015, 16:04

Trakums, bērni ir ļoti, ļoti jāuzmana, it sevišķi, atrodoties kādās paaugstināta riska vietās- pie ūdeņiem , spēļu laukumos utt.
Dievs tiešām sūtīja jūs, lai šo meitenīti īstajā brīdī izglābtu! Sargeņģeļi ir! 😀

kerstyna kerstyna 12. May 2015, 14:20

Paldies bloga autorei.
Var sausu muti par to runāt, vienmēr ir kādi, kuri ir svēti pārliecināti , ka tas uz viņiem nekādi neattiecās.
Es uzskatu, ka ir jārunā, jārunā, jārunā, var būt kāds mikroprocents beidzot nosēdīsies arī visgludākajās smadzenēs.
Šajā gadījumā mazā bērniņa mamma ir caur caurēm vainīga un punkts. Nav jāaizstāv. Ja esi ar mazu bērniņu ārā, pie tam pie ūdeņiem, tad acīm ir jābūt ne tikai pierē. Šogad jau ir vairāki fatāli gadījumi, kad mazi bērni ir iekrituši ūdenstilpnē.

tumbalumba tumbalumba 12. May 2015, 12:31

Manuprat ir jazin visi iemesli (kas notika mammai, kapec neredzeja, kapec noversas) pirms lamat un nosodit!
Tad jau mani ir jasoda ar'! Sestdien ar visu manu pieskatisanu berns gandriz izskreja uz braucamas dalas... Tas nav noversanas fakts, tas ir looti veikls un atrs berns. Lai gan pirms tam ir runats un berns ir informets, ka neskatoties nedrikst iet uz cela, tik un ta berns sava prata kko ir izdomajis un dara. Vai tagad esmun slikta mate?! Nedomaju viss, pirms kadu cilveku lamat un nosodit, vins jauzklausa. Nestridos, protams ka ir bezatbildigi cilveki (ne tikai vecaki!), bet katru situaciju javerte atseviski, nevajaga visus merit pec vienas auklas!
Banija_Lv un tavs virs tiesam ir LIELS malacis!

DĪVA27 DĪVA27 12. May 2015, 12:15 Inga B.

👍

lauvinja lauvinja 12. May 2015, 09:38

Jā, piekrītu, ka savus mazuļus vajag rūpīgi pieskatīt! Bet ne tikai pie ūdeņiem, bet arī uz ielas un visur citur. Ne velti saka, ka nemlaime nenāk brēgdama!

Tavs vīrs malacis!