Sargāsim sevi vasarā ar prātu un zināšanām

Sargāsim sevi vasarā ar prātu un zināšanām

11. Jun 2013, 14:30 nosiguldas nosiguldas

Es esmu no tām māmiņām, kas cenšas  pēc iespējas mazāk lietot kosmētiskos līdzekļus, to starp arī bērnu.  Es pati nekad izteikti nesauļojos un tāpēc tam nemaz nepievērsu uzmanību, līdz kādā seminārā man bija iespēja paklausīties, kas tad ir mūsu saules starojums un ko tas nodara mūsu ādai. Un saprotams, ka bērna ādiņa ir visjūtīgākā, tāpēc visvairāk ievainojamā.

To, ka saules stari ir kaitīgi mēs dzirdam gan presē, gan internetā, bet kāpēc un kas no  tā var sanākt  iedomājamies tikai tad, kad kāda bēda skar mūs vai mūsu tuvos.

Vai zinājāt, ka:

UVA stari ir viens no mūsu ādas vecuma iemesliem, jo tie spēj iekļūt dziļi zemādas slāņos, kur noārda tās daļas, kas atbild par ādas elastību (kolagēnu). 

Izrādās, ka mūsu āda atcerās, katru ultravioleto staru, katru saules apdegumu
sākot no  bērnības līdz vecumam un tad pienāk brīdis, kad tā  vairs nespēj sevi aizsargāt. Un tad veidojas ļaundabīgi audzēji. Audzēji veidojas tieši vietās, kas visvairāk ir pakļauti starojumam, seja, ausis, kakla, pleciem, galvas. Pasaules statistika ir graujoša, jo ādas vēzis ieņem vienu no pirmajām vietām.

Secinājums ir tikai viens, āda vienmēr ir jāsargā, bet tas ir jādara ar saprātu un jāzin, kas tad ir tas rādītājs uz pudelītes, kas norāda, ka nopirktais krēms patiesi sargās mūsu ādu, ne tikai to solīs.

SPF30  ir rādītājs, ka ar šo filtru pietiks ikdienas lietošanai, ja dienu pārsvarā pavadām telpās. Mēs aprobežojamies ar iešanu uz darbu un no ,vai uz veikalu un bērnudārzu.

SPF50 un vairāk, tas jau būs filtrs, kas nepieciešams karstās vasaras dienās, kad ilgāku laiku uzturamies svaigā gaisā, piemēram kā mūsu mazuļi, kas to dara dārziņā.

Ir gan kāds mīnus izmantojot šādu filtru Jūs nenosauļosieties, bet arī negūsiet apdegumus. Plus, ka mazulim uzklājot šādu aizsargkrēmu, nevajag likt citu pēc sauļošanās.

Ja gribās īpašas izjūtas ieskatieties internetā uz ilustrācijām un būs skaidrs, ka tas ir ļoti nopietni un man personīgi negribētos saskarties ar šādām problēmām.

Tad nu mana izvēle ir tikai divi līdzekļi, ko lietojam mēs visa ģimene.

20130611142540-98430.jpg

Mary Kay sauļošanās aizsargkrēms ar filtru SPF50, pēc konsistences diezgan biezs, es Katrīnei to uzklāju iepriekš samitrinot rokas, bez asas smaržas. Tā ir pietiekoša aizsardzība ikdienas saulainai dienai gan man, gan maniem bērniem. Krēms saglabā aizsargfunkciju vairākas stundas, pēc tam gan ir jāatkārto šī procedūra. Bet vasaras saulē, jau parasti ilgāk ir grūti uzturēties, tad prasās atpūta.  Kas man patīk, ka krēms ir piemērots bērniem un arī pēc vairākkārtīgas peldēšanās, tas nav jāuzliek atkārtoti.

 20130611142607-23376.jpg

Lūpiņām un negadījumie, reizēm tomēr kaut kur parādās saskārtums es izmantoju Mary Kay vasku ,kas sastāv no trīs veida vaskiem, diviem augu izcelsmes un bišu vaska, tas ir bez smaržas un bez garšas . tas  palīdzēs saglabāt ādas dabīgo mitrumu, sauso ādu  mīkstina un mitrina. Arī to uzklājot, es samitrinu rokas un sajaucu vasku rokā, tad ar aplikācijām,( tas ir maigi uzlieku rokas uz ādas un piespiežu) , uzklāju uz nepieciešamām vietām. ( parasti tā ir seja un pleci0 Lūpiņās tieši tāpat ar pirkstiņu iemasēju vasku, tas izveidu tādu kā neredzamu kārtiņu, sajūta jauka, nav lipīga, lūpas nav sausas un ir ļoti patīkama sajūta.

20130611142704-74296.jpg

Pārējais ir tikai tīrs ūdentiņš, gan pusdienas laikā pirms gulētiešanas, lai ādiņa var elpot un vakarā pirms dodamies pie miera. Ūdens ir dārzā saliets dažādos traukos, lai , jam azulīte grib nomazgāt rokas vai sejiņu, lai tas ir pieejams un saulītē sasilis.

Jauku vasaru vēlot 

Katrīne un no siguldas

Brīvdienu konkurss: Pastāsti, kā lutināt mazuļa ādu vasarā un laimē!