Sākusies pieteikšanās reģionālo biznesa ideju konkursam “Biznesa ekspresis”

Sākusies pieteikšanās reģionālo biznesa ideju konkursam “Biznesa ekspresis”

06. Oct 2016, 15:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No 26. septembra ir sākusies pieteikšanās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotajam reģionālo biznesa ideju konkursam “Biznesa ekspresis”. Konkursa mērķis ir atrast un pilnveidot labākās biznesa idejas visas Latvijas ietvaros, tādejādi sekmējot uzņēmējdarbības attīstību reģionos un veicinot interesi par uzņēmējdarbību kopumā.

Konkursa laikā tā dalībniekiem tiks dota iespēja ne tikai iepazīstināt ar savām biznesa idejām, bet arī piedalīties apmācībās, kas palīdzēs izstrādāt biznesa plānus. Konkursā “Biznesa ekspresis” var piedalīties ikviens interesents vai interesentu grupa līdz 4 cilvēkiem. Katram dalībniekam ir jābūt vismaz 18 gadus vecam. Konkursā iespējams piedalīties ar savu oriģinālu biznesa ideju, ko ir vēlme attīstīt un pilnveidot. Uzvaras gadījumā, piešķirtā naudas balva ir paredzēta biznesa tālākai attīstīšanai.

Konkursa norises grafiks un balvas

Reģionālais biznesa ideju konkurss “Biznesa ekspresis” norisināsies divos posmos:

1. posms biznesa ideju iesniegšana – norisināsies no 26. septembra līdz 23. oktobrim. Visi interesenti tiek aicināti iesniegt biznesa idejas, kas tālāk tiks nodotas konkursa komisijai izvērtēšanai.

2. posmsbiznesa plānu izstrāde un iesniegšana – norisināsies no 14. novembra līdz 27. novembrim. 2. konkursa posmā piedalīsies tie, kuru biznesa idejas, noslēdzoties konkursa pirmajam posmam, tiks atzītas par labākajām. Kopumā uz otro sacensību posmu tiks izvirzītas 50 labākās biznesa idejas, no katra Latvijas plānošanas reģiona - Rīgas, Zemgales, Kurzemes, Vidzemes un Latgales – izvēloties 10 labāko biznesa ideju autorus.

No 13. decembra līdz 23. decembrim norisināsies konkursa “Biznesa ekspresis” noslēguma pasākumi, kuru laikā katrā no plānošanas reģioniem tiks noteiktas labākās biznesa idejas un konkursa uzvarētāji.

Reģionālo konkursu finālos piedalīsies piecu labāko biznesa ideju autori no katra plānošanas reģiona, kuri cīnīsies par naudas balvām sava biznesa tālākai attīstībai.

1. vietas ieguvēji saņems 5 000 EUR* naudas balvu, 2. vieta – 3 000 EUR*, bet godpilnā 3. vieta – 2 000 EUR* (*pēc nodokļu nomaksas). Kopējais konkursa balvu fonds ir vairāk nekā 50 000 EUR, kas starp plānošanas reģioniem tiks sadalīts vienlīdzīgi.

Konkursā iesniegtās biznesa idejas un biznesa plānus vērtēs komisija, kuras sastāvā būs speciālisti no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Latvijas plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centriem, biedrība “Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls” (LatBAN) un konkurētspējīgu uzņēmumu pārstāvji no Latvijas reģioniem. 

Kā pieteikties konkursam “Biznesa ekspresis”?

  • Viss sākas ar ideju!
  • Piesaki to mājaslapā www.biznesaekspresis.lv, kā arī atbildi uz motivācijas jautājumiem un izpildi “uzņēmēja gēna” testu;
  • Izpildi papildu “Ekspress” uzdevumu, kuru saņemsi pēc biznesa idejas iesniegšanas;
  • Uzzini rezultātus par iekļūšanu otrajā kārtā 14. novembrī!

Pieteikuma anketu un plašāku informāciju iespējams atrast konkursa oficiālajā mājaslapā www.biznesaekspresis.lv

Konkursu rīko Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija Norvēģijas finanšu instrumenta programmas LV07 “Kapacitātes stiprināšanas un institucionālā sadarbība starp Latvijas un Norvēģijas valsts institūcijām, vietējām un reģionālām iestādēm” projekta “Reģionālās politikas aktivitāšu īstenošana Latvijā un reģionālās attīstības pasākumu izstrāde” (projekta Nr. 4.3-24/NFI/INP-001) ietvaros, sadarbībā ar sabiedrisko attiecību aģentūru “Repute”.

Konkursu atbalsta Latvijas plānošanas reģionu uzņēmējdarbības centri, biedrība “Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls” (LatBAN), SIA “Academia Strategies”, SIA "Sula", SIA "Turbas", SIA "Valmiermuižas alus",  SIA "Dabba", SIA "CEMEX", SIA "Amazone", IK "TĒMA-Mode", SIA "RICH MEDIA", SIA "ROLS", SIA "DK Projekts".

Informatīvie atbalstītāji: radio SWH, SWH+, Kurzemes radio, Radio 7.