Sadosim ar vitamīniem rudens nebūšanām!

Sadosim ar vitamīniem rudens nebūšanām!

16. Oct 2015, 15:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad Māmiņu Klubā bija piedāvājums testēt Floradix produkciju, mani uzreiz ieinteresēja tieši Sludynam. Man ir ļoti aktīvs dzīvesveids un visu vasaru 4-6 reizes nedēļā nodarbojos ar sportu. Tāpēc jau tad sāku piemeklēt sev vitamīnus rudenim un ziemai, kas der tieši sportistiem, lai nebūtu spēku izsīkuma, kas ir ļoti iederīgs tieši šajā gadalaikā, kad no pārtikas ir praktiski neiespējami iegūt visu nepieciešamo vitamīnu daudzumu.

Es negatīvi izturos pret sintētiskajiem vitamīniem, bet tā kā ziemas beigās jūtu diezgan saasināti vitamīnu trūkumu, tad tomēr arī tādus es dzeru, cenšoties izvēlēties no piedāvātā pēc iespējas dabīgākus un piemērotākus man.

Parasti rudenī es nododtu asinis, lai pārbaudītu tieši vitamīnu līmeni organismā, un, lai uzzinātu, vai ir kaut kas zem normas. Pēc tam jau konsultējos ar ārstu, lai saprastu, ko labāk palietot.

Vitamīnus A, E un D es dzeru visu laiku. Bet tagad neskaitot tos, bija nepieciešamība lietot arī kalciju un magniju.

Tieši Floradix Saludynam satur abus, un tos papildina arī D vitamīns un cinks. Liels pluss - kalcijs te nav daudz, es, galu galā, vienmēr baidos pārdozēt, sevišķi, ja vitamīni tiek doti bērniem.

Floradix Saludynam var lietot arī bērni no 3 gadu vecuma, bet pašlaik dēlam kalcija līmenis organismā ir normāls, un mēs zinām, kur uzkrājas tā pārpalikumi, tāpēc bērnam tādus vitamīnus pašlaik vienkārši nav nepieciešamības lietot.

20151016104845-91476.jpg

Sākumā es uzmanīgi izpētīju instrukciju un sastāvu. Iepriecināja tas, ka te nav konservantu un krāsvielu, un, principā sastāvā neko briesmīgu neatradu. Sarūgtināja gan derīguma termiņš - pēc atvēršanas tikai 4 nedēļas. Es kaut kā iedomājos uzreiz par zivju eļļu, kur iepakojums ir daudz mazāks, bet gadās, ka derīguma termiņš - 3 mēneši, un paliek daudz pāri, bet te vispār tikai viens mēnesis, un lietotāja arī es viena. Bet beigās izrādījās, ka man jāuzņem 40ml diennaktī, attiecīgi, ar šo pudeli nepietiek pat mēnesim.

20151016104712-41677.jpg

 

Sīrups ir ļoti gards. Ja godīgi, es pat neatceros nevienu sīrupu, kam būtu tik patīkama garša. Ir mērglāzīte, kas lietošanu padara ērtu.

Kopumā, kas attiecas uz lietošanas ērtību, uzglabāšanu un garšu un sastāvu - man patika viss. Vienīgais, kas, manuprāt, ir mīnuss, tā ir cena - apmēram 14 eiro par pudelīti. Ņemot vērā, ka ar šo pudeli pietiek uz kādām divām nedēļām, ja neaizmirst iedzert kādu reizi, tad tomēr tas sanāk dārgi. Bet nekā līdzīga un tik dabīga, ar tādu vitamīnu apjomu aptieku plauktos tomēr neesmu atradusi.

Kas attiecas uz iedarbību - bez analīzēm ir grūti teikt. Vienīgais, ko pamanīju, mani pametis bezmiegs, ar ko mocījos veselu mēnesi. Iespējams, magnijs kaut kā to ietekmēja, bet iespējams, ka tā ir vienkārši sakritība.

Bet man vairāk nepieciešams tieši kalcijs. Nezinu, vai ticēt baltajiem pleķīšiem uz nagiem, kas it kā vēsta par kalcija trūkumu, bet tie man vēl ir. Tuvākās nedēļas laikā plānoju atkal pārbaudīt kalcija līmeni organismā. Ja tas būs augstāks, tad noteikti turpināšu dzert šos vitamīnus.

Jūlija (maminklub.lv)