Rūpes par bēbīša ādu ar Sebamed

27. Feb 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sebamed ir dermokosmētika, kas paredzēta mazuļiem no dzimšanas līdz pat pusaudžu vecumam, lai pasargātu ādu no apkārtējās vides ietekmes, apņemot to ar aizsargslāni un ļaujot tai pēc iespējas ilgāk būt veselai. Lai kosmētika nonāktu līdz aptiekas plauktiem, nepieciešami dažādi apstiprinājumi, sertifikāti attiecībā uz konkrēto produkciju, lai būtu skaidrs, ka tā ir tiešām droša lietošanai. Kā kosmētiku izmantot mazuļa aprūpē un masāžā? Padomos dalās masiere Natālija Kirjuhina.

Mazuli mājās drīkst masēt ikviena mamma

Ja mammai ir bail to darīt pašai, var aiziet pie speciālista, kas parādīs, kā strādāt ar bērniņa ādiņu, kā to pareizi masēt, ko lietot masāžas laikā. Vislielākais palīgs masāžā ir mammas mīlestība.

  • Sākam ar pēdiņām, pirkstiņiem, augštilbiem, - tātad, vispirms kājiņas, tad mugura, dupsītis un rociņas.
  • Nav ieteicams masēt iekšējo cirkšņa vietiņu, kur ir limfmezgli, tāpat arī ar padusītēm un kakliņu. Sejiņu masēt var, bet ļoti maigi.

Galvenais būt kontaktā ar mazuli, viņa rociņām jābūt siltām, abiem jums jābūt labā noskaņojumā.

Galvenais, mazuli masējot, ir fiksēt viņa kāju locītavas - pie potītes. Glāstošie paņēmieni no ārējās malas uz iekšpusi - berzējam maigi ar īkšķīti.

Ja bērniņš negrib masēties, viņš to izrāda ar visu ķermeni, viņš protestē, raud, un arī tas jāņem vērā, jo ar varu neko bērniņam darīt nevajag.

Puncīti glāstam pulksteņrādītāja virzienā, apejot nabiņu ar maigām kustībām, sevišķi, ja puncītis ir nemierīgāks.

Kā vajadzētu lietot mazuļu ādas aprūpei paredzēto kosmētiku

Šampūns

1-2 reizes nedēļā varam mazgāt matiņus ar šampūnu. BIežāk noteikti nevajag, jo šampūns nepieciešams tikai, lai attīrītu ādas virsmu un mitrinātu to.

Krēms autiņbiksīšu zonai

Lai mazinātu apsārtumu, niezi, iekaisumu un veidotu ādas aizsargslāni, dziedētu brūces, atjaunotu ādu ar pantenolu, ieteicams lietot krēmu autiņbiksīšu zonai. To var lietot tikai uz sausas, nevis mitras, ādas. Un lietot tik ilgi, kamēr apsārtums, izsitumi, sausums - mazinās. Pēc tam krēms nav jālieto. Svarīgi ir biežāk bērniņam ļaut padzīvoties plikam.

Eļļa

Tā paredzēta masāžai vai mzuļiem, kam ir sausa āda vai nosliece uz atopiskajiem dermatītiem. Eļļas sastāvā ir pantenols un eļļas, kas ļauj ādu pasargāt no apkārtējās vides kairinājuma, neļaujot tai kļūt sausai.

Masēt mazuli var arī vienkārši viņu glāstot bez eļļas. Zīdainīša āda ir ļoti maiga un elastīga, un, ja mamma nevēlas izmantot kosmētiku, viņa to var darīt. Bet, ja ir kādas ādas problēmas, tad vienmēr labāk ir masēt apvienojumā ar kāda kosmētiskā līdzekļa lietošanu.

Atcerieties: sildam eļļu rokās, nelielā daudzumā un tikai tad - eļļainas rokas liekam mazulim uz vēdera, nevis vienkārši uzlejam uz tā eļļu.

Vannas putas

Tā ir tāda kā ekstra brīvdienām. Putas būtu jālieto vienu reizi nedēļā, un arī ar šīm putām mazuļa āda nekļūs sausāka, to sastāvā ir kumelītes, kas mitrina un baro ādu.

Ziepes un šķidrie līdzekļi

Šķidro līdzekli var pievienot vannas ūdenim, kurā vannojam mazuli apmēram 10 minūtes. Šķidrais mazgāšanas līdzeklis satur lipīdus un citas taukvielas, kas gan ieeļo, gan mitrina ādu, gan arī veido ādas aizsargslānīti. Ja mazuli vanno katru dienu, papildus līdzekļi ādas aizsardzībai nav jālieto.

Klasiskajām ziepēm pH līmenis ir 10, mūsu ādas līmenis ir 5,5. Ādas virsma ir skābena, un mūsu uzdevums ir veidot tādu vidi, lai uz ādas nebūtu iespējas veidoties sēnītei un vairoties mikrobiem. Lietojot šādas Sebamed ziepes, kam pH ir tāds, kā mūsu ādai - 5,5,  ādu ne tikai attīrīsim, bet arī saudzēsim to

Losjons

Losjons ir šķidrāks, tas nesatur tik daudz taukvielas, cik eļļa.

Ātrāk iesūcas ādā, bet neveido aizsargslāni, tas ir īsāku laiku uz ādas. Piemērots bērniem, kam nav nekādas ādas problēmas, un bērniem vasarā.

Ja ir alerģija pret hloru, kas ūdens sastāvā, var lietot vai nu losjonu vai ķermeņa kremu. Vislabāk sākt ar losjonu, un, ja ar to ir par maz, lietojam kremu, kam ir biezāka tekstūra, tas ilgāk būs uz ādas. Mitrums, kas nokļūs ādas iekšējā slānī, neiztvaikos tik ātri.

Par ādu vajag rūpēties ikdienā, ne tikai tad, kad radušās jau kādas ādas veselības problēmas, jo āda aizsargā mūsu iekšējos orgānus!

Māmiņu Klubs

Sebamed- LABĀKĀ AIZSARDZĪBA ĀDAI NO PIRMĀS DIENAS

20150217093145-58216.jpg