Rotaļas mazuļu attīstībai kopā ar LEGO: VIDEO sērijas

Rotaļas mazuļu attīstībai kopā ar LEGO: VIDEO sērijas

21. Jul 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

1.sērija VIDEO Rotaļas mazuļa attīstībai: darbības ar priekšmetiem un sīkā motorika

Kad bērniņš sasniedzis gada vecumu, rotaļas viņa dzīvē sāk ieņemt daudz lielāku nozīmi, jo vecuma posmā no gada līdz trim, bērniņiem attīstās 80 procenti galvas smadzeņu un visa tālākā attīstība jau būs atkarīga no tā, kas iegūts šajā vecuma posmā. 

Ļoti nozīmīgi šajā laikā bērniem piedāvāt iespēju rotaļāties ar priekšmetiem, īpaši piemēroti ir klucīši, kas ir izmēros lielāki. Mūsu ziemeļu kaimiņi dāņi pat ir devuši tiem īpašu nosaukumu – Duplo, kas tulkojumā nozīmē divreiz lielāks. Lielumam ir nozīme arī tāpēc, ka bērni līdz trīs gadu vecumam, spēlējoties mēdz rotaļlietas bāzt mutītē un lai rotaļlietas būtu drošas, tām jābūt bez sīkām detaļām

2.sērija VIDEOieteikumi, kā palīdzēt bērnam apgūt krāsas

Bērniņam paaugoties, aug arī viņa interese par apkārtējo pasauli, viņš vēlas to izpētīt un izzināt, tāpēc Māmiņu Klubā veidojam stāstu sēriju par rotaļām mazuļu attīstībai kopā ar Māmiņu Kluba attīstošo nodarbību vadītāju Sabīni. 

Jau no bērniņa piedzimšanas mēs aizdomājamies par to, kā norit mazuļa attīstība un mēģinām saprast, cik svarīga loma tajā ir mums – māmiņām un tētiem, piemēram, laikā, kad bērns apgūst krāsas.

3.sērija VIDEOpadoms, kā veicināt mazo rociņu attīstību

Bērniem ļoti patīk rotaļāties, jo īpaši tad, ja mazie paši var būt savu rotaļu noteicēji, turklāt rotaļu laikā bērniņā attīstās dažādas prasmes, tāpēc Māmiņu Klubā veidojam stāstu sēriju par rotaļām mazuļu attīstībai kopā ar Māmiņu Kluba attīstošo nodarbību vadītāju Sabīni. 

Bērni apkārtējo pasauli iepazīst ar savām mazajām rociņām, tāpēc viņu apziņas veidošanās ir cieši saistīta ar roku kustību koordināciju. Mazie, stiepjoties pēc priekšmetiem, mums vēstī, ka ir ienākuši šajā pasaulē un vēlas tajā darboties. Tāpēc mums viņiem ir jāpiedāvā rotaļlietas, kas būtu atbilstošas viņu spēju attīstībai – lielie rotaļu kluči jeb Duplo ir viena no iespējām.

4.sērija VIDEO: Kā bērniem palīdzēt apgūt matemātiku?

Kad bērniņš sasniedzis 3 līdz 4 gadu vecumu, ir redzama viņa tieksme pēc patstāvības. Vērojot savu bērniņu, mēs noteikti pamanīsim, ka arī viņa rotaļās patstāvība sāk ieņemt nozīmīgu vietu. Tāpat bērniņam sāk veidoties pašvērtējums, viņš sāk saprast, kas viņam padodas un kas nē, tāpēc mazajam ir svarīgi saņemt uzslavas. Taču būtiski atcerēties, ka mēs slavējam nevis bērnu, bet gan to, ko mazais ir paveicis.

5.sērija  VIDEOpadomi, kā audzināt mazos konstruētājus!

Lai ko arī mēs censtos bērniņam iemācīt, svarīgi, lai tas notiek rotaļu veidā, tāpēc vairāku stāstu sērijās stāstām par rotaļām mazuļu attīstībai kopā ar Māmiņu Kluba  attīstošo nodarbību vadītāju bērniem Sabīni.  Bērnu rotaļās celšana un būvēšana ir viena no svarīgākajām lietām, jo tā bērniņš attīsta daudz prasmju un spēju. 

Konstruējot bērnos attīstās gan radošā, gan intelektuālā domāšana. Tāpat bērni mācās mērķtiecīgi apskatīt, izpētīt un klasificēt priekšmetus.

6.sērija Kādas rotaļas izvēlēties zēniem un meitenēm: VIDEOieteikumi

Speciālisti ir atklājuši, ka zēni un meitenes uztver informāciju, attīstās un rotaļājas atšķirīgi, tāpēc, lai izprastu savu bērnu rotaļas, mums ir jāizprot katra vecumposma īpatnības. 

Aptuveni trīs, četru gadu vecumā bērns jau zina, pie kura dzimuma viņš pieder, šajā vecumā bērniem veidojas dzimumidentifikācija, tāpēc mums – māmiņām un tētiem ir jāsaprot, kā vēlamies savas mazās meitiņas un dēlēnus audzināt.

7.sērija VIDEO: kādas lomu spēles izvēlas bērni pirmsskolas vecumā?

Sešus līdz četrus gadus veciem bērniem rotaļu pieredze jau ir ļoti attīstīta un viņi viegli spēj uztvert rotaļu noteikumus, arī noturēt uzmanību bērniem jau ir daudz vieglāk, viņi ir spējīgi veikt patstāvīgi dažādus uzdevumus. Šis ir vecums, kad bērns no atdarināšanas pāriet uz loģisko spriestspēju.

8.sērija LEGO VIDEO sērijas: pilnveidojam bērna prasmes

Rotaļāšanās bērniem sagādā milzīgu prieku, taču šis ir arī veids, kā mazajam iemācīt, ko jaunu, tāpēc kopā ar Māmiņu Kluba attīstošo nodarbību vadītāju bērniem Sabīni veidojam stāstus par rotaļām mazuļu attīstībai. 

 

20130918140501-57387.jpg

IELĀDĒ LEGO KATALOGU ŠEIT!


Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 27. Dec 2013, 13:08

Uzspied pašā raksta lejā "Pievienot grāmatzīmi" un šis raksts ar visiem video uzglabāsies Tavā profilā