Rīgas svētkos notiks Lielo Leļļu un Talismanu svētki

Rīgas svētkos notiks Lielo Leļļu un Talismanu svētki

14. Aug 2014, 22:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šī gada 17. augustā “Rīgas svētku 2014” programmas ietvaros Vērmanes dārzā, Esplanādē un Krastmalā norisināsies piektie Lielo leļļu un talismanu svētki. Lai noskaidrotu Latvijas gada talismanu, pasākumā pulcēsies uzņēmumu, iestāžu un privātās lielās lelles un talismani no visas Latvijas. 

Lielo leļļu un talismanu svētki sāksies Vērmanes dārzā plkst. 12.00 ar lielo leļļu un talismanu parādi, kurā apmeklētāji tiks iepazīstināti ar visiem šī gada dalībniekiem. Pēc parādes lelles un talismani kopā ar bērniem dosies gājienā uz Esplanādi, kur plkst. 13.00 norisināsies lielo leļļu un talismanu deja. Pēc kopīgās dejas lielās lelles un talismani turpinās krāšņo svētku gājienu, cauri Vecrīgai soļojot uz 11.novembra krastmalu, kur no plkst 14.00 notiks fotografēšanās un balsošana par titula “Latvijas gada talismans 2014” ieguvēju. Plkst. 15.10 tiks paziņoti balsojuma rezultāti un noskaidrots titula ieguvējs.

Lielo leļļu un talismanu svētki ir Latvijā vienīgais pasākums, kurā vienuviet iespējams sastapt tik daudz lielās lelles un talismanus. Dalībnieku daudzveidība aizvadīto gadu laikā pasākumā ir bijusi ļoti plaša, un daudziem apmeklētājiem tikšanās ar šiem tēliem Lielo leļļu un talismanu svētkos ir viens no gaidītākajiem vasaras notikumiem. Kopš pirmā pasākuma norises 2010. gadā, ik gadu Lielo leļļu un talismanu svētki kopā pulcē vairāk kā 50 Latvijā mītošas lielās lelles un talismanus.

20140801194007-30774.jpg

Neiztrūkstošas pasākuma sastāvdaļas ir svētku gājiens pa Rīgas ielām un titula “Latvijas gada talismans” noskaidrošana – 2010. gadā skatītāju balvu ieguva Rīgas Piena kombināta talismans Lāsēns, 2011. gadā to izcīnīja BJS Rīgas skolēnu pils teātra “Zīļuks” māsiņas Milzītes. 2012. gadā skatītāju balsojumā uzvarēja atpūtas centra “Lido” talismani Kaķis Melnis un Kaķis Pelēcis, bet pagājušajā gadā Lielo leļļu un talismanu svētkos uzvaras laurus plūca Runcis Rūdis un Bebrs Bruno no Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes.

Visi interesenti, kas vēlas pieteikt savus talismanus un lelles dalībai šī gada pasākumā, tiek aicināti savu pieteikumu sūtīt uz e-pastu kristine@pasakums.lv 

Lielo leļļu un talismanu svētkus organizē pasākumu operators “UNTITLED pasākums”. Pasākumu atbalsta Rīgas dome.