Rīgas Satiksme nebeidz pārsteigt

Rīgas Satiksme nebeidz pārsteigt

24. Feb 2014, 17:28 Banija Banija

Lai arī Ziemassvētki, laiks, kas ir pārbagāts ar dažādiem pārsteigumiem un brīnumiem, ir jau aiz muguras, šķiet, Rīgas Satiksmē brīnumi notiek teju katru dienu.

Noteikti atceraties, kāds vājprāts pagājušā gada izskaņā bija redzams pie Rīgas Satiksmes klientu apkalpošanas centriem, kad cilvēki, sabaidīti ar dārgākām biļetēm, stāvēja stundām garās rindās, lai tikai iegūtu Rīdzinieka karti. Paaugstinātas maksas biļetes iesākumā atcēla līdz pavasarim, bet pirms kāda laika sekoja paziņojums, ka šogad visi brauks pa vienu tarifu, ļaudis netiks dalīti rīdziniekos un nerīdziniekos.

Izdzirdot šo ziņu, es nopriecājos, jo pagājušā gada beigās tā arī pie Rīdzinieka kartes netiku, tādēļ turpināju lietot savu zilo, nepersonalizēto e-talonu. Tomēr šodien mani sagaidīja kāds pārsteigums...

Vietējā Narvesen kioskā papildinot karti ar biļetēm vairākiem braucieniem, pārdevēja paziņoja, ka manai e-talona kartei drīz beigšoties derīguma termiņš. Biju pārsteigta, lai neteiktu vairāk, jo kāds gan termiņš? Pērkot e-talonu, par ko tādu neviens nebrīdināja, un arī uz pašas kartes nav uzdrukāta nekāda derīguma termiņa!

Vaicājot pārdevējai, kad e-talonam derīgums beigsies, viņa atbildēja, ka to nevarot pateikt, taču, ja jau ļaujot papildināt braucienu skaitu, tad šodien noteikti vēl varēšot braukt. Hmmm... Zili brīnumi.

Vaicāju Rīgas Satiksmei, kas gan tas par mistisku derīguma termiņu nepersonalizētam e-talonam? Izrādās, “zilo” taloniņu kartes ir derīgas piecus gadus. Tātad, ja mana karte ir iegādāta laikā, kad Rīgas Satiksme ieviesa e-talonus, tas nozīmē, ka drīzumā e-talona derīguma termiņš beigsies ne tikai man vienai, bet arī daudziem citiem iedzīvotājiem.

Ko darīt? Protams, ka rītdien aušu kājas un soļošu līdz Šmerlim, lai Rīgas Satiksmē noskaidrotu situāciju. Acīmredzot, šis ir tāds kā Rīgas Satiksmes joks, lai tos, kuri vēl nav reģistrējušies Rīdzinieka kartei, mudinātu to izdarītu, un pēcāk pilsētas mērs varētu lepoties ar to, cik gan daudzi iedzīvotāji ir novērtējuši Rīdzinieka kartes priekšrocības (kaut gan pagaidām tādu šajai kartei vēl nemaz nav).

Interesanti gan būtu zināt, kas notiktu tad, ja mans nepersonalizētais e-talons būtu papildināts ar mēnešbiļeti, un mēneša vidū kartei beigtos derīguma termiņš? Tas nozīmē, ka no rīta es netiktu uz darbu, kaut gan kartē mēnešbiļete ir“ielādēta”?

lauvinja lauvinja 24. Feb 2014, 21:07 Banija_lv

Ej uz RS un izmanto savas tiesības "Par nepersonalizēto zilo e talonu pasažieris tā iegādes brīdī maksā garantijas naudu EUR 2.85 / LVL 2.00. Garantijas naudu pasažieris var saņemt atpakaļ, nododot Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" klientu apkalpošanas centrā nepersonalizēto zilo e talonu tehniskā un lietošanas kārtībā tās derīguma termiņa laikā; " - lai tev atdod naudu un iepērc jaunu e-talonu ar 5 gadu derīguma teriņu!

izgatavots no plastikāta;
derīgs 5 gadus;
nesatur klienta datus – var lietot vairāki pasažieri;
var iegādāties tikai "Rīgas satiksmes" biļešu tirdzniecības vietās. Par nepersonalizēto zilo e talonu pasažieris tā iegādes brīdī maksā garantijas naudu EUR 2.85 / LVL 2.00. Garantijas naudu pasažieris var saņemt atpakaļ, nododot Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" klientu apkalpošanas centrā nepersonalizēto zilo e talonu tehniskā un lietošanas kārtībā tās derīguma termiņa laikā;
nepieciešams tiem, kas regulāri izmanto sabiedrisko transportu, tajā skaitā mēneša abonementa biļetes bez atlaidēm, un nevēlas lietot personalizētu e talonu;
nozaudēšanas gadījumā nav iespējams bloķēt un atjaunot;
papildināt iespējams biļešu automātos, "Narvesen", "Preses apvienības", "Latvijas Pasta" Rīgas nodaļās, "Rīgas satiksmes" biļešu pārdošanas vietās (tirzniecības vietas skatīt šeit.);
ielādēt var mēneša abonementa biļetes, noteikta skaita braucienu biļetes;
biļetes jāizmanto 12 mēnešu laikā no iegādes brīža, izņemot, ja mainās biļetes veida tarifs vai biļetes veids tiek anulēts un Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ir noteikusi pārejas periodu biļetes veida derīgumam;
e talonu nedrīkst locīt, spiest, lauzt, burzīt, mērcēt un veikt citas līdzīgas darbības, kas padara to lietošanai nederīgu.
https://www.rigassatiksme.lv/lv/biletes/e-talonu-veidi/

Banija Banija 24. Feb 2014, 19:30 stalker

Vismaz šogad nē

Banija Banija 24. Feb 2014, 18:05

Jā, medijos bija paziņojums, ka iepriekšējā gadā pirktās biļetes braucieniem ir derīgas, šķiet, līdz šī mēneša beigām, bet pat prātā nebija ienācis, ka arī zilajai plastikāta kartiņai beidzas termiņš.

aab aab 24. Feb 2014, 17:59

man ir personalizētais e-talons - virsū ir arī derīguma termiņš.