Raudāšana bez asarām

Raudāšana bez asarām

22. Jun 2017, 08:26 Ievas_mamma Ievas_mamma

Neilgi pirms dzemdībām uzzināju par visnotaļ interesantu faktu - pirmajā mēnesī bērns raud bez asarām. Meitiņai piedzimstot, piefiksēju, ka tā tiešām ir, un gaidīju brīdi, kad mūs apciemos pirmie asaru plūdi.

Kādā brīdī šis fakts aizmirsās, dzīvojām dienu no dienas, baudot gan smieklus, gan skaļos niķīšus. Kad meitai bija aptuveni 7 mēneši, uzgāju diskusiju "Facebook", kurā kāda mamma, kuras dēliņš ir Ievuka vecumā, rakstīja, ka mazulis vēl arvien raudot bez asarām. Tam sekoja jautājums - vai tas ir normāli? Tajā brīdī aizdomājos par to, ka tā arī neesmu redzējusi, kā Ievai rit asariņas dumpja laikā...

Drīz būs aizvadīti vēl 2 mēneši. Šajā laikā puisītis ir sācis raudāt “kā pieklājas”, taču mūsmājās nekas nav mainījies. Acīs iekrita māmiņas frāze:” Sāku jau lasīt par kanālu zondēšanu”. Es gan labāk neko nelasīšu – negribu izdomāt muļķīgas un liekas diagnozes, lieki sevi uztraukt. Vizīte pie ārsta pēc mēneša, nav jau nekas tik steidzams, lai to paātrinātu.

Un tomēr – redzēt, kā kolēģes meitiņa mirkst asarās, pēc tam, kad nejauši sasitusies pret iepirkuma ratiņiem, vai kā draudzenes puisītis, nesaņēmis kāroto, “palaiž” slapju raudienu, lika man aizdomāties par to, ka varbūt kaut kas tomēr nav tā. Abi mazuļi ir meitiņas vienaudži. Un abas mammas - pārsteigtas par mūsu situāciju.

Kad Ieviņa stiprāk sasitas, asariņas mēdz saskriet acīs (taču - tur arī paliek), arī cītīgi zīžot pieniņu, gadās, ka norit pa kādai asarai. Tātad – viņas tur ir!

Vai tā var būt, ka bērns raud bez asarām? Vai tas ir normāli? Vai vēl kādai ir tā bijis?

Ievas_mamma Ievas_mamma 22. Jun 2017, 12:14 mamma88

😃
Tur jau tā, lieta, ka nav to asaru. 😉 Ir lielā kliegšana un raudāšana, bet asaru nav. Bieži jau sanāk atņet "superinteresanto, taču nenormāli bīstamo" mantu, kuru viņa kaut kur atradusi atkal. 😀

mamma88 mamma88 22. Jun 2017, 10:33

Atnem bernam mantu vai edienu,bus asaras!!! Tas no bralu un masu dzives(vakar man divi te plesa katrs uz savu pusi mantu).

lauvinja lauvinja 22. Jun 2017, 08:46

Neķer kreņķi pirms laika, uzjautā savam ģimenes dokam, ja vajadzēs aizkāpsiet līdz acu dokam. Īpaši jau, ja asariņas tomēr kaut kādos gadījumos tomēr ir.

Turies!