Puiku mammas, palīgā!

Puiku mammas, palīgā!

05. Mar 2018, 09:56 mmammamm mmammamm

Šoreiz par mazo vīriešu higiēnu!

Manam mazajam princim ir pusotrs , mans pirmais bērniņš. 

Vakar saskarārāmies ar līdz šim nebijušu situāciju ,tā kā cītīgi esam sākuši podiņapmācību, pa dienu staigājam bez pampera , tas ir pliks dupsis vai apakšbiksītes. Mums viss sanāk un patīk , tomēr , novēroju ,ka mans zēns rausta kranāniņu , nu tā ,itkā tur būtu kāds diskomforts , nieze vai sāpīte. Vairāk pievērsu uzmanību higienai ,biežāk tur mazgājām , bet dienas gaitā viss kļuva tikai sliktāk , mazais kļuva dikti nervozs , rāva krāniņu pluss teica au-aū! Runāju ar vīru ,kā īsti ir , vai var gadīties ,ka tur kad ieskaisis , jo ,jāatdzīstas ,es savu mūžu neesmu atvilkusi ādiņu ,lai būtu tīrs arī tur !

Tad nu ,puiku mammas, mīļās, vēršos pie jums pēc palīdzības , kā kopt mazu zēnu intīmo zonu, kas ir pareizi ,kas nav ?

mmammamm mmammamm 05. Mar 2018, 16:08 Maaminja Diaana

Liels paldies par ieteikumu❤

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 05. Mar 2018, 15:10 mmammamm

Mums atkal dakteris Ģīlis visu laiku liaka uzsvaru uz to, ka mazajam ir jāatvelk tā ādiņa, mazgājoties, jo tas puišiem esot viens no "infekciju perēkļiem".. tiesa, ne vienmēr mazais ļauj to darīt, bet gan jau pats ar laiku iemācīsies 😀

mmammamm mmammamm 05. Mar 2018, 14:25 Softix

Hmm, tad sanāk ,atvelkot to ādiņu šādi var izvairīties iekaisuma , jo tur viss vedinās ! Trakā mamma , kas pusotra gada laikā to pati nebija iedomājusies , lai gan , ja nekļūdos , man atmiņā stāv ieteikums ,līdz gada vecumam ,nemaz nemēģināt kaut ko tur atvilkt !

mmammamm mmammamm 05. Mar 2018, 14:23 ViKrEm mamma

Paldies Tev , tā arī vakar darījām , sēdējām zilo graudiņu vannā, šodien ir manāmi labāk ! 👋

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 05. Mar 2018, 10:46 mmammamm

Mums bija apsārtis, uzpampis un pieskarties tam bija neiespējami, puika uzreiz bļāva. Sakumā vecvecāki mani vainoja, ka nepietiekami bērnam ievēroju higiēnu, jutos ļoti vainīga, bet saprotot, ka nekas nemainās, vērsāmies pie bērnu ķirurga uz konsultāciju Vienības Gatvē, jo ĢĀ arī ieteica visu laiku nogaidīt un ievērot uzmanīgāk higiēnu, pamazgāt vājā zilo graudiņu ūdenī.

mmammamm mmammamm 05. Mar 2018, 10:43 ViKrEm mamma

Vēlējos vēl Tev pavaicāt , kā saprast vai tur ir kas iekaisis ?

mmammamm mmammamm 05. Mar 2018, 10:37 ViKrEm mamma

Paldies , noteikti izstāstīsim ĢĀ par radušos situāciju , klusībā ceru , viss būs labi 😇

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 05. Mar 2018, 10:33

Mūsdienās puišiem ar šo esot biezi vien problēmas, mēs savam taisījām operāciju, lai ādiņa atvilktos, jo esot bērni, kuriem šī ādiņa pati no sevis neatvelkās, līdz ar to bieži vien iekaist. Ko vien mēs nedarījām... līdz beigās tomēr operāciju taisījām, nekas ļoti sarežģīts, tikai pēc tam kādu laiku jārēķinās, ka bērnam būs diskomforts, raudās, kamēr būs pargājis šis pēcoperācijas posms. Ieteiktu tomēr parādīt bērnu ķirurgam, viņš ieteiks, ko labāk darīt, varbūt Jums izdosies iztikt bez operācijas. Precīzu vecumu neatceros, bet, manuprāt, operāciju veicām, kad viņam bija 2-2,5gadiņi.
Lai izdodas!