6 ieteikumi pareizā podiņa izvēlē

6 ieteikumi pareizā podiņa izvēlē

31. May 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sarkans, rozā, zaļš, apaļš vai ovāls, muzikālais vai komplektā ar rotaļlietu – par ko mēs runājam? Neticēsiet – tik dažādi mēdz būt bērnu podiņi un mums ir jāizvēlas tas īstais un vienīgais. Apjukt šīs izvēles priekšā ir ļoti viegli, tāpēc mēs palīdzēsim saprast, kas ir kas, jo šo misiju ir iespējams paveikt. 

 1. Katram podiņam savs izmērs

Pirmkārt, mums savam bērnam jāizvēlas tāds podiņš, kas būtu atbilstoša izmēra, jo nav noslēpums, ka ir mazuļi, kuri ir apaļīgāki, taču ir ļoti smalki bērniņi, tāpēc arī katram podiņam var būt savs izmērs. Ja podiņš bērnam būs par lielu un viņš uz tā sēžoties nejutīsies droši, visticamāk podiņš var bērna acīs iegūt negatīva tēla lomu. Tāpēc vislabāk doties izvēlēties podiņu kopā ar bērnu. Tāpat pievēršam uzmanību podiņa augstumam – bērna pēdām, apsēžoties uz podiņa, jābalstās stabili uz grīdas. 

2. Parasts podiņš bez specefektiem

Sākumā vēlams priekšroku dot podiņam bez īpašiem specefektiem, bez muzikālā pavadījuma, rotaļlietas komplektā vai piemontētas rotaļu automašīnas stūres, visa, kas varētu novērst bērna uzmanību no galvenā uzdevuma, kas jāveic uz podiņa. Kāpēc tā? Viss pavisam vienkārši – ja mazias būs pieradis pie podiņa ar dažādām atrakcijām, vēlāk viņam būs grūtāk pieņemt lielo podu vai podiņu bērnudārzā, jo tur tādas izklaides nebūs. Bērniņam, kurš pieradis pie muzikālā podiņa, veidojas sava veida reflekss – dzirdu mūziku, tātad viss notiek, nedzirdu, tātad nav īstais podiņš. 

 3. Komforts un stabilitāte

Mazulim, sēžot uz podiņa jājūtas ērti, podiņam jābūt stabilam, lai bērns kopā ar visu podiņu nenoveltos zemē. Tāpat pastāv uzzkats, ka podiņi, kas paredzēti meitenēm un podiņi, kurus vēlams izmantot zēniem, atšķiras. Meitenēm vairāk esot piemēroti apaļas formas podiņi bez izbīdījuma priekšdaļā, puikām viss ir pilnīgi pretēji – labāk izvēlēties tādu, kuram priekšā ir izbīdījums. Taču ir arī tā dēvētie lasiskie podiņu modeļi, tie ir visizplatītākie un der gan meitenēm, gan zēniem.

4. Podiņa materiāls

Arī podiņa materiālam ir nozīme. Mūsu bērnībā lielākoties bija sastopami metāla podiņi, taču mūsdienās tādus vairs īsti nav iespējams iegādāties un labi, ka tā, jo tie vienmēr bija auksti. Tagad podiņi tiek ražoti no plastmasas, taču svarīgi pievērst uzmanību podiņa virsmai – tai jābūt gludai, tā podiņu būs vieglāk kopt, jo podiņam vienmēr ir jābūt tīram.

5. Podiņa krāsa un noformējums

Podiņa krāsa un tas, kas uz podiņa uzzīmēts, lielāko lomu spēlē mūsu bērna acīs, tāpēc ļausim viņam to prieku to izvēlēties.

6. Lielais pods un poda paliknis 

Kas vēl būtu jāzina, izvēloties podiņu bērnam? Ir bērni, kuri priekšroku dod lielajam podam, tādam, kādu izmantojam mēs, nevis mazajiem bērnu podiņiem. Šādā gadījumā bšu nepieciešama tā dēvētā poda brille, kuru uzlikt uz lielā poda, lai bērns tajā neieveltos un kāpslītis, lai bērns varētu pakāpties un stabili sēdēt uz poda.

Nu lūk, podiņu esam izvēlējušies, tagad mūsu mazulim atliek veiksmīgi apgūt prasmes iet uz podiņa.

Māmiņu Klubs